20VT za studena chcípe

• Simarik
    no když to tak vemu tak jen klapku a všechny čidla v jejím okolí a znovu sem si pohrál s krokáčem a snímačem klapky, zatim ale probehnul jen1 test, nevim jesi se to nevrátí, nejezdim :-)
  • K0K1N 20VT
    co jsi všechno čistil? mě to po nastartování jde normálně, drží těch 1500 otáček (studenej start) asi tak minutu a po minutě to začne haprovat, tak to hlídám plynem aby to nechcíplo a po další asi munitě je klid.
  • Simarik
    já sem včera všechno vyčistil,smontoval,zapojil a klid, nechcíplo a dokonce začal fungovat i sytič. uvidim jesi je to ok nebo nee, zatim testuju a v tomhle počasí nejezdim :D nečistil sem motor abych ho měl zablitej hned druhej den :D beru spotřebáka !
  • K0K1N 20VT
    Marty mi nabízí jetej za 600,to je dobrá cena ale když nevím určitě,že když dám kus za kus jestli to přestane.do prahy(unhoště) pojedu,nevím přesně kdy ale do srazu to asi nestihnu,tak nevím jestli to objednat nebo ne.
  • Simarik
    stačí popojet a je klid, přesně můj problém ! a už mě to fakt točí !
  • K0K1N 20VT
    Coupe73 - mechanický problém to v mém případě asi nebude, když ten motorek odpojím, tak všechno běží jak má ale asi tam bejt musí, tak hold při studeném startu párkrát trošku poškádlím pedál plynu aby to nezdechlo a nebo se snažím hned pomalinku jet.
  • Simarik
    vzduchový budu měřit a zkoušet dneska, blbý je že nemám vůbec čas :-(
  • JardaITC
    mě to takhle blblo taky a pak jsem vyměnil čidlo nasávaného vzduchu a čidlo teploty vody, nějak se to vyřešilo.
  • Simarik
    chladící kapalina už je vyměněno
    vzduchu budu měřit dneska, už se mi to nechtělo dělat ve 23h ;-) čidlo otáček nemám :-( hledám i případný úniky z hadic a zatím mám jen rozkucháno a nemůžu najít žádnej problém !
  • Motyl
    čidlo teploty chladící kapaliny
    čidlo teploty nasávaného vzduchu
    čidlo otáček motoru
    Tím je potřeba začít.
  • Coupe73
    Klucí, mě občas za studena u 16VT dělá, že se při sešlápnutí plynu, jakoby udusí.
    A teď co jsem se dočetl v automoto speciál a nechci strašiT, takže sekce ZÁVADY:
    Nepravidelný,houpající volnoběh vinou zakarbonování, hlavně u 2,0 16V a 16VT
    A ještě v článku: Houpající volnoběh mnozí přisuzují různým snímačům a řídicí části, hlavní příčinou však bývá celkové zakarbonování motoru, jakožto důsledek laxního přístupu k výměnám oleje. Co však trápí tyto motory nejvíce jsou sklony k zadírání na ojničních ložiskách. Podle zasvěcených je vinna samotná dimenze ložiskových pánví.Předejít se dá jen použitím velmi kvalitních olejů a jejich častější výměna.

No kluci, většiná z nás to dělá a stará se o auto, ale nové jsme ho nekoupili, tak jaká byla historii...no to nevíme co?
    To jen pár informací z toho časáku.
  • Tlama
    Stando počkej s tím na sraz- tam si můžeš pujčit cokoli na vyzkoušení a nemusíš zbytečně kupovat milion čidel -)
  • amadeus69
    Já vyměnil i kokáč a furt houby :-/
  • K0K1N 20VT
    To mě taky no,celou zimu pohoda a najednou se udělá hezky a přijde tohle. Ono to zase taková závada není ale. . . Jestli to nějak vyřešíš,tak dej vědět ale novej motorek je prej pěkně drahej.
  • Simarik
    jj koukal sem že se to řešilo ale nějak sem z toho nebyl chytrej, dneska kupuju new čidlo vody. nejhorší je že to začalo z ničeho nic, všechno sem dával přes zimu nový !
  • K0K1N 20VT
    před týdnem se to tu řešilo, mě to dělá taky ale když odpojim krokovej motorek vše v pořádku, dělá to jen při studeném startu, nevim jakká je jeho přesná funkce. (za studena drží otáčky a pomalu je spouští s ohřátím motoru) ale proč, to přesně nevím. chtělo by to zkusit nějakej jetej z jiného vozu, jestli je to fajt jen tim motorkem ale nemám tu možnost.
  • Simarik
    projíždim fora na netu ... nemůže to dělat snímač otáček ???
  • Simarik
    hehe, super :D
  • amadeus69
    Až to vyřešíš napiš sem jak :-D Já všechny čidla vyměnil, vše pročistil a prd :)))
  • Simarik
    Ahoj kolegové, potřebuju poradit, za studena mi 20VT chcípe, kucká, a nedrží otáčky. Padají moc nízko až se začne dusit, je to uchlastaný. vše je serie (chip sem vyndal), obtokovej motorek je vyčištěnej, klapka OK, svíce nový. Napadlo mě jen čidlo teploty. Může to způsobovat ještě něco jinýho ?

Přitom stačí popojet třeba 10m hned po startu a vše je ok, dělá to jen když nastartuju za studena a stojim...