17" kola - nízké ET (zadek)

• JardaITC
    Co se týče toho obrázku, je to vzdálenost mezi loukotí kola a jeho středu. Měřil jsem na původních kolech kolik potřebuju, abych stilácká kola dostal přes bremba.
  • JardaITC
    simmy: chtěl jsem to přesně, tvůj způsob jsem zkoušel jako první:-D
  • Simmy
    aha, a ted se ocas dívám, žes počítal průměr kola, tak ten je ještě lehčí :)
    to je průměr disku v palcích x 25,4 + 2 x profil v procentech x šířka pneu
    náseldně to vypadá takhle
    17*25,4+2*0,45*215=625mm :)
  • Simmy
    Jardo ty obrázky moc nechápu, co tam ty čísla znamenají?
    Jinak obvod pneu se dá jednoduše spočítat :)
    je to (průměr v palcích x 25,4 + (procenta z profilu x šířka pneu x 2)) x PÍ
    pak to vypadá následovně
    (17*25,4+(0,45*215*2))*3,14=1964mm :)
  • JardaITC
    Jarda "roger": ty to máš v pohodě, takovýhle vifikundace nebudeš muset řešit, nemáš bremba ani snížený podvozek.
  • JardaITC
    Tak jsem pečlivě měřil a počítal, na zadek skutečně 30mm podložku nedám, to by bylo úplně na krev. Na předek by byla lepší asi ta 30mm, ale matematika říká, že i 20mm bude stačit.

přesný průměr speedline 20VT 16" na pneumatikách 205/50 je 60,5 cm

přesný průměr speedline stilo 17" na pneumatikách 215/45 je 62 cm

a to je rozdíl nepatrný.

Pro pobavení - měřil jsem obvod krejčovským metrem a z toho spočetl průměr:-D
  • Simmy
    Já vás rozseknu ... JardaITC mi je prodá na Cromu a už ani nemusí řešit podložky ... to je fér ne? :-D
  • Jarda "roger"
    JardaITC: To je jak naschvál... oba jsme Jardové, oba máme stříbrný coupé a já chci koupit přesně tyhle kola.... no to mě zas někdo obviní z plagiátorství jestli do nich půjdu :D:D

Co teď? Nechceš si to rozmyslet a koupit si nějaké jiné? :D
  • Feki
    Taky bych dal menší podlozky dozadu..
  • Simmy
    pokud do toho můžu kecat, nechceš dát jen o něco menší podložky dozadu? stilácké kola mají ET41 pokud se nepletu, s podložkama 30mm to vychází na ET11 coz mi prijde uz docela extrem, kdybys dal 20mm podlozky, tak to vypada dobre a ani by to nedrelo ne?
  • Feki
    Nejsou to ty FEŠNÝ kola ze Stila???Sou fakt pekny!Jinak někdo vytahuje blatnik (Coupe20VT Plus,nebo třeba Gooddeath to bude řešit dorazama- _ACE_ už to myslím taky potěšil dorazama tak ti můžou poradit)...;)
  • Jelo
    hmmm pěkný. Mně škrtnou vzadu i 16" :(
    205/50-16
  • JardaITC
    .
  • JardaITC
    Je tu někdo, kdo by měl kola 17" a hodně vylezlá z blatníků (hlavně zadních)? Škrtáte s tím? Já jsem to dnes měřil a pokud bych dal 3cm podložky na předek, tak se mě tam kola vejdou v pohodě, ale vzadu jak je sešikmený blatník, tak už to tam půjde horko těžko. Přitom ty kola co jsem koupil, jsou v průměru jen o 2 cm větší než originální speedline. Gumy mám 215/45. Chtěl bych nějaké fotky pokud možno jak to máte udělané. Přemýšlel jsem i nad nějakýma dorazama, aby to nemohlo bušit o blatník.