Cisteni a lakovani prednich svetel

• Vojta
    Taky ale stojí mrtě moc. Za takovou ptákovinu by se mi teda peníze vyhazovat nechtělo. Stejně svítí naprd a jsem zvyklý jezdit víceméně po tmě :-D
  • Elkar
    no průser je když plexi je prostě starý a má ty mikropraskliny to přesně mám, takže koupín nový světla a je to. a origo vydrží oproti všem tady zmiňovaným způsobům asi mrtě dlouho.
  • von Raven
    asi maji kvalitnejsi silikon nebo gumu mezi cernym plastem a plexi, ja jsem to naprudko ostrym nozem vyrezal kam sem se dostal a pak nahrival horkovzduskou a sirokyma sroubovakama podebiral a rozlouskl v pohode a kdyz sem to slozil tak sem to obtah nasim silikonem z hornbachu a dalsi kolo rozlouskavani slo jak vino :D
  • Vojta
    Oki to tedy o víkendu zkusím. Snad to půjde rozebrat bez poškození. Jak tady někdo psal že ročníky 99+ už jdou hůře. :-)
  • von Raven
    ne moje teorie rika ze je zajebane a otlucene z venku, ale taky jsem psal o bordelu zevnitr protoze jestli ses nekdy podival na svetlo zespoda tak tam sou dovzdusnovaci kanalky a dve hadicky v zadni casti a halogeny hrejou a opalujou i paraboly a muze se to i zamlzit a nalezt tam mrchy a prach takze musis rozebrat ale zevnitr staci rozlestit

moje byly tak zajebane ze sem svitil dalkovkama vsem do xichtu a nikdo neblikal, pak jsem to rozlouskl a rozlestil hadrikem a tempem nic nestrikal zevnitr ani z venku a jsou jak zrcadla
  • Feki
    Ja mám světla krásný,ale úplne nehorazne tam jsou ty mikroprasklinky všude zevnitř..Kdyz na to zasviti xenon je to teda pekelne vidět..
  • Vojta
    No je zajímavé, že se říká, že většinou se zajebe to světlo u řidiče. Já mám taky to u řidiče oprýskané a mlečné, že to světlo háže hnus stíny na cestu. Podle tvé teorie bych tedy nemusel světla rezebírat, ale obrousit a vyleštit jen zvenku? :-)
  • von Raven
    vevnitr je to neposkrabane jen mozna zazloutle a zaschla odparena voda a bordel co se tam dostal, tohle stacilo dycky rozlestit a bylo to super ciste, spis z venku na to prska vic bordelu a mlati kaminky a stare verze se odloupavaji
  • Vojta
    Tak to jestli se to dělá jen z venku, to by byla pohodka..Já se právě pořád bál te roboty oblepit to vevnitř :-D
  • Vojta
    No já si zas celou dobu myslím, že se to lepí vevnitř, aby se ten plast nevypálil do žluta od halogenů ne?
  • von Raven
    zevnitr? zevnitr to staci tempem vylestit, podle me lakuju a foliujou z venku tak jak to maji stare 96 a tam se to otukane prasacky loupe
  • Vojta
    Jak kolik kamínků to poťuká? To se přece foliuje (lakuje) jen zevnitř ni? Do te folie bych si sám asi netroufl, ale ten lak zkusím asi o víkendu.
  • von Raven
    folie priblizne jak lak, zalezi hlavne kolik kaminku to potuka a jak pod to poleze voda a co udela horko slunka a mraz
  • JardaITC
    Nevím jak dlouhou životnost bude mít ta folie, to se uvidí až časem.
  • parasite20VT
    Ono s tim lakem to neni tak spatny ale je potreba to udelat opravdu hodne poctive... Kompletne svetlo vybrousit uplne dohladka a dolestit xerapolem... Pote nanest dve vrstvy bezbarveho laku a svetla mi takhle krasne drzi uz druhym rokem coz je ale asi tak maximalni zivotnost laku... Pak se to musi delat znovu. Svetla byla uplne jak nova coz je videt i na tom videjku. A to jsem pouzil ciry lak z OBI za 60 korun... ;) S nejakym kvalitnejsim by to bylo asi jeste lepsi ale i takhle je to na 2 roky... Jen se to musi opravdu neodflaknout a vyhrat si s tim. Nicmene jsem se dostal na stejny vysledek jako s tema foliema za zlomek ceny, pricemz jsem mel radost ze "jsem si to udelal sam" =O
  • JardaITC
    lak znám akorát akrylový a ten sleze
  • Vojta
    A nějaký lak ve spreji s nějakým speciálním složením , co by nahradil tu folii asi neexistuje že? Bych to nejradši místo folie stříknul.
  • JardaITC
    nové plexi jsou něčím potažené od "přírody" takže určitě ne. Folie se musí lepit přímo na plexi.
  • Elkar
    draha nedraha, jestli by se to dalo dat na novy plexi tak zalezi jestli tim zvysim zivotnost
  • JardaITC
    Thor: u mě to bylo do druhého dne, ale záleží asi na domluvě. Podle mě je to práce na cca pul hodiny/ světlo. Cena byla něco kolem 1200 za obě světla. Ta folie je dost drahá. Možná i najdeš nějakou firmu, která to udělá levněji, já volil tuhle, protože je to v Praze.
  • Thor
    To JardaITC: Kolik to potažení stálo, a jak dlouho jim to trvalo? Jde mi o to, jestli by to udělali na počkání.
    Na služebce bych se tam mohl zastavit.
    Případně, jestli by folie šla někde koupit.
  • Innocento
    To vypadá moc dobře
  • JardaITC
    potažení mě dělali zde http://www.glassgarant.cz/

a fotky jak to dopadlo tu http://www.italiancars.org/fiat/diskuze/index.php? msg_group=5&action=show&id=149814
  • JardaITC
    vyleštit a pak nato dát čirou ochranou folii
  • Syky
    dobre dobre ale to nejpodstatnejsi tam neni..jakdobre,efektivne vylestit to plexi....

ja to sundal (ale ne v troube :D , ale horkovzduskou...)...vylestil ze to bylo nadherny a do 2 mesicu to same....

• parasite20VT
    Ahoj...Vidim ze to je v navodech, ale pouze pisemnou formou, takze pokud nekdo mate zajem videt jak to vypada temer krok za krokem, tak tady postuji videjko co a jak... Kazdopadne je to uplna ptakovina poskladana opravdu pouze z nudy a pokud je to ma nekomu pomoct to vizualne pochopit tak klidne a kdyz ne tak to muzete smazat...Prijemne sledovani a retardace opravdu neni hrana ;D