Dotaz k Web camere..

• Luxor
    Statickou IP nepotřebuješ, stačí když router za kterým budeš mít zapojenou IP kameru podporuje DDNS což má spousta i jednoduchých routerů (nebo přímo kamera pokud jí budeš mít pověšenou na veřejné IP) a budeš se připojovat na název - pro Tebe nejjednodušší řešení. Jsou i jiná řešení kdy se dá zajistit že aktuální IP adresu máš vždy v mobilu - to jde nastavit na rozumně konfigurovatelném routeru skriptem.

Jinak kvalitnější kamery bývají zapojené do kamerového serveru což je v podstatě modifikovaný počítač s xx kamerovými video, audio a ovládacími vstupy a dost často na tom běží upravený *nux.

Existuje i kamerový server pro jednu analog kameru kdyby se Ti někde něco válelo co má pěkný obraz tak můžeš připojit a dostat na net...

Jestli Ti jde o to abys jen zhruba něco taknějak viděl a nepotřebuješ vidět třeba barevně v šeru tak stačí nějaká obyč lowendová IP kamera (nejlépe s IR podsvícením pokud monitoruješ blízký objekt nejen přes den), za pár litrů seženeš i otočnou s mikrofonem a zvukovým výstupem (můžeš pak např. na zloděje zařvat :-)).
  • von Raven
    hodne temat prijde na radu, zatim se resi bazar, ale mista bude asi porad malo
  • Feki
    Precteno,díky,smazat..A řekl bych ze tu je mnohem,mnohem víc tematu Out Of Topic..Tady mi o auto slo,každopádně Pepo díky,můžete smazat,sorrka za zbytečnou práci..
  • von Raven
    asi tak... takze odpovezeno na zbytecne tema c moc do fiatu nepatri, takze asi to prectes napis precteno a bude smazano
  • _ACE_
    Čau,na to potřebuješ ip kameru ta má vestavěněj server,tu pak přípojíš do routru,dělaj se i s wifi.Normální webka to bez pc neumí.Druhej problém je že potřebuješ pevnou ip adresu od poskytovatele internetu.Normálně se většínou mění.Pak se zvenku připojuješ na tu ip na router a přes něj na ip tý kamery.Nevím jak to líp popsat není to uplně tak jednoduchý.
  • Feki
    Zdarek,potřebuju zjistit několik věci.Stáhl jsem si program kterej se mi připojí v telefonu přes net k webcamere,ale zajímá mě,zdali musí byt kamera zapojena přímo v počítači nebo jestli se dá připojit přímo do wi-fi routeru..Jde mi o to ze pocitac nebude kuli tomu 24h zapnutý,ovsem WiFi máme zapnute porat.Ze bych zapojil webku do WiFiny a ona by byla zapnuta porat,pak jen zadal IP(to vysílá wifi,ne pocitac,nebo jo?) a připojil se na webku a měl 24h přehled..CO VY NA TO?Počítačům moc nerozumím,ale když se člověk muže připojit na webky všude na světe tak mi neříkejte ze tam porat bezi zapnuté počítače..Pls kdo tomu rozumi ať dá vědet,je to kuli hlídání auta..