teče voda..

• Elkar
    ano! bezplatně ošetřuju český silnice
  • von Raven
    kropici vuz ma v tym hycu tez neco do sebe :D
  • Elkar
    těžká nuda jezdit a nic necvrndat :-/
  • von Raven
    tak jo, hned sem klidnejsi, ale jenom proto, ze to moje vodu drzi :D
  • Elkar
    mě se to vysralo právě nějak na podzim když jsem cestou do brna (nevím jak) ztratil úplně všchnu vodu. nevěděl jsem o tom a až po plynulý jízdě domu, dky se to vzducehm celkem v pohodě chladilo jsem přijel k nám do města a teplota vylítla do červenýho, štěstí že těch 130° vydržel.

no a asi během tý jízdy bez vody se ta pumpa usmažila no. nebo tak nepůl a teď to chčije. nikam daleko proto nejezdím a jen když musím tak jedu.
  • Simarik
    ono to dobře dělá vodní pumpě, aspoň nemusí tlačit tolik vody ;o)
  • Elkar
    von Raven: ono to zní hůř než to vypadá.

samo jak během cesty ubejvá vody tak se teplota lehce zvětšuje ale i takhle v létě kdy přijedu ke koloně a mám tam třeba už jen půlku nádrže tak stejně to je třeba 4,5 - 5 litrů v celým oběhu a mám něco přes 90°. Není to ideální, je to dokonce risk, ale moc možností zatím není.
  • von Raven
    adrenalin jak svina :) ja sem to odstavil jak mi ukaply 3 kapky oleje za den pres podelany vypousteci sroub, nebo kdyz mi kapal termostat a vy tu resite 4 litry vody na jizdu jako pohodu :D myslim si ze jezdit s timhle dal tak nemusite menit pumpu ale cely motor
  • Kubajz20VT
    OK díky za rady hned jak na to budou finance se do toho pustím..:o)
  • wejwy
    Vyndat uplně se motor nemusí, ale určitě se bude muset svěsit.

Každopádně tu pumpu kup novou, nestojí to za ty problémy, až za měsíc začne chcát znova
  • Elkar
    ja uz mam otestovano (nechtene) ze se da jezdit i uplne bez vody. me ta nadrz staci asi na 150 kilometru.

a jinak nevim jestli by to slo vymenit
  • Kubajz20VT
    no na rozvody ted asi rozhodně mít nebudu ale ta pumpa by se snad mohla vyměnit kolik tak stojí nová popř. dobrá použitá? měl by někdo nějaký nabídky?? jinak teplotu při jízdě hlídám!
  • LUKE 1.8 H8C
    to Kubajz20VT : Koukam, ze se toho nebojis. Jako dolejvat po kazdy jizde 3-4 litry je celkem mazec. Si vem, ze je tam cca 7 litru vody a kdyz dojizdis k "domu", tak uz jedes v podstate na sucho.
    Jako takhle bych nikdy neriskoval. Bych se bal, ze se neco vysere.
    U 1.8 jsem menil pumpu spolecne s rozvodama (netekla, ale preventivne)a motor nemusi ven. Myslim si, ze sikovny mechanik to bez vyndani zvladne i u 20VT.
  • Kubajz20VT
    no to já musím dolejvat každej den prřek daždou jízdoou tak 3-4 litry.:-/ dá se pumpa vyměnit aniž by musel ven motor?
  • Elkar
    vodní pumpa se vysrala, mám to samý a po každý cestě dolejvám listr bo dva vody.

měnit to budu právě s rozvodama ale ne hned takže to teď hodně hlídám.

můžeš v klidu odšroubovat nahoře ten rozvodovej kryt a uvidíš jak to tam je mokrý kolem pumpy.
  • Kubajz20VT
    to právě nevím no potřeboval bych aby se mi na to někdo podíval a do tuctovýho servisu se mi to dávat nechce..
  • kisik
    že by vodní pumpa?
  • Kubajz20VT
    Zdravím začala mi docela dost utikat voda, teče někde jakoby na levé straně motoru jak je ten plastový kryt z boku tak někde pod ním a já nevím jak se tam dostat.:-( zkoušel jsem sundat podběh ale to k ničemu nevedlo. nevíte někdo kde to tam může utikat a jak se tam dostat??