výměna volantu....

• von Raven
    jen tak ze srandy ma tam nekdo jiny volant? nemyslim nabu a nejaky co se da dokoupit ale primo z jineho fiatu nepasuje treba marea nebo punto nebo tak neco?
  • von Raven
    nj ale jak je to s tema tisicihranama, sou na obou stranach? a proc mi to teda origos neslo po jednom zubku ale tak jak by po 5 skokama (mam tam origos volant s bagem)
  • Honza
    hliníkovej..nevím,pokud to není něco od sparca/OMP (a i tady pozor na celkový pojetí auta..) se semišovým potahem,tak se mi to moc nelíbí..to radši origo, na kterej mám názor jako ostatní..

např.to co bylo vidět u Roťáka..teda nevim nevim jestli chlapec nepřestřelil - čistokrevnej závodní volant v showcaru..u mě by za to byly (-) body...
  • Edrig
    Simarik. Jasně-proti gustu žádný dišputát.
  • Simarik
    jj souhlas ale když já ho mám už malinko odřenej a hliníkovej se mi libí
  • Edrig
    Simarik.Asi je to otázka osobního pohledu.Mně se původní volant líbí a domnívám se,že na příklad odlehčený sportovní volant patří spíše do menšího sporťáku a ne do robustně působícího FC,zvlášť je li tento vybaven koženým interierem.
  • Simarik
    mě se ten origo volant nelíbí ;o)
  • von Raven
    nj ale tisicihrany ma na obou stranach? nebo proc nejde po zubu ale tak jak by po 3-5 skokove?
  • JP
    Já teda pytel nemam, ale co máte proti sériovýmu volantu? Podle mě je ten fkůži na řízení poměrně dokonalej:-). Velkej neni, odpor akorát, věnec příjemně tlustej...
  • von Raven
    jak to je s volantem? sem z toho paf, myslel jsem ze ma tisicihran na te tycce i na volantu, ven jsme ho uplne nevytah at nehybu zbytecne s bagem mam tam zatim orogos ale kdyz chci trefit polohu volantu jen o par stupnu natocenou tak ani ho***. bud nic nebo vic, jak by byl tisicihran jen na tycce a na volantu tak 12ti hran, nebo to drzi v nake posahane ob 3zuby poloze ty draty bagu jinak nevim, nastavoval sem ho asi 8x nikdy presne poloha kam bych chtel
  • Simarik
    Takže nové info, nikde mi nebyli schopni sehnat repliku náby na coupe takže jediná možnost je ta dražší a to např. Isotta (dodání do 14 dnů) dá se sehnat v tuning shopech po dohodě do 1300,-
  • Simarik
    volant sundat musíš !

