vliv vzduchoveho filtru a tlak turba

• Džanek
    hmm no zkontroluju trubky, ale moc tomu nedavam, precijenom cela operace se odehrava jeste pred vahou vzduchu a tam neni co zkazit/do ceho drbnout/co povolit..
    jinak na vykonu auta ten pokles tlaku nijak nepozoruju takze me to tolik nedesi, spis jen tak pro zajimavost.
  • Luxor
    s něčím jsi hnul při montáži nebo Ti k turbu vlétl kousek něčeho většího a teď blokuje průtok... takhle razantní pokles tlaku filtr neudělá, někde to nejspíš netěsní za turbem nebo je před turbem ucpané...
  • Vojta
    No ten tlak ti ubyl pravděpodobně, jak už ti tady psali, v hadicích atd..nějaká prasklinka. V těch filtrech zas takový rozdíl není, aby to tak moc ovlivnilo. Já se zrovna chystám taky na kontrolu všech hadic, mám trošku podobný problém. Akorát mi něco povolilo při testování maximálky.
  • Džanek
    Vojto bylo by mozna dobre vzit v potaz to ze ne-prodysnost neni to same jako schopnost filtrovat bordel:) kazdy ten filtr je z jineho matrose, nektere jsou suche jine s olejem..takze jejich efekt muze byt rozdilny, ale to je ted sumak. Nechci se tu dohadovat o tom kterej filtr je nejlepsi, ale o tom proc klesl tlak turba kdyz sem to tam namontoval:) Uvital bych zkusenosti nekoho kdo provedl stejny zasah, pripadne nekoho kdo si teorie necuca z prstu.
  • Vojta
    Džanek: No právě to je ta blbost, tady na tomdle reklamním letáku. A ještě lepší, by mě teda zajímalo, jak chlapci měří přesnost 0,1 koní, jen aby Apexi mohlo dostat 14ku :-D :-D no coment
  • Innocento
    Vzduchovej filtr má vliv na to, jakej tlak turbo vyvine???
  • Džanek
    jj filtr je neprodysnej = klesa tlak, ale zaroven pri jeho pouziti motor vykazuje nejvyssi vykon:) to ma fakt logiku:D
    jinak souhlas, ten test muze ale i nemusi byt uplne nezavislej.. najdi teda klidne jinej, myslim, ze to tu uvitame spis nej nejaky pindy.
  • Vojta
    Ježiš takových reklamních testů ti najdu tucet a pokaždé bude vítezit jiná značka. Tomu se vůbec nedá věřit..to třeba zrovna špatně naolejovali a nevyšlo to ..atd atd..o tom by se dalo polemizovat. Ale jinak jak tak koukám na ten obrázek, tak možná právě proto je ten tvůj v testu nejčisčí jelikož je jako špunt co nepustí ani trošku prachu ale ani vzduch a pak ti klesá tlak lol :-D
  • Luxor
    kolik koní mělo to auto kterému to přidá 14k? není to apexi až moc dobré? nejlépe filtruje a zároveň přidá nejvíce koní? :-)
  • Luxor
    jak jsi to tam montoval tak se zřejmě někde povolila hadice nebo něco naprasklo apod....
  • Vojta
    Máš koupit přímo ověřenou značku KN a kit přímo pro coupáka a nemusel bys řešit takové kraviny přes ebay omg :-P Měření tlaku turba je až u motoru, takže tlak snížit by to mohlo jen v případě, že by ten filtr nepropouštěl vzduch tak lehce, jako filtr předtím a tím pádem by to turbo dusil.
  • Džanek
    Naklady meli byt cca 2000,- i s postou z US. Stalo to cca 73+45$ pri kurzu myslim cca 17kc. nakonec sem platil jeste +40$ za opetovne poslani, po 1. se balik vratil zpet do us.. ale to uz je jina story. Jedinej kdo ten filtr v CR prodaval za myslim 2500,- ho skladem nemel a navic ho nabizel jen bez nutne priruby.. takze sem to risknul pres ebay:)

Blow se myslim chova normalne, nic divneho nepozoruju az na to ze je slyset ten odfuk:)
  • Mertix
    A to se Ti ten Bosch antipšouk ani nechechtá?
  • DooM 20VTLE
    Hmm jak moc velky skutecny rozdil to muze fakt udelat ti bude muset rict asi nejaky mistni odbornik :) Na kolik te ta sranda vysla?
  • Džanek
    vyhodil jsem celej airbox i s filtrem a misto neho tam je ted konus Apexi power intake. Nasava to jak vysavac a odfuk origo BOVu je slyset tak, ze ani nemusim davat zadnej tuningovej..
  • DooM 20VTLE
    Urcite bude mit nejaky vliv na tlak a prubeh turba kdyz vyhodis ten kompenzator a das tam konusovy filtr. Ale ty mas jen jiny filtr? Kazdopadne neverim moc tomu ze by to byly nejake meritelne hodnoty! Nedrbnul jsi do neceho pri instalaci?
  • Džanek
    vsiml jsem si ze po instalaci sportovniho filtru poklesl dle budiku tlak turba cca 0.1-0.2b (puvodne 1.2, ted cca 1-1.1) je to normalni efekt a tedy OK? diky