Objem nadrze ? 62L ?

• Innocento
    Samozřejmě, že to ví, ale manipulaci s měřením si určitě nedovolí. Zbytečně velkej risk. Ta instituce, která jim to kontroluje, tak jim to i ověřuje a případně i justuje, takže si s tim oni sami těžko pohrajou. Samozřejmě, že to jde, ale bude to poznat a dojedou na to. Jakmile je tam úřední značka, která tam ze zákona musí bejt, tak je hodně malinký riziko, že budou okrádat na objemu.
  • Tommy Angelo
    podlemě to třeba ukazuje na benzínkach přesně jen do přiklad 10Lnebo20to si dají pozor to by člověk zjistil a pychybuju že tam bude někdo tahat 100litrový barel a bude takovat a pokud jo tak pak zjistí že misto 100L má 80:Ddo nadrže nevidíme že to je ten problém to je jak u tochometru čím jdete rychleji tím ukazuje víc:Dviz.škoda 120:Dtak že čím víc naberete tím více šidí neříkam že každá benzinka ale bude jich dost a to same jak říkají že by si to nemohli dovolit že za to jsou pokuty kontrolorů atd...oni dobře ví kdy mají přijít tak že pak je vše správně to same jak u nás v praci chodí bezpečáci a mi už víme 2dny předem že tam budou :Dještě s enastalo že bychom neměly echo:D
  • Innocento
    Jo, to zní logicky, ale metrologickej zákon nařizuje max. asi 0,5% odchylku, jinak nevyhovuje a nesmí se používat. Nehledě na to, že neokrádají. A další problém bude technická proveditelnost. To nebude "přidáme pár deci navrch". Odchylka se bude celou dobu měnit. Na začátku může mít tendenci stojan "okrádat" a ke konci "dopřávat". To, že člověk natankuje víc, než je uvedený v manuálu k autu je prej nesprávným způsobem tankování. Počítá se objem nádrže.
  • Ice-Man
    já osobně bych řekl že to tak má více pump jelikož na padesáti prodělat půlčíka při tom zisku pro ně nebude zas taková hrůza jak kdyby náhodou přišla kontrola a zjistila opak to jsou potom flastry jak prase
  • Ice-Man
    to už neřekli asi ale určitě nastavili aby dávalo přesně
  • Innocento
    Co provedli tý pumpě, kde jim to dalo půl litru navíc?
  • Ice-Man
    na půlčíku to nic neukáže standardní odběry při měření jsou 10 -20 a 50L
  • sebo 1.8 16V
    sak ja nepisem ze by som platil len tel polliter?
    politer do pohara a zbytok do nadrze mohol by daco namietat ? neviem ze by bolo sklo nejako zvlast staticke
  • Ice-Man
    no já ted viděl záznam jak to měří a tam jedna benzinka na 50L dala půl navíc takže taky asi jak kde
  • Innocento
    To určitě, protože je na každym stojanu uvedenej nejnižší odměr a bejvá kolem 2 litrů ;-)
  • sebo 1.8 16V
    mozno by bolo zaujimave nacapovat pollitrak
  • Innocento
    Ty stojany jim ověřuje Českej Metrologickej Institut. Moc prostoru pro šizení na objemu tam nebude.
  • sebo 1.8 16V
    podla mňa skorej kradnú že dajú menej benzínu ako tým že by do toho dačo liali to že tebe napíše 60 litrov a načapuje 59 ty nezbadáš a motoru to neublíži Aj ty postrehy že na značkovej pumpe prejde viac na plnú nádrž je možno aj v tom že natankuje aj viac benzínu
  • Honza
    do 10l dokáže nacpat 12,5l každej trouba vč. mě..protože s takovým množstvím už je jen hrdlo prázdný.. 10l kanystr s 10l tekutiny uvnitř má ještě poměrně dost místa..

10l je z bezpečnostních důvodů kvůli benzínovým párám který stlačitelný jsou narozdíl od benzínu.. takovej explodující kanystr benzínu v autě v teple není nic moc..
  • Innocento
    Každej tejden to určitě nekalibrujou, ale pochybuju, že by podobnym způsobem okrádali. Soudit podle kanystru taky nejde.
  • Luxor
    mám někde fotku z benzínky jak jsem tam nacpal 70, ale to jsem tam přijel (asi 1km) potom co jsem tam nalil 8l z kanystru, tak nevím co si o tom myslet, buď se dá do coupé nacpat skoro 80l nebo jsou to zloději, trošku jsem to nechápal :-)
  • von Raven
    hosi ja na pumpe dokazu do 10litroveho kanystru dostat s prehledem 12,5 litru benzinu a pry to kazdy tyden kalibrujou :D
  • sebo 1.8 16V
    spravna propomienka dalsia verzia okradania na pumpach
  • Jelo
    Anebo jestli to opravdu bylo tolik litrů. Co když jich ve skutečnosti bylo míň ?
  • sebo 1.8 16V
    mno ide o to či si bral až po "uzaver" asi je meraná len nádrž ak po vrch ak nevypne tankovacia sústava ja to tak nedokážem nabrať by to mohlo celkom sedieť najjednoduchšie zistenie odpojiť konektor na palivovú pumpu a na tie 2 tenučké drôtiky napojiť odpor okolo 300ohm je tuším 320 musí svietiť na palubovke hladové oko jasne klúč bez štartovania v 2 polohe
  • LUKE 1.8 H8C
    Bral jsem dnes plnou a vlezlo se tam 59,5 L. Hladovy oko mne nesvitilo. Jsem mel za to, ze tech 62L je vcetne rezervy. Bych to rad vedel, kvuli tomu, jestli me funguje ta kontrolka, abych nekde treba nekdy nezustal vyset.

Diky.