Lambda sonda 1.8 16v

• sebo 1.8 16V
    Zase je aj dobre ze zase tvrdo nesleduje UŽ to budu tak nastavovať na nových že ti dôjde voda v ostrekovačoch a zastaví sa ti auto .Ak to nezistila ani diagnostika tak to už troska problém
  • von Raven
    mezi prednima kolama na vyfuku kousicek dozadu zezhora trubky :D
    ..........
    jinak pokud jde o nase jednotky jsou na hovno. dneska mi chcipla civka a zadna chyba, zadne rozle vstriky, zadna lambda nehlasila ze na ni vali benzin z valce nic, dokonce pri testu i zdechla civka hazela jiskry ale kdyz jsem dal jinou auto prestalo krepovat, kdyz sem ji dal zas tak valec nejel... jen tak mezi reci
  • sebo 1.8 16V
    Kde ta sonda vlastne presne je ? Treba auto zdvihnúť čo
  • von Raven
    NE e :D diagnostika je na pocitaci, v aute mas ridici jednotku a ta taky vyhodnocuje a ma urcite limity a kdyz jsi mimo tak by nejaka kontrolka mohla naskocit, ale vetsinou nenaskoci nic a jen se prehodi rezim do nouzoveho rezimu s mensim vykonem
    Kontrolka na vstriky kontroluje hodne veci, treba kdyz odpojis vahu vzduchu mela by taky svitit stejne jako volnobezny ventil... ale treba sekly ventil nebo zasrana vaha ze uz davno nebere hodnoty nic nerozne
    Treba moje lambda beha slusne 0-1V na benzin, v lpg ji mam trvale 0,04V a ani tuk jinak, pritom lpg zere tretinu a hodnota se jednotce nemeni a nouzovy rezim neni
  • sebo 1.8 16V
    ako som to správne pochopil ak diagnostika zisti vadnú lambda sondu začne svietiť vstreky trvale?
  • von Raven
    neva, ona ta zivotnost je kolem tech 150tis, ale treba ja mam uz 170 a zatim krom vetsi spotreby na ben este plus minus funguje, ale asi uz neni idealni
  • Jozef16VT
    von Raven: neviem ti povedať konkrétne, bol som na diagnostike priamo vo Fiate, takže ma k autu nepustili, len mi oznámili že je zlá lambda. Z diagnostiky papier nemám, takže netuším ani napr. kód závady. Hlavné ale je, že po výmene "vstrekovač" nesvieti, auto po studenom štarte prvých pár metrov "netrhá" a po opakovanom štarte zohriateho motora nemá tendenciu "zhasnúť".
  • ZdenysM.L.
    von Raven: podle výrobců lambdy je životnost cca 80-120 000km.
  • von Raven
    taktreba ma 4 draty a kdyz jeden odpadne je to jeden druh zavady, nebo se propali obal, nebo vnitrni cidla zasrane, nebo i spatny pomer paliva kdyz treba vynechava svicka na valci muze hlasit chybu lambdy
  • ZdenysM.L.
    von Raven: můžeš ty závady víc přiblížit.
  • von Raven
    ja bych to schoval, jen co ta diagnostika hlasila konkretne, ono tam na lambdu je myslim vic ruznych vad a nektere ikdyz hlasi zavadu na lambde, tak to lambda byt nemusi
  • Jozef16VT
    Takže, Fiat Coupe 1.8 16v r.v:1996, lambda vymenená za typ NTK OZA112-A3, tento typ lambdy tam bol aj pôvodne. Typ koncovky:"štvorec" Výmenou odstránený problém so svietiacou kontrolkou "vstrekovač" na palubovke. Téma môže byť uložená pre budúce generácie alebo vymazaná ako vybavená :-)
  • Jozef16VT
    Ďakujem
  • LUKE 1.8 H8C
    Ono je jeste dulezity datum vyroby, protoze od 5/98 se to lame a je jiny typ. Ja uz mam ten novejsi a lambdu mam Bosh LS 07 0 258 986 507-36Y a original jsem tam mel OZA 112-A3 NTK Japan
  • Jozef16VT
    Luke: keď si ešte pamätáš,alebo vieš, tak mi daj prosím číslo dielu tej lambdy, čo si dával.Díky
  • Jozef16VT
    Gabriel: lebo podľa diagnostiky je vadná :-)
    Luke: premýšlam nad Bosch 0258005249, je písaná ako náhrada za originál.
    Zajtra idem pod auto a musím si to tam obzrieť, 1.8 nepoznám tak ako 16VT :-)
  • LUKE 1.8 H8C
    Ja koupil univerzalni Bosch, jediny rozdil je v tom, ze se musi prepinovat konektor. Jinak zavit, pocet a barvy dratu jsou stejny. Jo a jeste je velky rozdil v cene. Jako tad o cca 1200Kc vice jen kvuli konektoru, ne dekuji.
  • Jozef16VT
    Zdar kolegovia, má niekto skúsenosť s výmenou lambdy na 1.8 16v? Ide mi hlavne o výrobcu, najradšej by som zobral originál od Ricambi, ale do najbližšieho Fiatu to mám ďaleko a preto premýšlam nad náhradou od Bosch,NGK a pod. Nechcem univerzálnu. Chcem plnohodnotnú náhradu za originál (počet a dĺžka káblov,koncovka, atď).Ďakujem.