-
07:49:55 8.8.2010
no tak to už se před nezměří, leda by sis přilepil akcelerometr na čelo, bafnul motor a běžel - ale nevím jestli jsou pak ty údaje úplně přesný, přesnější asi když je motor v autě :-) Jasný, pak dej vědět...
-
21:31:53 7.8.2010
no ted mam venku motor i se skrini takze budem znat jen vysledky po upravach.. :/ az to bude akt. tak se ozvu zatim dik
-
21:19:10 7.8.2010
2 Scoupe: Jasný, není problém... Jestli to máš ještě "bez" úprav tak můžu půjčit i předtím aby sis oměřil a po úpravách můžeš porovnat...
2 Motýl: Asi zbytečný abys tam jezdil, naměří ti +-200k jako každýmu 16VT co by tam přijelo :-))) Tedy pokud to není někdo komu by se dalo věřit a fakt Ti to nezměří tak jak by se mělo což pravděpodobně nebude podle zkušeností těch co už na brzdě byli... A stejně nebudeš po brzdě vědět za kolik bys měl 0-100, 400m atd. tak nemáš s kým srovnávat...
-
20:56:38 7.8.2010
Dík, ale Prahu mám trošku z ruky :0))
Našel jsem tu poblíž dílnu s brzdou. Chtějí sice za to 1500,- ale to je asi průměr. Tak to zkusím a uvidím. Když tak dám vědět.
-
20:55:47 7.8.2010
Luxorku zmeris mi moje 16VT tak za 1č dni az ho doskladam? :) jen abych vedel zda to je v pohode, spatne nebo skvely..:) mam par mensich uprav tak by me to zajimalo..:)
-
19:53:18 7.8.2010
2 Motýl: Nebo změřit na 400m rovině akcelerometrem to je přesnější než dojmy a vjemy člověka :-), mám tím změřených několik coupé takže jsem schopný z těch naměřených hodnot říct jestli je to v pohodě, špatný nebo skvělý... (vypadne z toho zrychlení, přetížení, cca výkon) Kdybys měl cestu kolem Prahy tak se klidně stav a buď změříme na místě ale to je o papíry přes den :-)nebo Ti to proti záloze půjčím domů a můžeš měřit :-) Bylo by dobrý vědět stav než se do toho pustíš...
-
17:07:13 7.8.2010
Dobrej nápad. Tak kluci, kdo mi půjčíte svoje 16VT, abych to porovnal?,?? :0))))
-
17:04:57 7.8.2010
Z toho co píšeš mam trochu pocit, jestli to 16VT nemáš rozbitý:). Zkus zajet na brzdu, nebo to porovnej s jinym 16VT. Kamarád chtěl nedávno ladit svoje 200SX, protože mu přišlo líný... Chtěl pořád větší turbo, tohleto támhleto, nakonec zajel na brzdu a zjistil, že ze 170 koní mu skoro 50(!) uteklo. Tak nechal vyčistit vstřiky, vyměnil hadice turba, udělal běžnej servis (svíčky, kabely, oleje, filtry...) a co jsem se pak svez, tak to byl rozdíl asi jako mezi Coupé s turbem a bez. Tzn. před nějakym čipem bych se hlavně přesvědčil, že je ten motor už v sérii OK, jinak je to jako kdybys řešil díru v bazénu dopouštěním vody:D. Až tak zásadní ten rozdíl ve výkonu mezi 16VT a 20VT neni.
-
19:47:50 6.8.2010
přesně tak! :-)
-
19:35:50 6.8.2010
Každý svého štěstí strůjcem.....
-
19:10:12 6.8.2010
přesně tohle jsem čekal :-) Chce to trošku k tomuhle autu respect podle mýho, uděláš chybu a zaplatíš... já se tedy dlouho učil kdy se to hrne ven ze zatáčky a kdy naopak ulítne prdel... a stejně někdy váhám... :-) Že ses nezbořil na motorce fakt nic neznamená, "kámoš" měl ZX9R, auta xx BMW, nikdy v životě neboural, razítko jak ty na řidičáku, pak si koupil M3ku (tu nejslabší 210KW) dělal kraviny (já zažil třeba ve 120ti velkej kruháč driftem-bych blil ještě teď) vydržela mu asi tři měsíce nicméně přežil to... To je jak ty tak bacha... fakt to nic nedokazuje mě nepřesvědčíš, sebe možná... :-)
-
18:34:02 6.8.2010
Ještě jinak, papíry mám od roku 1991. Bez jediné nehody!!! Já už jsem v podstatě dědek :0)))
-
18:31:53 6.8.2010
Ještě loni jsem jezdil Kawasaki ZX9R. Nějakých 145 PS na 193 kg váhy. Mě už každý auto bude připadat pomalý! Jinak, měl jsem možnost svést se v 2,0 20VT. Nevím, jestli to měl čipnutý, ale každý šlápnutí na plyn tě zarvalo do sedaček. To chci.
