ulozeni zadniho ramena

• Tlama
    zkopíruj celý odkaz
  • Tlama
    Micro to je nesmysl- já to kupoval tady

http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/cep-zadniho -ramene-l-p:512af9007c5f2e3a
  • von Raven
    mela by to byt komplet sada od kohokoliv, ja mel treba sesrotovane jedno lozisko ze ctvrtiny a ten plast kolem sroubu, blbe se to dela bez vyndani napravy, tak radsi kup neco za litr a neco na kazdou stranu nez nejlevnejsi... slusnejsi zacina od znacky SNR asi 1200,-
  • Coupe20VT PLUS :-D
    kup v kelly sadu STARLINE. sice je to strašná značka, ale to hlavní jsou ložiska a ty jsou v této sadě od SKF...
  • von Raven
    tak tim stahovakem vyrvano :D
    vcil este druha strana a hucici loziska na obou...omg ... minuly tyden polaci, tenhle tyden drzim smutek ja
  • von Raven
    no zpatky to pujde behem 5minut, ale ted je tam asi nejake lozisko sesrotovane a ten sroub asi zarezly na to kovove pouzdro a kdo vi jak sekle v tom plastu, aby jsme s nim otocili chtelo to paku asi metr, ted se aspon toci ale musi se silou, ven ani omylem, proto sme delali zavit a udelame stahovak a zkusime tak. Vsechno ostatni je sundane, visi rameno uz jenom na tomhle.
    Verim ze druha strana by sla lip, tam je i o dost vetsi prostor kdyby se muselo mlatit kladivkem at vyleze. No je to vojeb tak na dva dny :D
    já vyvalil nápravnici za odpoledne ven... a to že byli problémy s trubkama a sem tam nějaká kravina. ale ten přístup na to potom je k nezaplacení. já bych příště zase volil nápravu ven... :-D
  • Tlama
    tak nevím Ravene- já povolil matici a šroub mi šel vyndat rukou -) a samozřejmě odpojit brzdovou trubičku, lanovod, čidlo abs, vyndat pružinu a šup rameno je venku- ja to měl za hodinu venku i zpátky a kdybych nemusel měnit nápravnici bylo by to sakum prdum za 2 hodky hotový, a jestli budete vyndávat nápravu tak nádrž musí samozřejmě ven- a to už je práce na dýl, ale jde to taky celkem dobře.....
  • von Raven
    u vyfuku je asi 12cm prostor kde se da valit po tom cepu :) u nadrze jsou asi 2cm
  • Hanz16VT
    Jo to netušim,já to dělal na pravé straně(za řidičem),ale když tak o tom přemýšlím tak by to mělo jít ven i na pravý straně bez sundání nádrže nebo nápravnice.
  • von Raven
    jn hnus prave jsme to rozfazovali...nechcem sundavat napravnici, ten sroubocep ma matici a zbytek driku je tesne ze strany nadrze (strana spolujezdce), takze je nemozne vyklepnuti
    faze dva... navrtali sme diru do toho cepu, ze udelame zavit a sroub jako stahovak a pripravek a vyrvem to...zalomili sme zavitnik
    faze tri.. asi to nepujde tak budem zbesile pilovat platkem podel ramena, az zesilime tak sundame nadrz i napravu, bez sundani nadrze to ven nejde ze?
  • Hanz16VT
    Je to děsnej vopruz!Taky to mám za sebou.
  • von Raven
    ok diky, dneska to jde k servisu na kanal tak to omrknu poradne zespoda, no doufal jsem, ze to pujde na aute

objednal sem radsi teda dvoje jestli se to musi sundat at jsou obe strany
    je to pakárna. dělal jsem to teď na vyndané nápravě. na autě si to nedokážu představit. ramenu nic nebude. vyměn jen to co je na fotkách a budeš mít klid.
  • von Raven
    diky to bude asi ono.
    ja jsem to objevil vcera jak to zaclo krupat skoro v kazde zatacce, ale je mozne ze v tom luplo obcas uz tak pred mesicem, myslel sem ze to budou desticky, kdyz to v zime stalo, navic to mam snizene a roztazene, takze to asi fest trpi
    Pises tam, zalezi jak dlouho se s tim jezdi, to znamena ze se to nejak sekne nebo to muze vymlatit toho vic a je treba cele rameno?
    Cucel sem do toho jak vyr na zvedaku tak 3h a nic poradne neobjevil, dela to vzadu na strane spolujezdce, co vsecno musi dolu?
  • Jirka 1,8 16V Č. Krumlov
    Dělal jsem to už mockrát. Záleží jak dlouho se jezdí s rozsypanýma ložiskama,a jak moc je to zarezlý.Jeden člověk se stím dost pere,lepší jsou dva. Cca 2-4 hodiny.
  • ZdenysM.L.
    Jak dlouho trvá oprava jedný strany?
    Nebo takle
    Tady se mrkni jak to vypadá http://www.aukro.cz/item1003465200_oprav_sada_rame na_brava_bravo_marea_alfa_zadni.html
  • Tlama
    je to uloženo na jehlových ložiskách- sada stojí okolo 600kč na jedno kolo- je to včetně pouzdra, ložisek, plastové vložky a šroubu, výměna snadná i bez lisu
  • von Raven
    jak to tam funguje? nahore sem nasel silentblok a dole je ulozeni. To ulozeni je taky silentblok, nebo jehlove lozisko nebo tak neco a da se to vymenit, vylisovat nebo se musi vzit cele rameno?

dneska sem objevil pri pravotocivych zatackac takove cvak, lup nebo krap :D nekdy to udeli i pri nervnosti, trochu se to v tom hybe tak mam dojem ze to tam bude asi vysypane