jinak ty náby se pohybují za 800-900,-/ks (isota 1370,-)
  • ZdenysM.L.
    Dá se sundat volat bez toho abych odpojoval Bag?Potřebuju totiž vyměnit jen ty dva plasty pod volantem.
  • von Raven
    kolik stoji naba? a na coupe pry jich je vic typu a nesedi z jinych fiatu... polak to sem vozi za 2000 i s volantem
  • Simarik
    dneska snad už dorazí nába tak dám foto až bude v autě ! Ale při prohlížení fotek sem úplně náhodně zjistil že mám stejnej jako Ilonka (nechtěně) ;o)
  • von Raven
    ja myslim ze volant a bag je upe k nicemu kdyz se zamerime na tvrdost plechu, bag je akorat jedna rana navic a do ksichtu, ale to uz muze byt vetsine jedno... zase na druhou stranu musim pochvalit kvalitu plastu, ktere sem podtlakoval montazni penou.. ti co ctou vi ze sem za posledni mesic dostal ze vsech 4 stran a pokazde to ustaly plasty diky te pene a ja ostatni ucastnici klepacky byli na tom podstatne hur... pri male rane bag nepotrebujes a pri vetsi je coupe deformovatelne jak konzerva na sardinky
  • Simarik
    já jezdim klidně, ještě sem ho ani neškrábnul tak doufám že mi to vydrží ;o))
  • Luxor
    no to znám no... ale hlavní priorita by měla být se případně nezabít a né mít hezkej volant :-))) ale věc názoru... :-)))
  • Simarik
    nj ale najednou to nejde, znáš to ;o)
  • Luxor
    nj s bagama je to jako s každým dílem na autě... životnost bagů - plynu i samotných pytlů se udává cca 10-15 let... takže jistota že bag u obdobně starýho auta vylítne je nejistá :-) ale na druhou stranu, co vím tak u coupátek v 75procentech pořádnejch bouraček vylítnul takže je lepší ho tam nechat. Nebo koupit pořádný sedačky se sport pásama a pak bagy vypojit.
  • Simarik
    já na silnici z 99% bez pásu nevyjedu ! tomu bagu taky nevěřim a volant mám odřenej tak to tolik neřešim (zatim)
  • Bekr
    Luxor:Já myslim,že jsem si zažil svý a ne zrovna málo,taky bych bes pásu nevyjel,ale ten bag me i trochu děsí,přece jen nemáme nejmladší auta a u Bravíčka z roku 95 mi pri skoro čelnim nárazu taky bag nevyletel,tak bůhví jeslti funguje.... :)
  • Luxor
    sport volant a ježdění bez pásů, to seš fakt dobrej :-))) no nejde o Tebe, ale kdybys jel a někdo tě nabořil trochu bočně nebos to hodil na budku, tak svým tělem třeba zabiješ i spolujezdce... Mrkni např. na youtube, je tam pár bouraček natočených z kabiny... Kluci já nevím, nemáte prachy a zbavujete se origo volantu s bagem, někdo ani pásy nepoužije... :-) no ono si to chce asi něco zažít, protože z keců tomu nikdo holt nevěří, chápu i nechápu :-) i když v 99,9procentech případů je pás zbytečnej, i těch 0,1 procenta je někdy hodně, nebýt pásů tak tu na 99,9procenta nejsem - a to je ten lepší případ :-)...
  • Simarik
    mimochodem jak si ten volant sundal ? mě nejde vycuknout :-/
  • Simarik
    a jde to oblbnout aby si to myslelo že tam airbag je ??? jinak díki za info
  • Simarik
    http://www.reviloshop.cz/store/goods_JOM-3200-M_sp ortovni-volant-roadstar.html
  • Bekr
    jaj,tak koukám s tim volantem to je trošku pakárna....to radsi nechám origo volant,jinak na edarčky se taky chystám,takže vše bude krom volantu :)
  • Simarik
    jj sedačky budou, ale to ještě chvíli potrvá, i když to bude tak max 2000km, pořád to mám jako víkendový auto. až bude hotový tak se budu snažit jezdit všude ale to bude tak rok minimálně :-(
  • Luxor
    panove a poridite si pak k tomu aspon bezpecnostni sedacku se sport. pasama nebo na to kaslete? :-)
  • Simarik
    právě řešim to samý a hold budeš muset demontovat i žárovku. odděláš airbag,vyměníš volant a kdyby s ho tam vracel tak to stojí 500,- ve fiatu ale jinak druhej bude pořád funkční. jiná možnost není co vim a hrát si s odporem aby to jednotka nepoznala je prej taky metoda ale do toho já nejdu.
  • Bekr
    Lidičky,potřeboval byhc radu,jak na demontáž a následnou výměnu volantu za sportovní.Vrtá mi hlavně ,jak na airbag,aby po demontáži nesvítila kontrolka airbagu.U Bravíčka to bylo tak,že když se sáhlo na jaký koliv konektor a otočilo se klíčkem,tak se hned rožl kontrolka bagu.Jak je to u coupe ,nebo jak to obejít?
    Je složitá demontáž?
    Dík za postřehy :)