-
00:31:22 22.5.2011
Ale inak ze pruzina kolko vydrzi,to zavisly velmi na to,ze na aku cestu pouzivas auto,ci mas tam sportovne pruziny,alebo nizke pneumatiky...to vsetko znizi zivotnost tlmice...monroe vobec neni spatny,jeden z najlepsich znacka pruziny,ale uz vsetkeho robia repliky,takze nemusi byt monroe ako MONROE,chapes...(pametam ked som kupil brembo kotuce do auta,a tam majitel mi chcel vysvetlit,alebo len skusil,ze brembo brzdy su najhorsie na svete,ja som sa len smial :D,hovorim preco,lebo on mal na aute GOLF IV GTI,a mu nevydrzali len 10000km,hovorim ze kde si to kupil?z polska to odjednal :D ,hovorim ja urobim kotuce v praci,a dam na to znacku BREMBO a to bude brembo??? :D
-
22:55:16 19.5.2011
sada monroe na ar156 stala stejne jako sada sachs.bylo doplatek 300kc,ale servisak nic nechtel.
ja jsem nevedel ze jsou spatne,ale hlavne ze reklamace me uznali.
-
21:52:03 19.5.2011
Pietro diky tak do roka budu davat novy tlumice a uz ses druhej co me varoval pred Monroe.. Budu kupovat jiny..Co vysli Sachs?
-
21:31:10 19.5.2011
ja jsem minulej tyden reklamoval monroe na alfe 156.vydrzeli jen 20000km.na testu me ukazali jen 30% ucinnost.ted me dali sachs protoze monroe jsem uz nechtel ani videt a je to uplne jinej auto...na monroe dejte pozor,uz nejsou jak byvavali...ciao
-
21:13:56 19.5.2011
Mam taky Monroe a nevim jestli uz ze serie nebo ne..a taky sedi vcelku pekne..
-
19:57:05 19.5.2011
Nemontoval MONROE Fiat sériovo? Len otázka
-
19:07:06 19.5.2011
Ja som kupil tlmice od MONROE do kupecka,seriove pruziny mam tam a auto zerie zatacky ako krava :D Sedi pekne aj na rovine nad 200km/h...Fakt velmy pekne sedi v zatackach ja nemam ziadny problem stym :)
-
12:41:20 19.5.2011
JP: díky za odpověd, holt šrouby na rameni povolené dělají hodně...dej vědět ja kjsi dopadl po výměně tlumičů....ještě se mi zdá, že by se voupe mělo nechat vest snadněji zatáčkama, cítím tam takovou malou neklidnost až nepravidelnost při průjezdem zatáček a celkově při korekcích směru ve vyšších rychlostech....takže možná tlumiče ještě a nebo co lůžka tlumičů??
-
21:27:44 18.5.2011
Alejandro: :DD na GTV jsem nechal udělat silentbloky na zadní nápravě, tim jsem se zbavil mlácení a menší části "plavání", ale po silnici to tancovalo dál... Prakticky s tim autem nejezdim a přes zimu stálo v garáži, takže jsem to dořešil až někdy teď v březnu, kdy jsem nechal vyměnit manžetu na pravym kole a při tý příležitosti tam kamarád co to dělal našel povolený všechny šrouby na rameni:D. Po dotažení to konečně drží na silnici tak jak má.
Teď jsem googlil tlumiče na coupé, protože mi to poslední dobou začalo nějak tancovat po silnici po zatočení (jakoby se to po srovnání směru zhoupne na druhou stranu) a objevil jsem tohle téma, proto ta zpožděná odpověď:D.
-
16:56:11 13.2.2011
tak už jsem na to přišel, ten šroub vpředu na rameni se povoluje, jsem ho zase dotáhl a je to OK....jen nevím jestli tam nebyla nějaká matice nerad bych to často dotahoval:)) nepamatuje si někdo?.)
-
10:27:13 5.2.2011
Mě to dělaly ramena,čep v těhlici .
-
21:24:00 4.2.2011
JP: jak jsi dopadl? už se ti to auto sklidnilo? já už byl na testu přední nápravy na STK (tam mi dotáhly šroub předního ramena povolený, pak se to zlepšilo), pak jsme byl na geometrii (tam našli že se mi pravé přední kolo jako odchlipuje nahoru,tak to nastavili jinak a zase se to zhošilo), pořád nic moc....jakmile dám plnej plyn a jedu nad 100 km/h tak jsou změny směru dost kousané, jakoby cukama...a musím dělat korekce abych jel rovně...vubec se mi to nelíbí...
-
11:28:31 21.4.2010
thor,aha tzak to by mohlo být ono, protože já to mám v zatáčce perfektně ovladatelné, nedotáčivost moc není....ale od 140 víš se mi blbě drží jízdní pruh a rovný směr a musím dělat korekce volantem furt abych jelů rovně jakž takž....ted se chystám vyměnit jeden tlumič a pak pujdu na geometrii a snad to zmizí už
-
21:04:06 19.4.2010
podlr tohoto obrázku to má být sbíhavé 2mm +-1mm neboli sbíhavé 1-3 mm
¨
-
09:02:33 19.4.2010
Před nějakou dobou tady byla diskuze a tam myslím Patrik říkal, že souběh má být -2 mm - tedy rozběh. Tak to mám nastavené už od koupě. Coupatko se mi to dobře sklápí do zatáčky ale hůře se vrací volant při výjezdu - což dělá při rozběhu. Rozběh také snižuje vnímání nedotáčivosti (to je dobře) ale dělá auto nestabilnější (to je špatně). Nyní jsem zjistil, že Patrik neměl pravdu, nebo jsem to špatně pochopil. Má být nastavený souběh 1-2 mm. Zadní tlumiče KYB jsem namontoval a zlepšení je patrné.
