Vadný palivoměr??

• sebo 1.8 16V
    Na palivovú sa dá zacvaknúť aj iný plavák + odporový bežec z inými hodnotami odporu preto som mu písal ty hodnoty takže ak by niekto stým hral dal tam druhy mohlo by to ukazovať blbo inak ne . Čo sa týka množstva benzínu aby vôbec naštartoval na ročníkoch 99 až 00 určite stačí 5 litrov "inak riešená pumpa + filter"
  • von Raven
    to ma logiku sebo, ale vis jiste ze to neni skladacka s jinou pumpou? ze mu funguje dobre budik v palubovce? muj se treba skoro nehybe od plne do 3/4 pak leti hopem dolu a u rezervy se taky skoro nehybe
    kdyz si napusti nadrz do plna tak se nemusi bat ze zas nekde bude na suchu a hned uvidi jestli i rafika bude na doraz a nebude se muset nikde starat, az pokud se rafika nehne pak je problem, ale vzhledem k tomu ze po 10 litech se mu rucka jeste nehybe (tak jako vetsine) a sviti mu hladove oko (takze porad necela rezerva) tak porad verim tomu co pisu ja
  • sebo 1.8 16V
    nemyslim ze je to volovina ked ho len teraz kupoval dalsia vec stym ze sa nerozbehne aj ked dolejes 15 litrov to je 25% nadrze mozno to robily starsie verzie on ma poslednu 99-2000 ta ma filter v sebe mal som to vonku pumpa ide az na dno nadrze aj s fitrom .
  • von Raven
    no jako a myslis ze kdyz jsi byl na suchu a dolil 10 litru ze se ti jako pohne? nebo ze vubec nekteri nastartuji
    kazdy kus je trosku jiny ale 10 litru do sucha je hovno, nekteri se nerozjeli po 15 litrech
    neres volovinky, pust dva litry (2000Kc), napust do plna a pokud se porad nebude hybat pak je problem
  • sebo 1.8 16V
    najprv to zmeraj kde je chyba podla toho na pumpu treba veľký skrutkovač a kladivo na odtiahnutie veľkej plastovej matky na pumpe ta ju vlastne celu drží u mňa bolo horšie tie hadičky uvolniť Tu sa to riesilohttp://www.fiatcoupe.cz/forum/technicke-dotazy/637 6-co-riadi-palivovu-pupmpu-/
  • jardast
    A kdyby to bylo v pumpě? :-D jak a kudy se dostanu dovnitř? :-D
  • sebo 1.8 16V
    ak to bude v pumpe a más rad vôňu benzínu tak ta to prejde co som menil pumpu som alergicky na benzín :)
  • jardast
    sebo : Díky,zítra proměřím a dám vědět :-)
  • sebo 1.8 16V
    ak más multimeter môžeš zmerať odpor na pumpe na tých 2 pre tenké drôtiky musí byt menši ako tých 290ohm ak bude "nekonečno" tak sú fakt odpojené drôtiky priamo v pumpe je to možne a ľahko opraviteľné je to na male fastony "male auto konektory"
  • sebo 1.8 16V
    293 ohm prázdna okolo 10ohm plná aspoň na mojej 1.8 ročník 99 ale myslím že nádrž je rovnaká na všetkých FC 63litrov takže aj bežec plaváku musí byt ten istý
  • jardast
    Takže konektor a kabely OK.Hodily by se hodnoty těch odporů :-)
  • jardast
    Vyzkouším děkuju ;-)
  • amadeus69
    Otevři zadní kufr odklop koberec a vpravo u sedačky je krytka pod kterou je pumpa.
    Do té pumpy vedou dráty pro napájení a i drátky pro plavák a kontrolku (nevím už jakou mají barvu musíš to vyzkoušet) jukni zda jsou dobře zapojené, případně je nečím prostříkej.
    Pak dej vědět jestli to pomohlo.
  • jardast
    Odpory mám,když mi dáš ty hodnoty tak to můžu zkusit ;-)
  • sebo 1.8 16V
    mno plavák je na palivovej pumpe teda aspoň ja to tak mam na konektore do pumpy sú 4 drôty dva hrubšie sú napájacie pre pumpu a tie 2 tenké sú pre plavák myslím ze to malo okolo 100ohm ale môžem zmerať cez deň presnú hodnotu pre prázdnu a plnú
    ale asi žiadne odpory mat doma nebudeš dalo by sa to oklamať aby si nemusel pozerať plavák a vyberať pumpu z plavákom ak by bola vada inde
  • jardast
    Ahoj,o víkendu jsem si koupil svoje první Coupé a hned se objevila závada v podobě špatného ukazování paliva.Zjistil jsem to tak,že mi došel benzín,i když ručička ukazovala jednu "čárku".Nalil jsem tam deset litrů,ale ručka se ani nepohla a kontrolka svítí stále.Nějaké nápady?