Nefunguje rádio

• _ACE_
    S tím zapalováním to tak je jedině to vyřešit zvláštním vypínačem.Oni totiž některý radia mají i ve vypnutém stavu dost velký odběr,už jsem se s tím setkal a dokáže to vybít baterku.
  • Simarik
    _ACE_: jinak děkuju za radu u spínačky, bylo to jednoduchý a tlačítko už startuje ;-)
  • Simarik
    jen škoda že fiat nemá tu mezi polohu, na 1 polohu se mi to dávat nechce,musíš pak mít klíček na zapnutou elektriku a to není praktický když si pouštíš rádio třeba na zahradě z auta :D
  • _ACE_
    Správně se zapojuje jeden plus trvalý (pro udržení paměti)a druhý ze zapalování.Pak ovšem rádio hraje jen při zaplém zapalování.
    Mám servis elektroniky a tohle běžně zapojuji a opravuji - Teplicko
  • Simarik
    no já nevim ale správně je oba pod napětím, fiat nemá jako např. japonci mezipolohu na klíčku pro rádio. prostě musim zmačknout tlačítko ON a pak ho i vypnout ;-) antenu bych natáhl novou UNI a budeš mít taky klid ! ... :-)
  • Coupe20VT PLUS :-D
    mám stejnej problém s tou anténou... když sem měl panasonica, tak hrálo rádio normálně, ale teď s JVC nechytne signál ani omylem...
  • Jarda "roger"
    Koupil jsem Coupátko od předchozího majitele bez autorádia, tvrdil mi, že si ho chce nechat.

Koupil jsem si svoje autorádio a zapojil - nejelo. Tak jsem s tím jel do servisu, aby mi koukli na elektřinu a zjistili jsme toto:

> oba kabely s elektrikou jsou stále pod napětím i když je klíček vytažený (jeden by měl být jen při pootočeném klíčku), takže teď musím rádio zapínat i vypínat ručně. Jak to napravit?

> nefunguje příjem FM. Podle servisáka je anténa bez šťávy. Z podlahy mi leze pouze šedý kabel, prý by tam měl být ještě elektrický. Kde ho najdu?

Díky předem za jakékoli postřehy a rady ;)