Auto "pláva" a zle sedí na ceste

• Kefalín 20V
    Dík
  • Jozef16VT
    Ahoj, ano, riešilo sa to len tou opravnou sadou, pre istotu na oboch stranách. Aj keď vôla bola len na jednej strane. Celá tá sada sa skladá z viac častí,na tomto linku je pekne vidieť z čoho: http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/cep-zadniho -ramene-l-p:76a8c896737aaca9
  • Kefalín 20V
    Ahoj Jozef16VT
    takže jsi to dělal jenom tou opravnou sadou a nedával jsi nové ramena ? To je nějaká guma mezi ramenem a čepem ?
  • Jozef16VT
    Už doplávalo :-) ale aj tak som začal rozmýšlat nad športovým podvozkom :-)
  • Jozef16VT
    Tak to mám vymenené, na oboch stranách, pravá, tá čo bola ok išla vymeniť úplne perfetne cca do hodiny hotovo. Na ľavej strane, na tej čo bola k.o. sme museli rezať šrób tam to išlo trošku horšie. Suma sumárum, 3hodiny roboty = 500SK :-) a to sme ešte stihli vymeniť obe brzdové lanká. Je dobré mať za kámoša šikovného mechanika.... :-)
  • Edrig
    Omlouvám se.Nevšiml jsem si zadní-přední rameno.
  • Jozef16VT
    Ano ano, lavé zadné :-) v predu je všetko úplne ok. Vymienať mi to bude kámoš v servise, tak to vidím tak na max 500sk :-)
  • Tlama
    myslí zadní rameno...a měnili přední
  • Edrig
    No ale pak nechápu původní dotaz,kde uvádíš i výměnu ramen.A teď má rameno vůli 1 centimetr?To jste nekontrolovali jejich uložení?
  • ZdenysM.L.
    Pak napiš kolik chtěl mechanik za práci.
  • Jozef16VT
    Tak ste mali pravdu, na lavej strane je to uloženie ramena úplne k.o. Vôla tak 1cm :-) Díky moc za rady, idem objednať tú sadu na obe strany.
  • ZdenysM.L.
    www.autodilykrc.cz
  • Jozef16VT
    Sucho: ložiská si kontrolujem pravidelne keď je auto zdvihnuté, myslím že to skôr môže byť v tých zadných ramenách....môžete mi poradiť,kde sa dá objednať tá opravná sada? Kľudne aj v ČR. Díky
  • Jozef16VT
    Aha, tak to teda skúsim. V podstate to je jediná vec ktorú som ešte nemenil :-)
  • ZdenysM.L.
    Na stk právě tu vuli nepoznají:-))To auto musi byt na velkém zvedáku aby závěs kola byl volný.Já sem na to napoprvé taky nepřišel .Až když jsem vzal pajcr a pořadně s nápravou zahejbal tak se to ukázalo.
  • Jozef16VT
    Chalani, teraz som sa vrátil z STK. Dal som znova skontrolovať tlmiče 77/74% predné a 70/72% zadné. Skontrolovali sme aj aj vôle v prednej a zadnej náprave na tej mašine čo hýbe kolesami-bez problémov, žiadna vôla.Pneu mám Regal RD 3100(Dunlop SP 7000?) 205/50ZR 16.V pneumatikách to nieje, pocitovo cítim že to je od podvozku.Nafúkané sú ako sa patrí 2.7/2.2. Kolesá som včera menil spolu s gumami, sú vyvážené a kolesá boli dokonca aj u kámoša v servise na mašine, kde sa kontrolovalo či niesú pokryvené atď. Tie čapy zadnej nápravy by zistil na tej mašine na STK? Lebo pojdem kámošovi do servisu vymeniť lanká ručnej brzdy, tak že by sme nato prípadne mrkli keď to bude zdvihnuté.Keby sa niekomu nezdali tie pneu, tak má ich jeden známy na novej Cupre a dal mi tak na prdel, že som sa len čudoval (nedal by, ale už som to nemohol udržat na ceste a zabit sa nechcem :-) )bol som vtedy ešte na zimných Goodyear.Okrem toho som dnes skúšal ako držia na ceste a sú pefektné. Mne osobne sa zdajú lepšie ako Toyo čo som mal minulé leto spolu s Falken.Teda na suchej ceste, uvidíme keď zaprší.A ešte jedna otázka, hlavne na 20VT, nakoľko mám na mojom 16VT kolesá z 20VT. Idú pod originál elektróny nejaké podložky? Lebo v EPER sú vykreslené, neviem či nie aj pre 16VT... Nemám ich tam, takže elektrón dosadá v podstate priamo na brzdový kotúč.Díky za rady
  • Honza
    uložení zandích ramen tam nevidím...
  • ZdenysM.L.
    Můžou to dělat čepy v ramenu zadní nápravy.Nech si v servisu auto zvednout, vem pajcr a vyzkoušej vůli v podélném čepu.Je to ten dlouhej který drží rameno.Opravná sada stojí 750kč na jednu stranu.Já mám malou vuli na jedne starně a když jedu cca 160km/h tak to cítím jak to lehce plave.
  • Luxor
    divný když máš nových tolik věcí... co vyvážení kol, neulítli Ti závaží? ale to by pak i vibrovalo nejen plavalo :-)
  • DooM 20VTLE
    tj zvlastni me se takhle auto chovalo kdyz byli spatne tlumice - ale jestli je mas OK tak fakt nevim! :( Jake mas pneu ??
  • Edrig
    Stalo se mi něco podobného na Mazdě 929 kdy jsem ji osadil plášti stejných rozměrů,ale z Volhy.Nakonec jsem je vyhodil(laciné,dvakrát placené).Takže jsi byl asi zvyklý na gumy jiných vlastností,než mají ty nové.
  • Jozef16VT
    Ahojte chalani, chcem sa poradiť. Mám pocit, že mi auto nesedí dobre na ceste. Myslel som že to je zimnými gumami, vymenil som za nové letné+nové kolesá a čiastočne sa to zlepšilo. Stále však mám pocit, že to nieje v takom stave, ako to bolo minulé leto. Auto od cca 140km/hod pláva po ceste, chová sa tak, ako by som išiel cez 200.Strašne zle sa to popisuje, je to poznat hlavne pri predbiehaní, alebo pri razantnejšej zmene smeru. Mám vymenené ramená,gulové čapy, tyčky stabilizátoru, tlmiče, ložiská tlmičov,tyčky riadenia....v podstate všetko čo v predu súvisí so zavesením,alebo tlmením. Dal som si skontrolovať geometriu,všetko v poriadku. Kontrola tlmičov-v poriadku. Čo by to mohlo ešte byť? Porovnával som stabilitu s bratovou 1.8 16v a má ju omoc omoc lepšiu. Díky za rady