strata tahu

• sebo 1.8 16V
    Mne to robila palivová pumpa po výmene všetko ok
  • Elkar
    takže stejně vím prd. zvlášť když se to neděje pořád.
  • Luxor
    cívku má i pravěké auto... 16VT už nemá rozdělovač tak má cívky 2ks :-) to co elkare popisuješ může být zapalování ale klidně i horší věci, projevuje se to stejně :-)
  • Elkar
    netuším. nevím ani na co to je. nejdřív jsem myslel že je to jedna věc v celým autě která hlídá aby do svíček nešlo přepětí tím jak jedeš na víc otáček. a to je totální nesmysl.
  • Simarik
    16VT má cívky ?
  • Elkar
    a když nebudou tak to může bejt jen přicpanej benzín filtr
  • Feki
    No budou nahoře probijet..Uvidíš mzikovy jiskreni..Nemusíš držet 2minuty omezovac..:)) Jen proslapnuti plnyho abys je zatizil a videl co v takový situaci dělaj.A doufám ze ti nedelaj co ty moje....Prej ,,pán blesku'' na mě :D
  • Elkar
    čili jestli jsou OK tak nebudou dělat nic a jestli jsou v hajzlu .. ?
  • Feki
    No vidíš,jednoducha rada dole..Sundej dekl a mrkni co dělaj civky pod parou..
  • Elkar
    týjo.. jak to popsal Feki ty příznaky tak mám dojem že mám taky nějakou KO... v koloně krokem se nedá skoro jet protože to co chvíli škubne tkaže musím pořád držet spojku, při max plynu se občas stane ze to kolem 5 tisíc jako by zvadne, ne vždy.
  • von Raven
    jn a ty kulate sou parametrove stejne, pouze se mi zda rozdil v cene, kdybych nemel stary typ a nenasel stejne na barci tak bych zkusil novou, ale tak sem to kaslal a neresil, takze jak bylo psano sundej kryt a uvidis co mas, jak mame cuchat co ti kdo nasazel pod kapotu?
  • sebo 1.8 16V
    Mno moja FC1.8 r.v 99 palivový filter samostatný nemá ma len ne jaké sitko na pumpe. A ešte jednu vec by som chcel vedieť .Ak sa minie cela nádrž a načapuje sa ostane tam vzduchová bublina ? alebo to je nejako riešene ? ďakujem
  • Fugasik
    Ceny má raven trošku jinak....ale stou barčou má recht....jinak nové mají kulatej vrch a ty stará jsou "hranaté".Sundej ten dekl a hned to poznáš.Ty kulatý vyjdou cenově líp
  • sebo 1.8 16V
    99 mala už novy typ cievok? Ty sú nove za tých 2000 Kč ? aké máju označenie?-
  • von Raven
    zalezi jaky mas rok a typ civek, ty stare hitachi su nove za 3000/ks a tady se daji sehnat za 1500/ks starsi ale tady je v barchetach pouzivaji a stoji 250/ks takze pkud maji tvuj typ, jako ze na muj maji tak to mas zadara

http://www.barchettadily.com/fotoalbum/motorove-di ly/indkukcni-civky-250kc_ks
  • sebo 1.8 16V
    OK skúsim aj tak sa dosť skoro už stmieva ak tam bude niečo také nahrám na mobil
  • Feki
    Hej...:)
    Zkus to a treba budeš sám prekvapenej jaka je pod deklem v tahu bouřka..:) Hlavně ti přeju abys dopadl lip než já..:)
  • sebo 1.8 16V
    Takže najlepšie skúšať či neje prieraz je dať dole kryt motora a poriadne na neutrále vytočiť par krát motor na cievkach nesmie byt žiadna iskrička hej
  • Fugasik
    cca 2000kč,ale teď nikde nejsou
  • ZdenysM.L.
    Kolik stojí jedna nová cívka na 1,8?
  • sebo 1.8 16V
    mno mne za studena ide ako ďábel ale keď je teplota okolo 90 už to je iné
  • Feki
    No asi jj..Pac kdyz se tohle stava za jízdy ze probijej na stridacku mimo tak to musi vynechavaj a ztrácet tah..Horší je ze se na mě domluvily a odešli najednou..:D Jinak upozorňuju ze kromě studenejch startu kdy vynechavaj znatelně valce tak se to chova uplne normálně.Pozna se to jen v hoodne nizkejch tockach(hlavne na nízký kvalty kdy se člověk snazi jez na jedničku krokem tak to najednou skubne)nebo naopak při plným kdy ztrácí tah..
  • sebo 1.8 16V
    takže pri chybe cievok sú väčšinovou prerazené?
  • Fugasik
    hh takže všecky 4 KO?
  • Feki
    Ja to udělal jednoduše..V noci za tmy jsem schodil ventildekl,nahodil auto(uz ohraty z jízdy) a nechal mladou at to parkrat seslapne na podlahu a to bych vám pral vidět jak to tam litalo..:) Od 4rech civek mi šli jikricky..:(
  • Fugasik
    To je druhej způsob....
  • sebo 1.8 16V
    takže neplatí ten test tých horúcich zvodov po 5 sekundách?Lebo boli rovnako teple všetky 4
  • Simarik
    pojistku zamačkneš a vytáhneš :-)
  • Fugasik
    To je moc složitý.....je tam taková ta pojistka a špatně se to oddělavá :)
  • Feki
    Myslim ze stačí jen oddelavat kabel od civky ne?
  • Fugasik
    Oddělej dekl,odšroubuj všecky cívky nastartuj motor a postupně vyndávej cívky a pak to musíš poznat podle zvuku a klepání auta a při troše štěstí tě ta špatná cívka kopne :o)
  • von Raven
    palivovy filtr muzes menit kdykoliv, bordel z nadrze ven nedostanes, ledy bys ji oddelal a vymyl :D
    co hledas na civkach? bud jdou neb nejdou jak nejaka vynechava nezjistis ktera a jak najit vadnou sem i psal dole
    filtr je mi fuk jaka znacka, co maji t beru hlavne at sedi koncovky a jde nacvaknout na hadici
  • sebo 1.8 16V
    skúsim zajtra konečne 2 dni nemusím do prace
  • Simarik
    pod deklem na motoru, tam kde máš vylisovaný ty čtverce :-)
  • sebo 1.8 16V
    Kde nájdem cievky zapaľovania ďakujem
  • sebo 1.8 16V
    Našiel som niekoľko palivových filtrov vraj všetko na coupe 1.8 ak niekto menil niektorý s nich nech nápise

