Prosím rada: nejde lambda

• Simarik
    děkuju za objasnění, myslel sem si že když nejde tak svítí chyba. v tom případě sem klidnej a budu se dál věnovat snímačům :-) Prosím smazat !
  • k20vt
    myslím že pokud odpojíš lambdu od napájení a motor bude běžet, přerušíš její předehřev a bude velice brzo po ní
  • Honza
    lambda funguje pouze za tepla a to ještě ve velmi ouzkým rozsahu otáček a zatížení - tj v ekonomickým pásmu cca 2-4 tisíc při částečně otevřený klapce... takže vliv na ot mít nemůže..paradoxně po jejím odpojení auto jinak v OK stavu jede v této oblasti podstatně lépe... (platí pro starší auta do r. 1998.. co nesplňujou moc euro norem..)
  • Innocento
    Bezprostředně po startu stejně nepracuje, tak jsem to vzal tak, že by se mohlo prd stát, když si kousek popojedu
  • Innocento
    Moc ti neporadim, ale když jsem potřeboval bez vejfuku pár desítek metrů přeject (tudíž i bez lambdy), tak jsem jí radši odpojil. Když jsem pak nastartoval, tak taky nic nesvítilo
  • Simarik
    Ahoj,řešim dilema. Dočetl sem se že lambáda může ovlivnit funkci motoru za studena pokud je K.O. ale když jí odpojim tak se nerozsvítí chyba a to ani za tepla ! není to divný ?