Výměna motoru 20V / 20VT

• Coupe73
    No nepůjdu do toho. Byla to jen myšlenka a u té i zůstane.
  • shragicz
    Coupe73: sice ne na coupe ale na Bravo jsem to delal viz link: http://www.miautomobile.cz/index.php?mod=zobrazit_ prispevky_k_tematu&id_diskusni_forum_kategorie =6&id_stranky=1&id_diskusni_forum_temata=9 38

je to otazkou casu a hlavne penez...po druhe bych do toho uz asi nesel ... kazdopadne pokud do toho pujdes, pekne si uzijes s elektrikou ...
  • Elkar
    k 20V by se hodilo kdyby to bylo kabrio... jen tak lítat krajinou bez zbytečnýho zvuku vysavače
  • Motyl
    pokud je to rok 00, musíš vyměnit elektriku včetně řj.
  • Pietro-Scuderia Italia
    nejlevnejsi coupe se da koupit v cesku.u nas je to o hodne drasi,protoze lidi se to auto vic vazi.v nemecko bude to same.proto az budu prodavat svoje coupe,nebudu tu ani inzerovat.V italie 2OVT rv 97 ma hodnotu okolo 45OOeur(podle eurotax)ale prodava se vzdy vic hlavne kdyz je v dobrym stavu.
    Ted na forum fiatcoupepassion je inzerat o LE za 13500eur,a dnes jsem cetl ze auto je prodane...
  • Coupe73
    Podle toho co projíždím třeba mobile.de tak když si spočítám cenu za auto + přitažení + přihlášení, tak ta cena nijak výhodně nevyjde. To budu radši ještě čekat.
    Ale pokud by někdo něco vymyslel kloudného, tak sem s tím.
  • Coupe73
    Peťane já vím, prostě jen sběr informací :-)
  • Coupe73
    Phoboss 1,8 16V - já dělám jen samé pěkné kousky :-P
    JardalTC - No neříkám, že nemáš pravdu, ale koupit slušný 20VT se taky jen tak nenabízí za dobrý peníz. Vše spočívá v tom, že ten 20V je velmi zachovalý kousek v plné výbavě. Už má i 4x airbagy apod a je to rok 00. Proto jsem pracoval s touhle myšlenkou. Prostě se radši zeptám, kdo s tím má nějakou zkušenost. Neříkám, že do toho jdu. Vše se ještě uvidí a je to taky otázka peněz, kterých není nikdy dost.
  • Scoupe
    Pavliku tohle by bylo drahe.. pocitej kompletni motor vcetne el.. ic asi i prevoodvky brzdy a uz jsi na silene castce to bud koupit nakeho chudaka 20VT a postupne ho mazlit nebo zustat u 20V
  • JardaITC
    tohle mi připomíná diskuze na italiancars v dobách kdy měli lidi una a una turba. Každý druhý chtěl předělávat N/A uno na turbo a byly s tím ty samé problémy, protože krom kastle je všechno jinak.
    V dnešní době jde koupit 20VT za pár peněz, tak bych prodal 20V a koupil 20VT. Jebat se s předěláváním je blbost.
  • Phoboss 1,8 16V
    Coupe73: já jsem v tomhle sice jenom laik, ale vem si i když postavíš dvě nebo tři 1.8 vedle sebe a otevřeš jim kapotu (myslím stejné ročníky) tak se kolikrát neshodneš s kabeláží, pojistkama a x dalšíma věcma už jen tohle je oříšek.
    Už o tomhle co píšeš uvažoval Turok (bratránek) a lidi tady mu psali že by to byla dobrá pakárna tohle předělávat.
    I když jestli máš čas a peníze si s tím vyhrát a auto si vymazlit tak bys byl adept na další nádherný kousek (pokud bys to dělal poctivě).
  • Coupe73
    To že je na tom hromada práce mi je jasné, obzvláště při přestavbě z 16V třeba na 20VT jako to dělá Ilča, ale myslel jsem si, že 20V by s 20VT mohli mít spousty společného(krom motoru a brzd), tak se radši ptám.
  • Motyl
    Jednoduše řečeno od palubky dopředu je všechno jiné. :-)
  • Kubajz20VT
    kdepak, Ilča přestavuje 2.0 16V na 20VT ne??
  • amadeus69
    Ilča ale předělává 16VT na 20VT, myslím že u 20V a 20VT bude těch rozdílů mnohem míň.
  • LUKE 1.8 H8C
    To neni jen o motoru, ale brzdy, rizeni, elektrika, predni tlumice, vyfukove potrubi. Urcite jsem na neco zapomnel. Proste prace, ze se to nevyplati. Se zeptej Ilony, co je to za brbacku to cely predelat.

Jako ja osobne bych pral 100x radsi 20V nez 16VT, ktery je o genereci zpet.
    Po 1.8 byl 20V muj druhy favorit.
  • Coupe73
    Mám dotaz co obnáší případná výměna do 20V a dát motor 20VT. Je to jen vyndat komplet motor a dát z 20VT, nebo by musel být nějaký jiný, větší zásah, nebo úpravy?
    Podstata věci je taková, že mám nabídku na 20V za dobré peníze a přeci jen jsem zvyklý na turbínu. To auto by co se technického stavu stálo za to a hraju si z myšlenkou koupit a časem tam dát motor z 20VT, ale nevím jestli to jde.
    Díky za vyjádření