Nechce startovat

• Suvis 1.8 16V
    Kde to najdeš, asi u klikovky a vačkovky :), já nevím, neměnil jsem to já. Jen ti můžu říct, že je to takový malý váleček.
  • Bekr
    když v tomhle počasí to moc nejde,když je autí nepojízdný..na ústecku jsou malinko závěje a ani roztlačit to tu nemam kde,jestli by to chytlo :( takže k diagnostice daleko :)
  • sebo 1.8 16V
    asi tiež skočiť na diagnostiku
  • Bekr
    Lidičky a Suvisy :)

Mam tak nějak stejný problém,motor točí,svítěj vstřiky,ale nenaskočí....
    Koupil jsem novou baterku,žestará byla vymlácená,koukal jsem na svíčky,taky asi vyměnim,ale tím to nepůjde,i palivo jede jak má...
    Můžu jen vědět kde na 2.0 16V najdu to čidlo vačky a klikovky...moc se v tom motoru nevyznám,ale chci ať je coupíto zase zdravý :)

Díky za rady
  • Suvis 1.8 16V
    Čidlo stálo 643 kč, jinak jede bez problémů. Akorát dnes při předjíždění mi to asi v 6000 otáčkách dvakrát škublo, ale tak to bylo asi tou dvojitou středovou čárou vytvořenou z rozbředlého sněhu.
  • sebo 1.8 16V
    takže už funguje ? koľko to stalo?
  • Suvis 1.8 16V
    Tak to byl špatný snímač otáček na klikovce.
  • Suvis 1.8 16V
    Jo, to je jasné. Zítra, max pozítří to bude.
  • sebo 1.8 16V
    hm potom nápis či oprava pomhla
  • Suvis 1.8 16V
    Tak diagnostika vyhodila poruchu čidla hřídele (vačkové nebo klikové)
  • sebo 1.8 16V
    mno mne sa zdá že to bude tou pumpou A dnes sú tie jazdené auta lacne takže sa to rovná + nejaké servisné náklady ale myslím že sa to skorej oplatí ľudom čo sa hrabu v autách lebo servis je tiež o tom aby zarobil Mam kolegu ktorý ma KIA a mu zblbolo čidlo servisák len reštartoval jednotku a 100Euro v nových autách je hafo zbytočných čidiel len na komfort ale už to hlási chybu
  • Suvis 1.8 16V
    Dělá si ze mě srandu. Zase nestartuje. Nechal jsem klíče v jednom servise, tak uvidíme. Já, ku...rva potřebuju spolehlivé auto a ne mr...dku, co si dělá co chce! Za prachy, co jsem nasypal do dvou starých Fiatů, bych si už koupil nové auto a ještě by mě zbylo. Fakt, už nikdy ojetinu. Radši nějakou nízkoobsahovou sviňu, ale nové auto se zárukou...
  • Suvis 1.8 16V
    Podle mě je v tom záměr, ale moc se to tomu bazaru nepovedlo. Tak, poznal jsem to až asi po 500 km, že mám najeto míň, než když jsem to kupoval mi totiž bylo fakt divné :-D. Ale funguje mi ten nulovatelný, tak si vše zapisuju a aspoň vím, kdy co měnit. Ta pumpa pujde na 95% nová, to je jasné. Jestě chci zajet někam na diagnostiku, možná to je nečím jiným.
  • sebo 1.8 16V
    hahahahhahhaha no tom som ešte nepočul to je zámer alebo závada? ale ne vážne ak to ma pôvodnú pumpu ma tam aj pôvodný filter a to myslím je dosť by som na tvojom mieste neváhal stou pumpou výmena palivového filtra vraj po 90tisic km
  • Suvis 1.8 16V
    Sebo, to nikdo neví, mě se každých X kilometrů tachometr otočí pravidelně ze 160 000 o 20 000 a pak znova dokola.
  • sebo 1.8 16V
    koľko to ma nabehané hm?
  • Suvis 1.8 16V
    Tak, dneska jsem to opět zkusil. Asi po půlminutovém škytání to naskočilo. Nechal jsem ho trochu zahřát a pak lehce projel. Uvidíme ráno. Sice po startu smrděl kouř z výfuku, jako bych do toho lil syntetické ředidlo, ale po zahřátí už to smrdělo normálně. Při prvním startu nejdřív svítily vatřiky, při točení problikávalo ABS. Při druhém po zahřátí bez problémů.To auto si snad ze mě dělá srandu.
  • sebo 1.8 16V
    http://www.fiatcoupe.cz/forum/technicke-dotazy/637 6-co-riadi-palivovu-pupmpu-/
  • sebo 1.8 16V
    mno pumpa ide vždy keď beží motor "je min 10 ročná alebo 150 000 km takže más tam aj 10 toči filter na spodku pumpy také plastové sitko Nemyslím že sú to vyhodené peniaze Aj Bosch pumpa odchádza a ta stoji 200euro ne ešte ta čo je tam Mne robilo problém bez poškodenia odpojiť jednu hadičku takým plastovým bazmekom ak to odpojíš v pohode môžeš kúpiť len samotnú pumpu u nás stoji 45euro je k nej aj ten filter Vymeniť sa to dá aj na parkovisku ja som to tak robil ale lepšie je asi nájsť lepšie miesto .Dám sem odkaz keď to nájdem
  • Suvis 1.8 16V
    Dobré, no a je to složité ji vyměnit? Já bych možná měl druhou na odzkoušení. Dá se to udělat na parkovišti? Proto, že parkuju v práci (kousek od známého s Coupé a nějakými díly) a domů to mám 35 km...
  • Suvis 1.8 16V
    Sebo, a to mám jako vyměnit pumpu? Já mám filtr nový koupený, ale prý v mém autě není. Mechanik ho tam nenašel a slyšel jsem to od někoho na FCC srazu v Třebíči. A 1500 kč mi přijde jako trošku dost peněz na to, zjistit, jestli to bylo pumpou... A když nebylo, budu mít dvě?
  • sebo 1.8 16V
    Ak más na palivovej pumpe len 2 hadičky más filter v nej v Česku sa dá kúpiť za slušnú cenu komplet http://www.fiatdily.cz/dil/6852?Category=fiat-mare a-16-16v&Subcategory=palivova-soustava-vyfuk-a -sani-palivova-soustava