Hengst H110WK
    Knecht KL83
    Knecht KL84
    Mecafilter ELE 6006
    STC-Filter ST 342

dik
  • sebo 1.8 16V
    Tiež si myslím že sa niečo dostalo z nádrže do filtra ale ešte odjazdím ten humus čo tam mam je tam nejakých 20 litrov a načapujem na novy filter plnú a dám vedieť
  • von Raven
    benzin dela dost :) ale na vic jak 98oct ty motory stejne nemame delane :) takze 95 je slaby, 98 akorat, 100 jen dobry pocit, v plynu mam 110 a nejede lip ale to je o sestelovani, znam tu minimalne dva co jim t jede srovnatelne jak ben ale maji jiny system a jinak nastavene jednotky

no ale zpatky, zasrany palivovy filtr muze byt az jak zatahla rucka, taky jsem menil kolem 120 pac to prestalo tahnout a t bahno co sem z neho vylil bych nikmu neuveril, kolem 150 sem ho jen odpojil a vytrepal a za tech 30tis byl cisty, takze davam mu zivotnost tak 100tis, ale taky jedzim 4/5 na plyn a ten ma suj filtr, takze benzinaci by to meli menit nejpozdeji co 50tis km pravidelne, cena 250, jak se s tim nechcu srat tak to ve vitkovicich delaji za 500 komplet
  • sebo 1.8 16V
    skúsim 95 shel a potom slovnaft a porovnám pri plnej čo to robilo
  • ZdenysM.L.
    Shell je na prd:-(( Zkus vyjet tak dvě nádrže na 100 od OMV a uvidíš.
  • sebo 1.8 16V
    MNo práve OMV tam som načapoval 95 plnú a viac tam nejdem Na slovnafte 95 v pohode ešte risknem Shel a keď aj to zblbne budem čapovať len na slovnafte 95
  • ZdenysM.L.
    Kde tankuješ?A co tankuješ? Ja ted bral u ONO 98 a ted z toho mám hup cuk:-))Jinak beru jen OMV 100:-)) a je to OK.
  • sebo 1.8 16V
    už to neje také lenivé musel to byt problém v tej nádrži ale stále to neje také ako predtým preto chcem vymeniť ten palivový filter a prečistiť to .Ma to podla tach 122 tisic mno ale .... ako každe coupe boh vie
  • ZdenysM.L.
    Nemáš v háji spojku? Neklouže?Kolik to má najeto km?
  • sebo 1.8 16V
    Aj filtre boli menené aj olej ale ta váha že by ju niekto čistil sa mi nezdá. Trocha špiny je okolo hrdla nádrže nejako to netesní keď sa zamkne tade sa mohlo dostať hafo sajrajtu aj ten plast čo je vnútry sa dá vybrať aspoň myslím je na 3 šrobkoch aj to pre čistím a vymením palivový filter.jediný bordel som našiel práve tam
  • von Raven
    to mas krasne ciste, to uz nekdo cistil jinak to neni mozne, no a treba ten nekdo podrbal vahu
    jinak na ten ventildekl se muzes podivat kdykoliv to nema s olejem nic spolecne pokud to nechces delat za chodu motoru :D
  • sebo 1.8 16V
    nemyslím že by som niečo ja zistiť keby som ja ten kryt dával dole jedine tak odfotografovať a to neviem či by sa dalo podla toho posúdiť .Vydrží to ešte 8 000km ? Chcem meniť olej olej by som to hneť nechal otvoriť do akej miery je to poškodené ale nejakému mechanikovi ale čo tu čítam po výmene rozvodov rozhasený cely motor a v normálnom servise vlastne neviem kam stým ísť (:
  • sebo 1.8 16V
    Škrtiaca klapka + váha vzduchu Myslím že staršie riešenie je lepšie
  • von Raven
    6 srubku a myslim 3 hadice, pul hodka dolu, tesneni potrebujes dookola a kolem sachet svicek
