schéma zapojení diodových světel

• Syky
    Ok :)
  • Coupe20VT PLUS :-D
    já už to vymyslel a nakoupil taky :-D odpory 150 ohmů, a na brzdovku i obrysovku diody. a musí to chodit...

ale díky ti bobane :-D
  • Syky
    pusiku takze takto to mam...odpor si tam muzes dat podle sebe,jak chces aby ti moc svitili parkovacky..ja tam mam 180...
    tak já ho příští rok přivezu víc, a pak si uděláme sklenářství :-D
    koukni se co nejdřív, jsem strašně nedočkavej až to tam bude... :-D
  • Syky
    yo,ale myslim prave,ze dat usmernovaci diodu i na tu brzdu....ano ano hned se budete ptat proc,kdyz to tam naperes plnou stavu akorat na brzdu,jinak chces jen obrysovku..ale ono to pres ty helly asi valilo a kdyz jsem to zapojil tak jak to mam ted,tak to svitilo jako porad brdzdy,ikdyz tam byli usmernovaci na parkovacky....loupl jsem to i na brzdu a v poho..ale musim se fakt podivat, je to minuly rok a mam jeste mensi okno po pivu a po tom tvojem rumu nemam okno, ale vykladni skrin ;D
    neboj, já ti pak zamáčknu oči, čornu peněženku a klíče od auta :-DDD
    takhle nějak? omlouvám se za prasárno schéma. nemám EAGLA... :-D
  • Syky
    neni za co ;) blizi se mi duchod,tak potrebuju aby pak pomohl nekdo me :D
    :-D díky ti draku :-D
  • Syky
    ano jak to mas nakreslene,akorat nevim,jestli musis dat na obje ty usmernovaci ....ja uz si to nepamatuju,ale vim ze mi to delalo bordel jak jsem ji tam zapomnel dat...mrknu a jak budu vedet hned pisnu...
  • Syky
    ahoj...tak ja to hodil na potenciometr a ve tme zkousel jak budou svitit obrysovky a jak brzdy..az jsem byl rozhodnuty zmeril jsem to a podle toho jsem tam prdnul odpor...ted ale nevim kolik,uz si nepamatuju,musim se podivat...samozrejme tam jeste musis loupnou usmernovaci diody....mrknu na to a jeste pisnu...
    ahoj lidi. sehnal jsem konečně diodová světla (moduly HELLA).
    Potřeboval bych od někoho schéma, jak je zapojit.
    blinkry, mlhovka, zpátečka - NO PROBLEMO
    ale kroužky chci aby obrysovky svítily všechny 4 a při brždění se světlo zesílilo...

kroužky na sobě mají 2 kabely. takže jeden je kostra a druhej se musí rozdvojit a na kabel obrysovky dát nějaký odpor a možná diodu, aby do světla šlo cca 8 - 10V.
    kabel od brzdy půjde na přímo před tu diodu a přes něj do světla půjde 12V.
    dioda by měla zajistit, aby se těch 12V z brzdy nemohlo vracet proti odporu...

mohlo by to bý takhle nějak? pokud ano, tak už mi jen chybí hodnoty těch odporů, jaké diody, atd...

kdyby to měl někdo pořádně, byl bych rád.

díky