Ak v aute nebola menená a ma to cez 120tisic podla mňa nie sú to vyhodené peniaze
  • Suvis 1.8 16V
    Svíčky tam mám nějakých 10 000 km.
  • sebo 1.8 16V
    Mam tiež Coupé 1.8, r.v. 1999 mrazom to určite nebude mam 62A polročne baterku a bolo -17C a motor naskočil do nejakých 3 sekúnd .Sviečky menené?
  • Syky
    myslim ze to cvakani jsou motorky na ovladani vetrani, to neresit...
  • Feki
    Cvakani bych tomu neprisuzoval..Taky mi cvaka ale startuje normalka..
  • Suvis 1.8 16V
    Jo, nevím, jestli to pomůže identifikaci závady, ale po otočení do první polohy, jak dobzučí čerpadlo „něco” pravidelně cvaká zhruba uprostřed palubky ood oknem. Nevím odkud ten zvuk přesně jde...
  • Suvis 1.8 16V
    Tak a historie se opakuje, Coupé opět nestartuje. Včera večer chytlo na potřetí a dnes už nic. Po otočení klíčku svítí vstřiky, nabíhá palivová pumpa. Ve startovací poloze startér točí, vstřiky zhasnou a rozsvítí se ABS. Může to být tím mrazem? Kapalinu mám zimní a je jí dost. Olej čerstvě měněný. Napadl mě vzduchový filtr, na ten jsem nějak při údržbě zapoměl, ale, kdyby byl ucpaný (třeba zamrzlým sněhem), asi by to dělalo vic, než jen točilo startérem (myslím tím snahu naskočit) a nesvítily by ty kontrolky. Jo, v myčce jsem měsíc nebyl. A od posledního projevení této závady jsem najel cca 250km bez prolémů. Jen jsem byl měnit přední brzdové hadičky.
    Pak už mě napadá jediné: co to roztlačit? Nebo nechat ekologicky zklikvidovat pádem do řeky... Už mě to fakt vadí. Díky za vaše postřehy.
  • sebo 1.8 16V
    mne to podobne robilo ale najhorsie ze ne furt a bola to palivova a tiez som sa sral z rele .po vymene vpohode ide
  • Syky
    :D :D
  • Suvis 1.8 16V
    To chce vzít Sykylise, posadit ho do auta a říct mu: "nastartuj to!"; a auto v tu chvíli naskočí bez oprav :-)
  • Feki
    Nejjednodušší jak poznat co z toho to je je dat tam na zkoušku jinou baterku..Kera je ok samosrejme..Pokud s ni tyden najezdis tak je v háji ta tvoje,pokud budes jezdit jen chvíli a pak nenastartujes tak altik..
  • Janinka 2.0.16VT
    baterka odejít najednou dokáže ,mně se to stalo loni ,přijela jsem do práce a domů ani náhodou ,baterka KO.
  • Fugasik
    přeci by z ničeho nic neodešla baterka :)....spíš si myslím že ten altík....ale jak zjistím co je v hajzi?
  • Syky
    baterka kantare..normalka...
  • Fugasik
    No myslím si to....ale už sem nastartoval cca 6x a to by ta baterka přeci nemohla vydržet
  • Rodriquez
    že by to byl altík???
  • Fugasik
    no jo ale já garážuju....auto stojí na mrazu nejdýl 2 hodky...,ale co odešlo?
  • Syky
    yooooo mrazy jsou na hovno!!!!
  • Fugasik
    hmmm teď mám zas se startováním problém já....startuju tak to tak líně točí nakonec chytne ale jako by za jízdy nedobíjelo...startuje se čím dál hůř
  • Syky
    nee servis....vsechno sypejte ke me ;D
  • Feki
    Jop vidis omlouvám se ti,on tu byl/je jeste jeden clen kterej to tak ma/měl..Takže spletka..:) A jestli to fakt nebrzdi,nezahraval bych si.Rozdelal bych brzdy,všechno procistil kloudne a zas složil,dolil hladinku odvzdusnil atd atd,možna by se to zlepšilo..Nebo pak servis..:(
  • Suvis 1.8 16V
    Feki, můj nick nemá se slovem souvis vůbec žádnou souvislost :-D Ve skutečnosti je to Šubis (výslovnost i psaní). Jinak, mě ani nebrzdí předek a to je v zimě dost o hubu...
  • Mertix
    já myslel, že bubnová se dělá kvůli nějakýmu vyvážení něčeho, a že je levnější než kotouče, bubnová líp nebrzdí, ale nějaký auta maj kvůli ručce na zadnim kole oboje...
  • Feki
    Je to blbost no,pokud chodi zadek tak jak ma tak brzdí jak bejk,rozdíly se daji poznat na tezsich autech..
    Jinak Souvis,z toho si nic nedělej,ja jezdím taky s odpojenym ABSkem,sice nejezdim v zime což je asi to podstatný ale jinak na běžný ježdění v lete mi to přijde bez ABS lepší jak s nim..
  • Syky
    to myslis vazne kamo co jsi ted napsal? neblbni....

