-
13:13:27 25.7.2010
já to zrušil, když jsem dělal termostat, v zimě nejezdím vůbec a v motorovým prostoru je zas o 2 hadice míň .-)
-
18:08:01 22.7.2010
jeste k tomu neco rikal Honza o zavodnich upravach, ale uz si to nepamatuju presne, takze kdo to zrusi o nic neprijde, ale s neupravenym motorem asi ani nic neziska :D takze sem to zrusil :)
-
16:52:37 22.7.2010
Můj první vůz v r.61 byl Minor II.A ten měl měl velký zádrhel.Při teplotě k nule a vysoké vlhkosti(sněhová břečka) zamrzal karburátor.Prostě se v něm udělala ledová zátka a na chvilku bylo dojeto,pokud od motoru neodtála.Takže ten ohřev u FC je asi opravdu jen pro zimní podmínky a jinak je zbytečný.A možná je zbytečný i pro zimu.
-
14:21:32 22.7.2010
jn zadny velky efekt, spis sem nepozoroval zadny rozdil, takze pokud se s tim nekdo nebrodi ve snehu v -20 tak to ani zamrznout nemuze takze zbytecnost...
ale vzduch to asi nahreje, motor to sam o sobe rozpali dost, ze na tom neudrzis ruku a pokud pres to jde voda, tak 80-90 to ma stabilne a to uz vzduch nahreje, takze proto si myslim, ze kdo ma intercooler, by to mel vyprat ven
-
09:09:07 22.7.2010
...Treba stovky inženýrů a konstruktérů nepočítali s tím, že auto bude mít někdo jen na léto a v zimě ho hodí do garáže ;-)
Jinak bych si ale od téhle úpravy moc nesliboval, toho teplého vzduchu tam jde podle mě minimum. Myslím že to tu pár lidí už má jen si nevzpomínám kdo :)
-
15:26:45 21.7.2010
luke ale di ty brepto
-
15:15:24 21.7.2010
Kdyby to bylo na hovno, tak to do tech aut asi nemontuji a nezvysuji tak zbytecne vyrobni cenu auta.
Je neuveritelny, jak si tu kdejaky laik mysli, ze rozumi autu vic jak stovky inzenyru, konstrikteru a techniku, ktery motor vyvinuly a to na zaklade toho, ze si precetli nejaky clanek od stejneho laika nekde na foru :-D
-
14:43:40 21.7.2010
mam odpojene, natah sem hadici od termostatu do expanzky nic sem nezaslepoval, nevim jestli to ma na neco vliv, v zime to ma ohrivat klapku at neprimrzne a jinak lepsi na detonace, provozem auta a ohratim motoru se ale stejne nahriva i klapka
kdyz mas turbo a intercooler tak je podle me blbost chladit vzduch a o kousek dal ho zase nahrivat
-
23:45:15 20.7.2010
Máte někdo stím to zkušenosti?
Nechat připojené či odpojit a zaslepit?
Hlavně se mi jedná o motorizaci 16v turbo.
Dík za radu.