-
12:04:50 6.4.2010
jo marcel nepíše baterku ale jednotku :-D
-
11:57:22 6.4.2010
Marcela už chápu, nevěděl jsem jak se měří tlaky, tak jsem si o tom něco přečetl a už jsem v obraze:-)
-
11:43:09 6.4.2010
Teď je ještě otázka jestli má cenu měřit tlaky když to jde na 5 válců, ale svítí vstřik. Cívkybudou OK, prostě diagnostika.
-
10:27:24 6.4.2010
chápu to tak že máš odpojit jednotku a měřit tlaky ve válcích, když nebude zapojená tak ti to nebude startovat !
-
08:19:44 6.4.2010
Tak nový poznatek je, že to jde na všech 5 válců. Jakmile odpojím nějakou z cívek, tak je slyšet i cejtit, že nejde jeden válec. Cívkama to teda nejspíš nebude. Odpoledne nějak zkusím rozhejbat diagnostiku, tak uvidim co to bude hlásit.
Marcel: úplně tě nechápu:-) Zkus mě to popsat jako pro blbího.
-
19:53:05 5.4.2010
než začneš laborovat,odpoj jednotku at auto neví že točíš s motorem a změř tlaky. Budou-li OK tak pokračuj v laboraci
-
19:32:29 5.4.2010
Dnes se mi po cestě rozsvítila kontrolka vstřiku a řekl bych, že to jde na 4 válce. Je možné, že nějak navlhly cívky nebo šla do kopru nějaká svíčka, nebo se mohl rozesrat vstřikovač?
Zkoušel jsem vytáhnout cívky a 3 z pěti měly dole oranžový nános oxidu železa (uvnitř ty kontakty vypadaly ok, to samé lektrické konektory nahoře). Na volnoběh jde motor v pohodě, ale když to vytočím přes 3000,- tak to začne vibrovat a přijde mi, že nejde jeden válec (krom toho to ani netáhne jak by mělo). Napadlo mě, že bych zkoušel odpojovat cívky, abych zjistil která to je, ale nechci to zkoušet aniž bych věděl, že tim něco neposeru.