navic bubnove brzdy se vyrabeji neustale i na novych vozech.....

ale opravdu, opravdu NEJDE srovnavat bubnovou a kotoucovou brzdu, NATOZ rikat, ze bubnova brzdi lip, kdyz se neprehreje....
  • Ice-Man
    fakt brzdí líp ale jen za studena takže jak se zahřejí je to v prdce. dneska už to nikdo nevyrábí právě kvůli velké ztrátě účinnosti při zahřání .
  • Syky
    Ice-Man: draku co jsi to sem napsal za moudro u tech bubnach ? ? ?
  • Suvis 1.8 16V
    Ty, já vůbec nevím, kde je v okolí Zlína sehnat. Zatím se s tím jako dá jezdit, ale musíš mít oči vyvalené před sebe, odstup jako prase a pravou ruku na ruční brzdě. Horší to bude až napadne, protože logicky nefunguje ABS. Nebo možná místní dodavatelé dílů, za jak dlouho a za kolik peněz by jste byli schopní poslat přední brzdové hadičky?
  • Ice-Man
    víš že bubny mají větší účinnost!! dokud se teda moc nezahřejí:))
  • Suvis 1.8 16V
    Běž do řiti s Fágem... :-), mám prasklou brzdovou hadičku, tu vyměním a druhá ji bude pravděpodobně následovat do věčných smetišť.
  • Ice-Man
    chceš pujčít brzdy z fága?. ani bys nemusel měnit kola stejná rozteč:))))
  • Suvis 1.8 16V
    Tak mrdka pro změnu nebrzdí...
  • Syky
    :D ;)
  • Suvis 1.8 16V
    Tak Syky má zlaté ručičky. Sedl do auta a nastartoval. Asi tam byla někde voda. Kdyžtak to tu smažte, tohle téma nikomu nepomůže.
  • sebo 1.8 16V
    U mňa keď som mal vadnú pumpu motor naskočil ale do 5 sekúnd to zdochlo svietili tiež vstreky
  • Feki
    :D dost dobre receno..:)
  • Suvis 1.8 16V
    No uvidíme. Kurňa tyjsi na mě zapoměl? Máš u mě puntík v barvě Metalic Ink Black ;-D
  • Feki
    AHA..:DD tak to jo uz si vzpominam...To vis,alkohol..:D
    Jinak to co popisujes asi baterkou nebude,jestli sviti vstriky az po toceni motoru,to mi spis prijde jak nejakej senzor,nejspis na vacce nebo dodavka paliva..Muj nazor..
  • Suvis 1.8 16V
    Chlapi, ještě jednou - zkoušel jsem další dvě baterky a pokaždé to dělalo to samé. Teda je pravda, že po připojení jakékoliv baterky ještě než jsem otočil klíčkem do startu, tak nesvítilo nic. Ale jak jsem se pokusil natočit motor, tak se po neúspěšných pokusech vstřiky znova rozsvítily. Prostě po odpojení to zmizlo až do dalšího pokusu.

