Repase Vaček

• Luxor
    OK, asi jiná povrchová úprava... nadi tos kupoval primo ve Fiatu? Jinak mě chybělo na 4řech palcích cca 5-7 mm ten mikroškrábaneček cos tam měl ty bych vůbec neřešil ;-) :-) Tím že to bylo na výfukový v. a sací je OK se to nějak neprojevilo na výkonu, nebo teda aspoň při tom co jsem měl možnost srovnávat... Ale když to teď pojede o dvacet procent líp vlivem lepšího vyplachování zlobit se nebudu :-)))
  • Luxor
    jj je to úplně nový... v origo krabici s partnumber... bez chyb, vyvážená... takhle vypadá nová origo! neupravovaná vačka... ;-) <br> <br> Price 6K.
  • Honza
    opravdu nová? já jen že naše nová měla na sobě černej, otěruvzdornej povlak...
  • Luxor
    detail...
  • Luxor
    Vyřešeno... Koupena nová vačice :-) <br><br>Děkuji za rady a názory... ;-)
  • Jelo
    Já jsem si to kdysy nechával dělat na CIVICA tady : bez navařování - jen brus do rychla. Spokojenost byla - ale pak už jsem to nikdy nerozdělával,takže nevím jak to vypadalo s odstupem času.
    http://www.brusirnapavlicek.cz/
  • Luxor
    2 Honza: no prostej prebrus pada... v mym pripade nejde o desetiny milimetru ale o milimetry a tim nemyslim jen 2... :-) potreboval bych leda tak ten navar, ale docela me desis takhle to vypada ze to nema vubec smysl delat, jen nechapu proc se to teda dela... :-)
  • Honza
    nedoporucuju

1) návar není tvarově stálej -může s ev něm navíc vyskytovat občas i struska..takže s tou může bejt problém - viděl jsem navařovanou vačku a je to hnus -o tom že byla křivá -resp. její uložení už nemělo takovou soosost jakou by mělo mít (i dkyž už byla rovnaná -v případě odlitku to ani moc dobře rovnat nejde a vačka praskne..)

2) můžeš s epokusit nechat nabrousit jinačí profil (nebo seriovej) pomocí zmenšení základní kružnice -ale co vím tak na přebrus se většinou hoděj ty vačky, který nevykazujou opotřebení větší než 0.2mm..tadyten krok zas vyžaduje výrobu spešl podložek pod zdvihátka..
  • Luxor
    2 Honza: nj ale dneska stoji origo vacky dvojnasob - primo ve Fiatu... Jinak repasi nedoporucujes i kdyz by byla dobre provedena - tzn. i vcetne povrchove upravy, vyvazeni a kdovicojeste? :-) <br><br>To Timo: to jsem nezkousel...
  • Honza
    cože - 10 a 12tisíc? když jsme kupovali dkysi dávno novou vejfukovou, tak byla za 4000... za tuhle cenu ybhc šel radši do mírně ostřejších...
  • Honza
    repase sjetejch vaček -bez návaru a přebroušení nemožná, ale návar nedoporučuju -zkroutí se to jak prdel a srovnat to je o hubu...
  • Luxor
    2 Lachtan: koukal jsem Ti do profilu a zda se ze jsme na tom obdobne ;-) to je vyfukova nebo saci?
  • Luxor
    Má někdo z Vás zkušenost? případně kontakt na někoho kdo repasi provádí? Moc by mi to pomohlo. Dík moc.