Solární dobíjení aku

• von Raven
    no melo by to mit aspon 150mA at to uzivi, central, alarm, jednotku, hodiny a standby radio + par drobnosti
  • Janinka 2.0.16VT
    Luxor,tak to fakt nevím
  • Luxor
    2 Jana: Jaký to generuje maximální proud? např. ta verze co máte vy, dík...
  • Janinka 2.0.16VT
    Jelo:máme s tím dobrou zkušenost ,dosud nám to vždy baterii udrželo i když auto stálo delší dobu stálo.Jsou ale různé velikosti.Ale mohu doporučit.
  • Jelo
    Jasně,někteří pochopili,jiní ne úplně. Je mi jasný že to nedobije prázdnou baterku ale udrží ji to v kondici a zamezí samovybíjení.Používají je asi všichni karavanisti kteří taky skoro celý rok stojí. Ale neznám nikoho osobně kdo s tím má zkušenost. Takže JANI jsi spokojená a doporučuješ ? Viděl jsem je až asi cca za 650,-
  • Luxor
    pro psaní příspěvku se musíš zalogovat... tak je to správně...
  • Edrig
    Mně jde zdířka proudu i při vypnutém klíčku.Rovněž tak i radio(FC 1,8- 1997).Ale když už jsem na Foru,tak mám jeden hloupý dotaz:když chci napsat nový příspěvek,tak musím uvést svoji mailovou adresu,aby mi naskočila tabulka pro text.U minulých stránek to nebylo nutné-tabulka pro text zůstávala trvale.Máte to také tak ?
  • Janinka 2.0.16VT
    jak to je zapojené nevím ale při vypnutém klíčku to dobíjí ,má to kontrolku tak to je vidět
  • von Raven
    nj jenze ty kramy se cpou pres zdirku zapalovace ne? a pokud vim tak bez klicku je odpojena takze dobijecek tam muze byt milion a proud z nich nikam nejde :D
  • Janinka 2.0.16VT
    to taky není nabíječka,slouží to k udržování.hlavně v zimě je to super když parkuješ venku.
  • von Raven
    a udrzet by ji moh pac to zere jen kolem 50mA kdyz se v aute nic nedeje, nabit baterku ani omylem :D
  • Janinka 2.0.16VT
    není to tak,tento solární panel slouží k udržování nabití baterky.
  • Luxor
    a není to spíš tak, že panel vlastně napájí spotřebiče co mají aktuálně nějaký malinkatý odběr a tím přispívá k delší výdrži baterie?
  • Luxor
    např. tenhle "malej" panýlek by baterku jakžtakž dobíjet zvládal, akorát teda autookna to zabere půlku :-) http://www.gme.cz/cz/index.php?page=product&de tail=522-014
  • JP
    Teda do <i>eletryki</i> moc nevidim, ale neni to nějakej nesmysl?:) Kde by vzal malej solární panel tolik proudu, aby zvládal alespoň částečně dobít autobaterku? Nějak se mi to nezdá, neni to nějaká Horstovina? Mě by to teda bylo stejně k ničemu i kdyby to fungovalo, bo v garáži je tma:)
  • Jelo
    hoši , někdo jste to měli na srazu za zadním oknem. Jaký s tím jsou zkušenosti ? Mám víc aut a některý stojí dýl,má to cenu koupit a prohazovat mezi nima aby byla baterka furt OK a nemusela se dobíjet klasicky ?