alarm origo

• Petr613
    Koty mě se to stalo 2 a je na pytel když jse na parkovišti a auto ti houká jakmile ho otevřeš chci tam dát jinej alarm.
  • Koty
    Petr 613: problém je už vyřešenej, ale máš pravdu byla to utržená dioda, svařil sem a už to fakčí....
  • Petr613
    To koty upadla ti dioda v dálce mrkni přes hledáček foťáku jestli ti svíti
  • Edrig
    Na boku středového panelu(od spolujezdce) mám zdvojený tmavý tlačítkový spínač.Neví někdo na co to je ? Díky.
  • JP
    Všechny ho určitě nemaj, moje 94 nemá origo alarm ani imobilizér. Nejsou po nich nikde ani stopy:-)
  • Edrig
    Jak je to vlastně s alarmem?To mají jen některá kupátka ? Ve skříňce nic na jeho spouštění nemám(FC 1,8-1997).
  • Koty
    Čauky, mam menší problém s alarmem, nedostanu se do auta :D, včera sem ho zamknul centrálem a dnes se to nedá otevřít...jedině klíčem ale ten samozřejmě spustí alarm, čím to muze byt, popř. jak to vyřešit, baterkou v centrálu to není, tu mám tejden starou...
  • Hendrych
    Pokud chceš ten alarm "rozchodit" musíš ho nejdřív zkusit zapnout....A pokud nepůjde (jako mně), tak se dá řídící jednotka alarmu vymontovat a poslat do pob.fy. META v Praze, kde ti ho znova "oživí" a nakódují i ovladač.
    Mně to takto provedla jedna firma ze Zlína, která do "toho" dělá....
  • Luxor
    je to výsměch... kámoš to má bez bagu(spolujezdec) a když tam otočí klíčkem deaktivuje se alarm... je to napikaču starej alarm novejm kouskům nenaučíš neztrácej čas :-)
  • Coupe20VT PLUS :-D
    a ještě jedna věc? ten vypínač v tom ksatlíku je opravdu na alarm? neni to na bagy? vždyť to by pak byl pro zloděje fakt výsměch...
    nemáte někdo el. schéma na ten origo alarm?
  • Innocento
    Dobrá kombinace mi přijde koupit alarm (Magicar), tajný spínač ne, ale připojit alarm k palivový pumpě přes externí výstup (a relé). Nebo třeba ten můj ji umí ručně ovládat mimo externí výstupy (takže zbydou). Když se děje něco kolem auta, tak už o tom dávno vím. Pokud by měl zloděj fakt hlad a byl rychlej, tak mu ve finále překazim radost odpojenim paliva :-) Chvíli má radost, ale pak už se na to vy*ere a bude zdrhat.
  • Džanek
    kdyz sem se radil s typkem co mi montoval alarm jestli udelat jen tajne tlacitko cca za 500,- nebo alarm tak doporucoval alarm (prekvapive) s tim ze tajne tlacitko zkusenej zlodej proste spis najde..Kdyz sem pak auto prebiral a on mi ukazoval jak alarm funguje tak rika: "no a kdyby se to seklo tak tady je schovane tlacitko kterym se to cele odblokuje":-D...Mimochodem tvrdil ze origo Fiat alarm je zlodejum pro smich, kazdopadne asi lepsi nez uplne nic:)
    nemám ten klíček na ten zámek, tak jsem vyndal ten zámek i s kabelama, propojil to a nic... dioda nebliká, auto nekřičí... a k čemu je na stropě, jak je příjmač na alarm ta ledka? a vedle ní je jeden mikrospínač... ten když zmáčknu, tak se ta stropní ledka rozbliká...
  • Hendrych
    Alarm není s imobilizérem propojený.
    Klíček k alarmu je "fiaťácký" a zámek alarmu je ve schránce u spolujezdce, je potřeba ho zkusit "odemknout" a aktivovat.
    Taky jsem měl jen jeden klíč a orig.imobilizér jsem nechal pro jistotu odstavit...Teď mám "tajný vypínač".
  • Luxor
    jj je na to malej klíček... to nevím jestli je fiaťáckej alarm propojenej s immo, ale každopádně fiaťáckej immo je na pikaču dělá problémy leda tak majitelům auta, zloděj s tím odjede v pohodě :-) Je lepší mít další nezávislý immo nebo aspoň tajný spínač. Jinak mít Master klíč je dobrá věc, když by Ti odešel Tvůj jedinej klíček jseš v píp...
    tak to nevim... a čim se ten zámek aktivuje? klíčem? a nemá to vliv na imobilizér? mám jen jeden kíč a ještě nemám master....
  • Luxor
    no nevim jestli ma cenu se trapit s origo alarmem, jeste jsem nevidel ze by to nekomu poradne fungovalo... kazdej je stastnej kdyz to chvili funguje a pak se zase objevi dalsi problem :-) V kasliku je jinak zamek na aktivaci alarmu ale to asi vis a mas aktivovany... Porid novy alarm s immo a nejlepe s GPS a vyhledavanim pres GSM, stoji 10 a budes mit klidny spani a to je k nezaplaceni... coupatka se kradou jak na bezicim pase na tomhle se setrit nevyplati
    čus... než přijdou díly na turbo, tak bych rád třeba zprovoznil origo alarm... centrál na dálku funguje, když odemknu, automaticky se rozsvítí interierové světlo, ale pokud nechám stažená okna, a sahnu dovnitř, nebo autem zahýbu, tak nic... a kontrolka na středovym panelu taky nebliká při zamčení... nevíte někdo třeba jak se to nastavuje?
    a jak je dělaná siréna? na origo klaksony?
    PS: alarm bych opravdu měl mít, protože vzadu na sloupcích jsou ty snímače...