Jinak Feki, pokud vím, můj tříválec jsi neprošvihl, bavili jsme se o tom autě, mám pocit, že jsi se tam i na něco díval. Já jsem ten expert, co umyl motor vodou a sebe na srazu vypláchl alkoholem :-D
  • Luxor
    máš změřenou tu baterku? kdyžtak odpoj a připoj kontakty na baterce+něčím je mázni, pak dotáhni...
  • Feki
    No na srazu jsem byl ale tvuj malovalec jsem prosvih..:)
    Jinak neříkám ze sis musel s něčím hrát,je mě samotnýho překvapilo ze od poruchy typu-svitej vstriky a nestartuje stačilo pouhopouhy odpojení baterky a naslednej restart,tedy prace na 2x90 sekund (bez doby odpojení baterky) a VŠE se vrátilo k normálu,vstriky zhasly,auto chytlo nadherne na poprvy..Ani ti neříkám aby si to zkoušel,jen jsem to sem napsal pro lidi co uz třeba zkusili všechno mozny,třeba bude mít někdo štěstí a bude to banalita jako u mě..;)
  • Suvis 1.8 16V
    Feki, já si s ničím nehrál. Jo, je fakt, že jsem byl den předtím v myčce, ale tak voda by se k motoru přes zavřenou kapotu neměla dostat. Navíc se zatečením vody do svíček mám zkušenost a auto se po umytí chovalo normálně. Kdo byl na srazu, zná můj legendární 1.35 14V tedy Coupé na tři válce :-)
  • Feki
    Mel jsem ted podobnej problem..Hral jsem si predtim s vahou vzduchu,zacli svitit vstriky a auto nechtelo chytnout,musel jsem udelat restart jednotky no a vstriky zhasli a jezdilo se vesele dal..
  • jardast
    Pak dejte vedet cim to bylo.
  • Suvis 1.8 16V
    Jo Syky, to bych ti byl vděčný. Zítra mám ranní a pak jdu až v neděli na ranní, tak kdyby jsi si našel chvilku, bylo by to super.
  • Syky
    yo bere nejvic stavy, proto to je prvni vec co se odpoji a proto kontrolka...nebude to palit...mrkni na ty rozvody...pak jit dal jestli jde jiskra nebo benal atd atd...popr kdyby nic,zkusil bych se na to mrknout jak bych mel cas...
  • Luxor
    absko často bliká když je slabá baterka...
  • Suvis 1.8 16V
    Nedělal jsem zatím nic. Jen jsme zkoušeli jiné baterie, tím to nebylo. Rozvody jsou tam 10 000 km nové, to by mě asi mrdlo...
  • Syky
    A kontroloval jsi rozvodak?
  • Suvis 1.8 16V
    Mám problém, prosím poraďte. Coupé 1.8, r.v. 1999. Normálně jelo, když jsem přišel druhý den, tak po otočení klíčku do první polohy naběhlo čerpadlo, vše OK. Až na kontrolku vstřiků. Stejná svítila když se mi potkal motor. Tak dále otočím klíčkem, startér točí motorem, olej zvedá tlak, ale vůbec nechce naskočit. Občas při točení problikne ABS. Díky za Vaše postřehy.