-
18:23:26 6.8.2010
hlavně někoho kdo to tam dá a zkontroluje že to funguje tak jak má a motor dostává to co zvládne... Vzhledem k té věci s váhou, tak třeba MAP senzor asi ani zkontrolovaný nemáš, další důležitý čidla na tom asi budou podobně... Když tam budou z jiného koncernového auta což dost často pasují :-( tak to může udělat docela dost problémů mechanických i elektrických které budou stát spoustu peněz navíc i nepříjemností co vím od sebe i ostatních... tím jsem myslel jen to, abys sis to nechal dát nejdřív pořádně do kupy než začneš "ladit" protože jedna špatná věc zničí tři dobrý věci... Je mi divné, že po tak krátké době co máš coupé už "ladíš", to Ti to pořádně při sériovém tlaku nejede nebo jaktože sis tak rychle zvyknul a naučil se coupé ovládat? Kolik Ti teď fouká turbo? Máš srovnání s jiným 16VT ohledně toho jak to jede? Když to bude nějak slušně naladěné i na sériovém turbu tak už je potřeba mít zvládnuté nějaké věci, já sednout do "poladěného" coupe chvíli po koupi tak se v tom asi zabiju. Vem si kolik lidí coupé rozstřelí v prvních pár měsících po koupi a to ho poladěné ani nemají - v lepším případě to stojí jen auto... blabla, teď už melu, jen jsem tím chtěl říct že co se vleče neuteče a přijde mi že Tvoje extrémní nadšení pro "ladění" je v nepoměru s dalšíma věcma, podle mě majinko přibrzdi, buď rád že jezdíš a užívej si...
-
17:40:28 6.8.2010
Takže manuální regulátor tlaku turba a paliva?
-
17:33:03 6.8.2010
tak to máš úplně nejstarší jednotku bez immo... A nevím jak EVO2 kde jsi to s důvěrou sehnal nebo tak, nicméně klasický EVO chip dává 1,45 a spadne to na 1,2 cca... abys měl cca necelých 1,35 které se jakžtakž udrží tak bys tam musel fouknout maximum co dokáže turbo ale to už musíš víc ochladit vzduch protože teplejší vzduch=menší výkon=postrádá to pak smysl... Radši se zeptej někoho kdo tomu rozumí než budeš řešit takovýhle hovadiny - viz svody apod. Navíc tahle stará jednotka neblokuje motor když zvýšíš plnící tlak takže v podstatě ani žádnej chip nepotřebuješ když bude správně vzduch a palivo...
-
17:17:53 6.8.2010
:0(( já tam mám 403
-
16:54:19 6.8.2010
A ještě: to že tomu nerozumím, neznamená, že jsem blázen. Umím třeba jiný věci. Vyznám se docela slušně v účetnictví a v kuchyni :0))
-
16:51:19 6.8.2010
To Abarth: no vidíš, a proto sem píšu, aby se našel dobrý člověk a poradil. Jsem více méně laik. Pokud je čip jen nasazený, je to v poho. Aprp. tuhle věc s přepájením mi poradili lidi, co dělají chiptuning. To auto nemám zástrčku, proto musí ven celá jednotka. Ale to je putna.
Jinak je to FIAT COUPE 16V TURBO EVOCARS CHIP 16VT EVO2 STAGE 1 T3, přidá to 40 PS, upravý mapu časování a paliva. Na tlaku to přidá na 1,35. A vypadá takhle:
-
11:21:18 6.8.2010
každá kapka cínu cca 10k :-)
-
10:59:46 6.8.2010
bůh s Tebou... :-) a na tos přišel kde?
-
10:32:37 6.8.2010
Neznáte náhodou z okolí KM či ZL nějakého dobrého autoelektrikáře?? Potřebuju přepájet origo čip na Evocars.