jj traktorovej zvuk jen zpočátku je předzvěst KO vyraiátoru.Jestli jsou posunutý rozvody poznáš jen pokud máš přípravek,od oka to nepoznáš.
Odkud si,na vyzkoušení mám variátor.....
Po výměně rozvodů a variátoru umírá
-
08:49:34 5.8.2010
-
07:20:40 4.8.2010o zub posunutí způsobí špatný chod motoru a je jen na kostrukci motoru jak výrazně se to projeví.....
-
11:02:38 3.8.2010no o zub asi při týhle kompresi nehrozí ještě že by se ohýbaly ventily ale na výkon to jistě bude dost negativní.
-
18:32:17 2.8.2010Koncem loňského roku jsem servisoval u Kloučka.... kdo pamatuje, chápe proč už nevěřím "100% výborným doporučením".
Btw vyměnil cívku a fiátek jezdí jako dřív, krom teda zakuckání těsně po startu, což říkal, že odstraní tím, že s fiat servisákem "nastaví klapku do defaultu". Že ju čistil a teď to potřebuje jen donastavit. -
05:35:51 2.8.2010jj nova civka bez roboty stoji pres 3000, ale verze r.v. 2000 uz ji ma kolem 1500 a rozdil jsem nenasel, jinak borci prodavaji jete civky z barchet za 250 po netu a to jsou ty za trojku
variator jde nastavit i bez aretacnich pripravku, ale je to hrozna jebacka a musi se vedet co se dela -
22:19:36 31.7.2010Za kvalitním servisem se vyplatí udělat si vyjíždku:-)
-
22:16:38 31.7.2010časem si zvykneš že budeš buď jezdit tam kde to dělaji pořádně a nebo někam jinam. K nám jezdí kluci od všech možných koutů a dokonce u nás byl i kluk ze slovenska když jel ze srn z práce.
-
12:42:10 31.7.2010No... něco za 1200,- z Autokelly do fiátka dneska dává... tak to bude asi ta cívka.
Jinak ono se lehko řekne, dej to do kvalitního servisu, ale když jsem se ptal třeba i tady na fóru kdo mě vymění variátor, ozval se jediný člověk a ten je ze severu čech. Tady na Břeclavsku máme jeden servis FIAT, kde když jsem řekl, že chci vyměnit variátor, tak nevěděl co to je. Než jsem se domluvil se Sykym, tak mě auto umřelo úplně a nebylo moc možností než to odtáhnout do nejbližšího servisu (Hyundai), kde věděli, co je Twinspark a variátor.
Že odešla cívka na zapalování může být prostě náhoda a daň, kterou si bere starší auto. A pokud říkáš, že výměnou rozvodu to udělat nemohl, nezbývá mi, než věřit, že po výměně cívky to pojede. Pokud ne, pak se budu pídit co zmrvil jiného... -
10:37:48 31.7.2010Zapalovací modul je níže na obrázku. Stojí cca 3200 Kč nový. Kdyby byl špatný, tak by se to podle mě chovalo jinak a přijde mi divný, že by se něco elektrického náhodou rozbilo zrovna při výměně rozvodů a ještě se s tím při výměně nehýbe.
Jedině, že by ti odešla cívka na jednom valci, to se může stát. Jestli máš auto 5/98 a novější, tak mají levnou v autokelly. Cca 1200Kč
Klasický případ "kvalitního" servisu. Místo, aby přiznal chybu (možná i sám sobě a udělal to znovu a pořádně), tak vymyšlí další pičoviny a tahá z lidí další peníze.
Jinak jestli jsi mu na začátku říkal, jak se to auto chová a on ti řekl, že zkusí pročistit škrtící klapku, tak je to uplná lama a auto bych mu nesvěřil !!!
Jestli to nedá zadarmo dopořádku, tak bych to dal někam, kde tomu rozumí, nechal si udělat posudek a pak ty peníze z něj normálně vymáhal.
Jinak přeji hodně štěstí !!! -
10:02:50 31.7.2010stát se může cokoliv,ale servisák se k tomu nesmí postavit prdelí! Můj servisák se vždy chechtá a říká,když odjelo Torkyho coupe tak už odjede všechno :-)
-
09:36:04 31.7.2010Dotaz zní jednoduše: Mohl špatně nahozenýma rozvodama zrušit vstřikovací (nebo zapalovací?) modul? ANO/NE
Ono to možná vypadá, že si necením vašich odpovědí, ale není tomu tak. Jen nechci aby se to zvrhlo v debatu "Všichni servisáci jsou lamy a berou za to těžký peníze". Možná to tak je, ale potřebuju teď něco konstruktivního :)) -
22:34:19 30.7.2010Carlos 20vt: mluv konkrétně, zní to zajímavě
-
21:59:33 30.7.2010Chudáci auta:-( Co to tam máte za servisy omg.Já jezdím a i další lidi do známeho co dělá lančie a to je prácička.Ty auta co za ním jezdí dostávají jenom běžný servis a furt jezdí.Mívá tam kappy 16vt co máj 300tis. km a ty motory makaj bez chyby.Já u něho zpočátku udělal základní servis a 30tis km jsem na auto ani nešáhl.Chce si to najít dobrý servis co je osvědčený a ne něake patlaly co to dojebou a ještě si vezmou majland.Za 15tis.Bych asi udělal generálku celého auta a ne těch pár věcí..
-
17:07:18 30.7.2010Luxor: Vždyť píšu, že je zpátky v servise. Včera odpoledne jsem vyzvedl, dnes ráno vrátil zpátky. Něco jsem musel ujet abych zjistil, že je něco špatně.
