Daleké cesty s coupe, okolo 3000 km tam a zpět

• Innocento
    Já bych se osobně bál jet dálku s novym autem :-) Holt blbý zkušenosti...
  • Mila84
    2* Ligurská riviera bez příprav, to byl brus nebo já dobrodruh
  • von Raven
    treba proto, ze 120 je kus plechu na gumach a s karbcem, ktery si vycistis a cokoliv opravis i za jizdy :D
  • Vojta
    Když to pořád zvládnou š. 120ky tak proč by ne coupaso.
  • von Raven
    moje je v dost slusnem stavu, ale proste 13 roku stara ojetina by se mela chystat na veteranske znacky, ne na cesty kolem sveta
  • JardaITC
    já s tím jel 1100 do chorvatska a 1400 zpět. Žádná velká příprava jen výměna turba.
  • sebo 1.8 16V
    podla mna zalezi v ako stave auto kupis a poopravujes zavady potom musi bezat aj tych 3000km
  • von Raven
    nejdal sem jel z ostravska za Olomouc a nebo za caru do Polska :D Delsi trate se bojim, ja to totiz orostuju a uz jsem menil i behem cesty civku, tak doufam ze uz to maji vsechny vybrane, bo to uz byla treti, jinak se nevysralo nic je pravda ale staci jak sem mel mizerne svicky a po rostu zacly vynechavat valce :D to sem mel taky dobre soky
    jak se jelo do Danska radsi sem si vzal vytrepanou fabiu 1.9 :D
  • MINI
    Já byl 2x v chorvatsku, vždycky tak 2500km a uplně bez problémů (nemam teda turbo, jen 1,8) Před každou jízdou sem prolez celej podvozek, dolil co se dalo, popřípadě vyměnil filtry a olej a už se frčelo. Musim zaklepat, ale coupé mě nikdy nikde nenechalo.
  • Jelo
    Nevidím problém.Kdyby bylo potřeba tak bych s tím jel bez nějaké zvláštní přípravy k moři a zpět.
  • Alejandro
    elkar: jak ti může z ničeho nic utect voda? ještě že ti neuteklo třeba kolo nebo olej:P
  • Elkar
    no to já najel třeba 3 000 bez nějaký závady a pak mi utekla voda z ničeho nic. cestu nějak výrazně mimo čr bych si nebyl jistej za současnýho stavu. ale zase pokud s tím pak ěnkdo jezdí po okolí celej rok najede 10tkm a lije jen benzín tak by to snad neměl bejt problém.
  • K0K1N 20VT
    mě to chcalo celkem dost pod víkem ventilů, dal jsem nové těsnění a v poho. před takovou cestou je lepší si bejt fakt jistej, že je vše ok, i když do motoru samozřejmě nevidíš.
  • Coupe20VT PLUS :-D
    nepatrně mi propouští výpušťák, další mastný flek je u filtru (tomu se ale při výměně filtru neubráníš... jinak zvenku na motoru nemám ani slzu...
  • sebo 1.8 16V
    Podla mna sa nanom da ibaze ked kupujes ojazdene auto urcitu dobu vlastne hladas a odstranujes dvovod preco ho niekto predal .Ked ho das doporiadku bude sluzit ako kazde ine udrzovane auto "to je len moj osobny nazor"
  • Alejandro
    ahoj, zajímalo by mě, jestli tu někdo jezdí s coupečkem třeba do Itálie k moři. Popřípadě co děláte před takovou delší cestou??? Vím že tu někdo tuším psal že jezdí takle daleké cesty....Trochu mě děsí, že mám s coupe najeto 3000 km a už mi dvakrát praskla hadice od vody, zadřel jsem jedno turbo....ještě že hadice od oleje drží:)) Taky mi říkali na odtahovce, že prý docela často jezdí pro auta do ciziny s přidřeným turbem, protože jim to vyháže olej ven (konkrétně Octavie TDI třeba).....Lze stav turba odhadnou nějak jinak než podle toho kolik tlačí na budíku a jestli hulí za tepla? Taky to s sebou chce vzít asi nějaký ten náhradní olej levně koupený v ČR. Mi to bere když jezdím kolem domu a hodně točím tak litr oleje na 1000 km, ale ted jsem se díval zespodu a olejová vana byla nějaká až moc mastná, hlavně kolem vypustě oleje a pak po stranách....máte to taky tak zaolejované?