nevim no, tak jak je to na tom videu jsem to musel udelat s konusem na plyn aby to jelo, kdyz byl totiz moc kratky tak benzin sel dobre, ale plyn mel prodlevy, jakmile sem to prodlozil az do spodku narazniku asi o 40cm tak zacal i plyn tahat, ale o to horsi se mi zase zdal benzin, takze pokud mas benzin tak bych rozhodne sani neprodluzoval
jinak nevim co tam chcete nakouzlit, uz sem s tim delal kopy pokusu a nejlepsi ze vseho mi prislo udelat diru 55mm do airboxu pod papirovy origos filtr a pak jeste jednu do toho kompenzoru co tam resite o kousek niz a z te diry hadice az do narazniku a sani naporem
Jaky sportovni filtr na 1.8 ???
-
05:18:01 2.1.2011
-
22:46:28 1.1.2011Co to vyresit, jako je na tomto videu:
-
18:53:40 31.12.2010práve ja chcem len skúsiť čo to vlastne robí
-
18:51:18 31.12.2010No vcelku kdyby si vzal puncochu a dal ji alespon nadvakrat nebo natrikrat pres sebe a dal to pres otvor misto airboxu na zkoušku tak by si navodil pribliznej zvuk sp.filtru..Jen tak to oddelat a turovat to stejne bude tahat bordel,to bych nedělal..Proste pres to radši neco dej..Jestli ti jde jen o zvuk ale tak klidně urizni celej spodek airboxu pod místem kde se seroubovava vrchní a spodní čast boxu aby byl uplne odhalenej filtr..V britanii s temahle upravama i normalne jezdej..
Je to ale nenávratně rozrezanej airbox..:) -
18:38:20 31.12.2010já jsem měl konus ne sice na fiatu ale taky na 1.8 a zvuk pouze při sešlápnutí plynu, ale nic řádně nesyčelo. Kamoš to měl na 2 litra peugeot a tam už celkem jo.
-
18:30:00 31.12.2010ak by som na momentík vytiahol filter a zavrel ten box a naštartoval jasne že by som tým nejazdil mal by sa ten zvuk zmeniť asi tak ako stým kónusom? Jednoducho na skúšku bez jazdenia
-
17:28:40 31.12.2010Já měl origo 20V NA box a pak jsem ho upravil podle rad,spodek z 20VT ,vršek můj a zvuk se tak paradne změnil ze jsem měl uplne blazenej úsměv z radosti..:) -viz foto v profilu...No pak jsem dal konus a zvuk se změnil jen trosku oproti tomu upravenymu boxu v tom ze bylo slyšet třeba i jak saje ve volnobehu..Ale proste kdo kdy koupil nejakej levnější konus a po 3mesicich sundal tak je na prvni pohled znat ze to proste dost propouští,hodně se tam prasi atd a ten filtr kdyz nema zadnej kryt tak dost trpí..
Každopádně jestli jezdíš s airboxem v sériovým stavu tak bud sp.filtr nebo úprava boxu s dirama ten zvuk zmeni uplne paradne!:) -
17:18:52 31.12.2010Hlubší zvuk děla otevřený filtr ,ale hodně dělá potrubí ke klapce.Na jiném autě jsem měl hliníkové potrubí ,které taky udělalo zvuk. Bez pružné části (bez překážek) bych řekl,že to pomohlo i k výkonu.
-
17:07:58 31.12.2010Milda: co jsem slysel na 1.6 a 1.8benzinu bez turba tak po nandani sportovniho fitru se zvuk upne zmenil, nedalo se to s origo boxem vubec srovnat.....
-
16:58:38 31.12.2010udělej si díru do airboxu podle návodu a máš to to stejná, akorát výhoda je menší zátěž peněženky:-) s tím kónusem nebudeš mít nikdy takovej zvuk nasávání jako na turbíně, tam to saje perfektně, ale na 1.8 to zas takovej rozdíl není.
-
16:08:49 31.12.2010Hm dobry prisun chladneho vzduchu
-
15:55:15 31.12.2010Treba takle-prozatimni reseni..;)
-
15:07:02 31.12.2010Znamej ma konus od greena na civiku, rekl bych v horni casti motoroveho prostoru, kde je pode me vystaven pomerne velkymu teplu, privod vzduchu zadnej nedelal (je to origo sportovni kit sani od greena, ne jen fitr), na aute to ma x let, naprosta spokojenost, zvukovej projev nadhera a auto jde lepe do tocek..... Takze jsem myslel dat teda konus,protahnout ho trosku vic do spodni casti motoru, dat tam clonu proti teplu a zkusit vytvorit nejaky ,,nasavac,, od spodku narazniku kerej by privadel vzduch k fitr? blbej napad?
-
14:37:03 31.12.2010John ma ale pravdu,mozna lepsi upravit airbox,privod vzduchu k nemu a prdnout do nej KN vlozku.Mam to za sebou,i konus ale prislo mi ze jak zvukove tak jizdne to bylo nejlepsi ten upravenej box.
Jinak BMC nevim,bral bych jen KN,Green nebo posledni dobou jsou docela dobry Pipercross nebo jak je ta znacka,ted si nevzpominam na presnej nazev..
Velikost a tvar dle vykonu,na jednaosmu by mel stacit i nejmensi,jasne ze kdyz vetsi tak neprohloupis,ale koupil bych tvarove konickej,nejlip otevrenej a odstineni tepla si udelat sam kdyz to bude nutny,hlavne nezapomenout mu privyst odnekud vzduch cerstvej..
Ale jak rikam,ja bych upravil airbox a dal sportovni vlozku od KN.. -
14:01:14 31.12.2010JohnDi 1.8 16V : :-DD proc nedavat sportovni filtr? Prosimte kde sezenu tu peknou vzperu co mas v motoru?
-
13:59:53 31.12.2010Feki: Diky, o tom BMC uvazovat tedy nemam? Na youtube jsem videl video na 1.8 a zvukovej projev byl super.....To KN, jakej tvar?Jak vekej? Najdu nekde na netu jakej fitr na dabej vykon?
-
13:30:57 31.12.2010Zvukovej projev bude u kazdyho sp.filtru lepší,nejlepší podle testu KN,pak Green,nejhůř dopadla houba(hribek) od HKS..
Takze doporučuju KN,klasika co nezklame. -
13:20:50 31.12.2010Koukal jsem po BMC? co myslite? Green,KN? Jde mi o troslu lepsi zvukovej projev...
Nejake foto, jak to mate reseny?
Diky za info.