-
17:03:29 30.7.2010pokud to smrdí jako spálená guma tak asi přes něco zaseklýho klouže řemen... Každopádně Tě obdivuju že s tím jezdíš v tomhle stavu.
-
14:18:18 30.7.2010Si piš, že oni za to rozhodně, ale rozhodně nemůžou :0)). To máš jako u emisí. Honí motor do červenýho a když ti rupne rozvoďák, tak oni nic. Mluvím z vlastní zkušenosti.
-
13:33:16 30.7.2010Motýl: Ano, i já mám nové rozvody... i obě kladky :)) Nebudu měnit staré za staré.
Každopádně teď mi volal ze servisu, že odešla celá vstřikovací jednotka nebo co... prostě 1. válec nejde a když to přehodil na 3tí, tak nešel zase ten. Mohl to způsobit tím špatným nahozením rozvodů?
Btw svíčky dal nové a těma to nebylo.
Jde o to jestli novou jednotku budu platit já nebo to půjde v rámci reklamace. -
11:34:29 30.7.2010Jenže já mám všechny rozvody nový! I napínací kladku. Jen těch řemenů bylo asi 5! Stály cca 5táců!!! Že prej si to sedne, tak nevím.
-
10:01:17 30.7.2010Nový poznatek... jedu na 3 válce :/ Vystřeluje to do výfuku a cuká autem i při volnoběhu.
-
09:51:25 30.7.2010Jarda "roger": to je taky prokletí některých starších aut, že jak do nich šáhneš že se začnou srát
k tématu, nejezdil bych s tím už nikam. ten motor musí děsně trpět i když je to jen o zub třeba. -
08:48:06 30.7.2010Motýl: Jo... píská to! Už když jsem přišel k nastartovanému autu, tak to pískalo. Ptal jsem se co to má být, řekl že asi klínový řemen a nebo nějaké ložisko v napínací kladce :/ ... a že to bude stát další prachy.
Předtím mi to nepískalo. Mám pocit, že čím víc do toho auta investuju, tím víc věcí se začne posírat. -
08:45:32 30.7.2010Lubik: Kontrolka neproblikává a ujel jsem tak 20-30km
Motýl: Se vším všudy 14.300,-
LUKE 1.8 H8C: Svatá pravda. Odteď už nikdy neřeknu, že to padá na 500ot/min :))
krosmen20VTPLUS: Přípravky měl. Čekal jsem kvůli nim o 5 dnů dýl, než byl původně dohodnutý termín. O jejich správném použití ale nemůžu říct nic :/
Takže říkáte, špatně nasazený rozvody můžou způsobit chcípání motoru a popřípadě i ten smrad? Já abych tam na něj nevyřvával zbytečně a pak se ukázalo, že to dělá nějaké čidlo. -
08:08:45 30.7.2010na99% špatně rozvody!!!!Ať se ti nehrabou do klapky a udělaj rozvody pořádně nebo to dej někomu kdo to zná a ne nějakýmu joudovi,na nastavení rozvodů jsou potřeba přípravky bez nich nastavení na 1.8 ani na 20V a VT neuděláš jak mají bý......
-
07:37:39 30.7.2010Možná trochu mimo téma, ale co tě to stálo? Mě to dělali před týdnem (krom pumpy) a zase mi tam něco začalo pískat, co tam před tím nebylo :0(( Mám dojem, že co servis, to odborník.
-
22:53:04 29.7.2010Ja myslim, ze jsou treba o zub spatne rozvody. Ty ostatni veci na to nemaji zadny vliv. To by se ti prehrivalo, ale jelo.Mozna, kdyby zapomneli zapojit cidlo na vodu na termostatu, tak muze byt jednotka "zmatena".
Jak se chova spatne namontovany variator (jestli to jde) netusim, ale asi blbe udelany rozvody.
Jinak bych chtel vsem rict, objevuje se to tu casto, ze otacky nepadaji az k 500ot/min, ale mnohem nize, ale na 500ot/min ja zarazka a nize to tu raficku nepusti.
Prosim lidi, uz to sem nepiste. Pokud nemate bilou hul a chic cerny bryle, tak si toho musite preci vsimnout. Dekuji -
22:51:30 29.7.2010přesazený rozvody :(
-
22:45:28 29.7.2010Neproblikává ti za jízdy kontrolka dobíjení?
Teď nevím jak má pomocné řemeny řešena 1.8, ale když někdo zapomene dotáhnout ten převodní řemen, tak pak řemen co honí klimu a altík (20VT) jezdí smykem a dokáže se ohřát na dost nepříjemnou teplotu a i zasmrdí.
Kolik si s tím už najezdil po opravě? -
22:28:55 29.7.2010Tento týden mi v servise měnili variátor (1.8 16V), rozvody, vodní pumpu, termostat, olej a filtry.
Hned při prvním startování to chcíplo (poprvé za 2 roky co auto mám). Potom to začlo chcípat i za jízdy při vyřazené spojce. Při volnoběhu, pokud ho to udrží, to kucká a padá až na 500 ot/min.
Po delší jízdě (5km) to začne smrdět spáleninou (brzdy jsou studené) a jde to i do interiéru. Celkově auto netáhne jako dřív, spíše má tendenci nejet než jet :(
Volal jsem zpátky do servisu a prý zkusí pročistit škrtící klapku a zkontrolovat svíčky.
Nemáte tušení, co z výše uvedených úprav mohlo vyvolat tyto příznaky?