Spojka

• Fugasik
    Jj a brzdovka ubila...
  • Mavi
    Takhle poblitou prevodovku mam taky,takze mam asi stejny problem.
  • Fugasik
    Vyřešeno http://eshop.autokelly.cz/catalog.aspx#PATH=3761801;80;172229;201823;320027;320029|CT=5|PCT=4|CUR=0|PGS=20|PT=0|PDID=1223051|PDPID=1223051|PVT=1|SHT=0|SD=0|ST=0| .....děkuji admine:o)...téma můžete smazat,nebo nechat...
  • Coupe20VT PLUS :-D
    ta manžeta jen kryje prach. problém bude uvnitř válečku v gumičkách...
  • Fugasik
    a v té manžetě bude asi problém
  • Fugasik
    Předpokládám pomocnej spojkovej válec
  • Fugasik
    1
  • Fugasik
    Potkalo:o) psal sem to v prvním příspěvku...
    ber to jako radu... stejně tě to jednou potká... :-D

přece nebudu zakládat další vlákno se stejnym názvem...
  • Fugasik
    Hoď si to jinam :D:D já potřebuju poradit :D
    neboj goode, ono se to podá. už jen pro to, že po druhý bych to nevyndaval ani za zlatý prase... :-D
    prostě dělám to na zahradě, nohy mi pořád olizuje pes, atd... :-D
    tak jsem dneska vydoloval převodovku z auta. dávám keramickou lamelu a jinej přítlačák, jelikož mám podezření, že ten stávající byl vymačkanej. tady je stručnej postup, kterým jsem se dal.
    je to největší pakárna, kterou sem kdy dělal. musí se povolit i nápravnice, jelikož ta převodovka se nikam nevejde... rada pro všechny: pokud někdo bude chtít na 20VT vyměnit "JEN" spojku, vyndejte celej motor i s převodovkou ven. vyhnete se nejdebilnějšímu přístupu na startér, lámání všeho možného, problémy s poloosou, co je za motorem, povolování nápravnice, atd...
    motor dokážu kompletně vyndat za 1 den. a pak je ke všemu perfektní přístup. Špajz vyndavám už druhej den, a to nejhorší mě ještě čeká. musim se trefit pákou na spojkové ložisko. to šlo blbě i venku a v autě si to zatím nedokážu představit... cedim krev a pot, ale snad to za ten výsledek stojí...
  • Fugasik
    váleček?-ten co je těsně před táhlem do převodovky?...Je na něm manžeta?
  • Lenoš20VTLE
    tak ti teče váleček,nebo máš děravou tjubičku na kapalinu
  • Fugasik
    Takže to shrnu-řadit nejde,spojka měkká a nějakej olej na převodovce....:o(
  • Fugasik
    Brzdovku sem měnil cca 3 měsíce...a furt je tam...
    nádobka na brzdovku zásobuje okruh brzd i okruh spojky...
  • Fugasik
    To je v pr....jj něco tam teče na převodovku.....brdovou kapalinu sem měnil cca 3 měsíce zpět...kde se teda doplnujuje spojková kapalina?
  • Thor
    Tohle není vyjetý olej, ale vyjetá brzdovka ze spojky. Spotřeboval jsem nejméně půl litru, než to začlo téct čistější. Pravděpodobně na to nikdo 13 let nešáhnul. Zázrak, že to ještě fungovalo.
  • Simarik
    pomocnej spojkovej váleček ! nemáš pod autem kaluž ? máš brzdovku ?
  • Fugasik
    Copak to je?...Spojka propadlá a zabírá až u země...ani ne rok sem měnil spojkovou sadu