Kontrolka vlevo pod otáčkoměrem

• K0K1N 20VT
    Souhlasím s luxorem,stejně to funguje u snad každého auta.
  • Scoupe
    kdyz je malo brzdovky tak sviti vykricnik jako v kolecku nebo zavorkach.. tusim..
  • Luxor
    když je málo brzdovky nesvítí kontrolka opotřebení destiček ale kontrolka ruční brzdy
  • Elkar
    no a to ještě díky rozložení tý brzdný síly mám v předu měněný kotouče nedávno ale v zadu mám originál a mají z 11mm 10,2mm.. čili vydrží zhruba 2x tolik co předky.
  • von Raven
    ja jezdil na kotoucich co mely 15mm dokupy a neubrzdil sem nikdy nic :) pak jsem zjistil ze 20 vpredu minimum a tak to hlidam, takze naka kontrolka na dojizdejici desky nema pro me vyznam davno je to v tu dobu nez zacne svitit vymenene
  • Elkar
    a já byl podělanej z toho že mám kotouče 0,1mm pod minimem a že mi vypadnou desky :D
  • von Raven
    fakt nekecam, zvuk jak rezavy tank a majitel v klidecku se semnou honil :D bohuzel pak uz nestacilo jen nove desky a kotouce
  • Elkar
    LOL
  • von Raven
    1mm do uplneho sjeti desticky :D to uz je fakt krize :) ikdyz uz sem videl i bez desek co vzadu vypadly a predky drhly zelezem :D
  • Pietro-Scuderia Italia
    Usura pastiglie freni anteriori Qando le pastiglie dei freni anteriori sono usurate. Facendole sostituire, fate eseguire anche il controllo dei freni posteriori.
    Opotrebeni predni brzdove desticky,sviti kdyz predni desticky jsou opotrebeni,nechte to co nejdrive vymenit a zaroven zkontrolovat i zadni desticky...
  • Elkar
    JardaITC: njn... když to někdo udělal předemnou tak to těžko budu spravovat.. i když možná...

na tu hladinu kapaliny je to dobrá věc, proto mám na seznamu i nový víčko :D
  • K0K1N 20VT
    Nad 5 tis. se to ukazuje páč tam jsou velké vibrace si myslím,mě to taky někdy svítilo někdy ne.
  • Edrig
    Ano,budou to sjeté přední destičky.Zadní jsem již měnil.Ale proč se to spíná až při otáčkách nad 5 tis.to nechápu.
    Odstřikovač mi již funguje.Byla zalomená hadička na tom vodítku za čerpadlem.
    No a zase se potvrdila výhoda klubové poradny.Děkuji všem.
  • JardaITC
    Mě jebne:-D proč to stříhat? Funguje to úplně jednoduše, jakmile se směs na brzdových destičkách obrzdí, natolik že se začne dotýkat zalitý plíšek o kotouč, tak se začne rozsvěcet kontrolka. Bývá cca 1mm před úplným sjetím desek. Může to také začnout svítit pokud hodně poklesla hladina brzdové kapaliny.
  • Elkar
    však když to jen přestřihneš tak to naštěstí nesvítí, to by mě iritovalo a z těch elektrickejch vymožeností v tomhle autě je to asi nejmíň důležitá fičura.
  • von Raven
    ja je stipu taky :D ale nikdy sem to svitit nevidel, asi to obchazim kazdy den a kontroluju vsecko sam a resim driv jak kontrolky :)
  • Elkar
    mě ty drátky i s konektorama některý z minulejch majitelů krásně odštípal, asi měl té elektroniky v autě dost! :D
  • K0K1N 20VT
    To je kontrolka opotřebení destiček - kroužek v závorce :) teda aspoň myslím už mám dlouho nové desky.
  • Mavi
    Google mi to prelozil takto:

Qando přední brzdové destičky opotřebení brzdových destiček se nosí dříve. Což je změna, můžete také provést kontrolu zadní brzdy.
  • von Raven
    no ja jsem to zkousel s prekladacem ze seznamu, italsky neumim ale vetsina veci mi byla jasna ale tam sou divne slovicka co se navzajem popiraji az uvazuju na c tam takova zbytecnost je :)
    na nadobce je maly motorek cerpadla a odtama to vede kolem tlumice spolujezdce, jak oddelas kryt steracu tak obevis pokracovani a nejcasteji se skripne ostrikovac ridice kdyz se pridelava ten kryt zapatky, ale jestlit o nejde vubec tak bud ucpany motorek nebo nekde tesne za nim v hadici. Po zimne tam sou nekdy takove chrchly
  • Edrig
    vonRaven.Ano-přesně ta kontrolka.Italsky neumím,takže čekám,že mi někdo k tomu něco sdělí.Díky.Teď zase koumám jak uvolnit vodu s odstřikovače.Nejde vůbec ani do té rozdvojky na stěrače a čert ví,kama ta hadička vede.
  • von Raven
    predpokladam, ze nemyslis zatahlou rucku (kruhova s vykricnikem) ale to mezi ruckou a vstrikama (kolecko s trema carkama vlevo a vpravo) tak to je Usura pastiglie freni anteriori Qando le pastiglie dei freni anteriori sono usurate. Facendole sostituire, fate eseguire anche il controllo dei freni posteriori. Sorry mam italsky manual :D a preklad je kostrbaty jak cyp :D
  • Edrig
    Zdravím všechny a mám dotaz: co je to za kontrolku pod otáčkoměrem trochu vlevo?Má nějakou (kruhovovou?) ikonku a rozsvěcí se mi při zatížení nad 5 tis.otáček.Díky za informace.