Jak a na co zapojit vec na 230v???

• Luxor
    co myslis ty wejwy? :-)
  • Luxor
    Ne tak jasně, dík, bohužel tohle řešení nepotřebuju :-)))

Spíš mi prosím vysvětli co se děje když propojíš paralelně malou vybitou gelovku s velkou olověnou baterií?
  • wejwy
    Nj, tak si víš co. Tohle byla rada jak to udělat zadarmo.

Jako když tu baterku připojíš paralelně k autobaterce a nebudeš mít nastartováno, tak se taky dobije, ale ne na 100%, takže pak jedině udělat měnič :-)
  • Luxor
    Jo musí běžet motor... tak to je super, budu mít 3 hodiny nastartováno jen kvůli dobití baterky :-))) Nebo si hodím do ruksaku těžkou autobaterii s naprosto zbytečně velkou kapacitou a v cíli napojím na UPSku, taky dobrý :-)))
  • wejwy
    Ano. UPSka má v sobě z 99% gelové baterie 12V. Takže se dá dobít v autě, ale musí běžet motor. Nebo jak jsem psal, místo vnitřní baterie to napojit na autobaterii rovnou :-)

• Luxor
    2 wejvy: Proste si potrebuju dobit UPSku na miste kde neni 220V abych ji pak mohl nekam odnest, staci? :-) Nebo ty umis nabijet UPSku primo z autobaterky (pri vypnutem motoru) jinak?
  • Feki
    Me utahl nabijecku na foun,na notas ale vrtacku ne-e..:) Jinak je na prd ze z rozdvojky mi nefunguje mrcha pac z rozdvojky mi jde 5V..:(
  • wejwy
    Luxor: Tu UPSku nechápu proč jí chceš zapojovat za měnič z 12 na 220V.

To spíš naopak. Já používam když je nouze starou UPSku, za pár korun se dá koupit a taky toho utáhne hodně. Jen je potřeba aby byla na 12V. A místo malý gelovky připojit na autobaterku a je to :-)
  • Luxor
    nebude to o výkonu ale asi o stabilizaci, mě odmítá "noťas" z toho nabíjet - přepne do režimu že ze zapalovače v pohodě běží ale nedobíjí se, i UPSka odmítá - vyhodnocuje že proud jde-nejde, ostatní i na odběr náročnější věci co jsem zkoušel běží v pohodě...

• von Raven
    notas by mel udrzet kazdy, trafa notasu zerou od 60-90W maloktery vic, ja bych vsadil na nejaky stabilizovany, odruseny tak za 1000 a vic Kc

http://www.aukro.cz/search.php?sg=0&string=men ic+napeti
  • Scoupe
    koupil sem za 250kc menic napeti od kamarada a notas mi na tom slape uplne bajecne..
  • K0K1N 20VT
    Já to v autě nemám,jen jsem poradil co by asi tak mohl potřebovat.
  • Innocento
    Za pár stovek nebude nikdy posvícení :-) Ale v práci máme měnič 750W a dobíjím s ním notes bez problémů. Stál asi 1.500,- (před dvouma rokama). 500W brusku utáhne taky bez problémů, 650W HILTI taky, tak by těch 750W mohla bejt pravda. Výrobce nevím, nálepka je už pryč.
  • Luxor
    Kokin, Feki: Dokážete přes ten svůj adaptér dobíjet notebook nebo UPSku? Neptám se teoreticky, ale prakticky - zkoušeli jste to? Já mám značkový dostatečně dimenzovaný adaptér ale asi nemá pravý sinus ale jen aproxim. sin. tak to nefrčí... Takže doporučuji koupit zařízení co tohle zvládne a zároveň někdo řekněte který adaptér to v reálu zvládá za pár stovek :-)
  • Feki
    Mam to sami v aute a super vjec na cesty za par stovek..;)
  • K0K1N 20VT
    se mormálně prodávaj převaděče z 12V na 230V do auta. zálečí na wattech, podívej se kolik má playstation příkon a podle toho kup tohle:
    http://www.smelina.cz/index.php?page=look_inz& idz=1510721&idf=1
  • Coupe
    Jak a kam mam zapojim vec ktera je normalne na 230v? mam tim namysli treba lcd nebo playstation?