    palivovy filtr je u spolujezdcova zadniho kola pod plastem nacvaknuty na hadicich, cena asi 250,-
  • sebo 1.8 16V
    bol som to pozrel pri aute je to viac ako 6 skrutiek a neje to len také jednoduché
  • Luxor
    jde to dát dolů určitě, max. budeš pak potřebovat nové/á těsnění pokud budou KO, ale třeba ani to ne...
  • sebo 1.8 16V
    dekel by šiel otvoriť ale ešťe som to nikdy neotváral ide to dať dolu a znova nahodiť ? jasne že pri vypnutom motore
  • Luxor
    pokud bude ohlodaná tak je to asi jediný rozumný a dlouhodobě funkční řešení...
  • sebo 1.8 16V
    aby vačka neklepala musí ísť vlastne o generálku motora?
  • Luxor
    1,8 nevím co je, ale takhle mi to cvakalo i na 16VT - nejjednodušší je teď asi shodit ventildekl a mrknout jestli Tě tam něco zjevně nepřekvapí, mě kdysi překvapilo :-) A jestli až tak viditelně překvapí a bude tam něco chybět tak rychle prodat nějakýmu cikánovi... :-)
  • sebo 1.8 16V
    mno olej ok ani vodu a vysoké otáčky zase nejazdím na obmedzovač Olej je Castrol 10W40
  • Fugasik
    No nevím je to 1.8 no....možná jestli vačka trochu neklepe....olej nežere?(ve vyšších otáčkách)
  • sebo 1.8 16V
    Zvuk motoru nech posúdi kto ma 1.8 v super stave Ďik

• sebo 1.8 16V
    Ale ten vzduchový filter vypadá podla foto v poriadku ne? boli tam hádam 2 komáre nič viacej som bol prekvapený. U 1.8 je palivový filter kde? Nie je súčasť palivovej pumpy ? O aký typ presne ide aby som nemusel nič upravovať .Ma byt pumpa pred štartom úplne bez hlučná ? asi 5 sekúnd je počuť slabé bzučanie počuteľne len v tichu Ďik
  • von Raven
    vahu mas primo na klapce, staci prostrikat sprejem na cisteni kontaktu, hlavne do toho nehrab necim

palivovy filtr se ma menit co 30tis km podle manualu, tak jak jsi nalil plnout treba jsi rozviril usazeny bordel a je ucpano
  • sebo 1.8 16V
    Dal ši problém váha vzduchu Fiat coupe 1.8 "99" rok je to iné ako v návode
  • sebo 1.8 16V
    dá sa sem dať video?Mam nahraný motor Mobilom dik
  • sebo 1.8 16V
    Foto2
  • sebo 1.8 16V
    Foto
  • sebo 1.8 16V
    Ja to auto nemám dlho presne 3mesiac .Olej kontrolujem stále je poriadku "nestráca sa" subjektívne sa mi zdá že to začalo robiť keď som načapoval plnú nádrž ako postupne je menej benzínu tak lenivie .Filter vzduchu dám novy tento víkend aj keď mi bolo vrave né že bol menený a vyčistím váhu vzduchu Ten palivovy filter vymením tiež tam informácie nemám ma to 122 000km Ale skúsim aj tu cievku ako si popísal zajtra ráno .A spotreba podla odhadu okolo 8l
  • von Raven
    nehrci to nahodou jako amerika? a nezere benzin? pak bych to videl na civku - to poznas, kdyz to rano nastartujes studene na 5s a vypnes a pujdes sahnout na svody, jestli neni jeden studeny

nebo druha moznost co me hned napada, mas cisty vzduchovy filtr? menis aspon co 50tis palivovy filtr?

P.S.: mas dost spravneho oleje, mezi reci?
  • sebo 1.8 16V
    Mam problém každým dňom coupe lenivšie a 1 ani nehrabne .Už na voľnobehu trvá niečo okolo sekundy kým motor reaguje na stupeni na plyn . Čo to bude krokový motorček váha vzduchu alebo vodná pumpa Ďik