-
20:40:52 18.4.2010
takže podvozek jsme zvedl do původního stavu....zlepšila se ovladatelnost mírně ale mlácení přetrvává a neposednsot taky.....takže to bude asi pravý přední tlumič, poté asi doladit geometrii to bude chtít
-
09:17:52 12.4.2010
Myslím, že by to mohli být tlumiče. Po přesednutí z jiného auta po zimě, jsem zjistil skákání fiatku na nerovnostech.
Uvažoval jsem o Bilsteinech B6 na zadek (B46-2168) ale cena je 3639,- za kus je docela palba. Tak jsem koupil jednoplášťové KYB 554077 za 1270,- (od autopet)
Zatím jsem je ale nenamontoval.
Předek přijde na řadu následně. Obrátil jsem se i na HP Sporting ale bez odezvy.
-
13:22:08 11.4.2010
ups.. nějak jsem si nevšim že jde o kontakty přímo.
tak jako pájel jsem jen jeden upadlej u mlhovky jinak nic.
-
22:59:40 9.4.2010
:-)
-
21:04:35 9.4.2010
to víme ale ovíjený spoj tak jak má bejt .-) né zamotat a vomotat
-
18:59:25 9.4.2010
Vy nevíte, že ovíjený spoj je kvalitnější, než pájený??!!! :-D
-
13:37:48 9.4.2010
co třeba cín, kalafuna pájka a smršťovací izolace?
-
13:05:53 9.4.2010
no... pár jsem jich tam měl, tak jsem je omotal znova :-D lepším materiálem doufám.
-
21:46:51 7.4.2010
i na tom se toho dá spousta podělat .-) třeba takový ty motaný drátový spoje s izolačkou to je mňamka .-)
-
19:33:20 7.4.2010
tak to jsem rád, že předchozí majitelé dělali minimum úprav :-D největší byl asi alarm.
-
20:05:36 6.4.2010
to se vychytá chce to trpělivost, když tomu dáš dobrej servis a zalátáš stopy co nechali předchozí majitelé tak budeš nadšenej
-
16:33:17 6.4.2010
tak jsme dnes opět dal coupe do servisu, myslí si, že je to chybným zkrácení pérování na předku od minulého majitele...takže předek je extremně tvrdý a nízko(tvrdé tlumiče ještě k tomu) a zadek je měkký...a kvuli tomu vzniká ta neposednost, logiku to má....snad to bude tím.....aby toho nebylo málo, tak mi po cestě začala ještě svítíit červeně vstřikovací jehla....takže navíc prý ještě asi díra ve výfukových svodech:( Pak napíši jak to dopadlo
-
12:29:22 6.4.2010
Ale na to abys ukazovak strčil do toho vroubkovanyho pruhmatu na palec a pootocil volantem to stačí..;) Nebo respektive chytnu dole volant na spoji toho trojúhelníku palcem a ukazovákem a musím to auto mít takle pod kontrolou(zkoušet jen na vlastní nebezpečí :) ).
Jinak tím jsem chtěl říct(abych to schrnul) ze to auto ma byt lehce ovladatelné,pokud je vše v poratku,oni ty cisilka na tachometru třeba u pluska asi nekončí u 280 jen proto aby se s tím dalo jet 160 a zbytek aby byl nevyuzitelnej kuli tomu ze se s tím pak neda zatacet..:) Jinak nemyslete si ze ve 240ti pouštím volant,to ne..:D I na to ze se mi řídí auto dobře ho držím jak meč a taky se snažím dělat minimum pohybu..:D
-
11:36:19 6.4.2010
Feki: pravda, ale jedním prstem se mi těžko ovládá volant :-)
-
20:07:15 5.4.2010
možná by bylo nejlepší zajet na geometrii. nestojí to ranec (aspoň tam kde dělám já ne) a při montování senzorů s mechošem proberu co to dělá i nedělá , on to naměří a řekne tohle takhle, tohle jinak a je to.
-
16:36:26 5.4.2010
Podložky by myslím lupaly i pri prudším rozjizdeni..Ale jestli ti auto takle blbne,tak už radši investuj do toho..Ono se taky muže stát ze bys nás taky mohl opustit,což musím zaklepat,se snad nestane..Normálně bych zajel někam do servisu,nebo lepe k nejakymu mechosovi kerej na tebe bude mít asi víc času než v servise a řekl bych mu,děla mi to tohle a tamto,mohl by ste mi to narychlo skouknout nebo mi aspoň říct čím by to mohlo byt?Je tu plno lidi co dojelo třeba na sjety gumy apod.určitě by ti mohli vypravet tak dělej hlavně tak ať se nezaradis do klubový kroniky lidi co už dostali pytlem po tlamě..Pak to bude dražší než jen GO zadní nápravy..
-
15:43:45 5.4.2010
Feki, tak jo....ještě jsem si všiml, že když tomu fakt hodně dávám v zatáčkách a auto se naklání (zatáčky okolo 90 stupnů), tak se od někud ozívá jakoby takové praskání...Mám podezření na podložky, jestli to nemohou dělat ale...
-
12:14:32 5.4.2010
Hele nejlíp si někam dojeď a řekni jim svůj problém ať ti to skouknou..Tohle by nemelo rozhodne dělat zadny auto..Pro coupe je 160 normální cestovní rychlost a já i když ve 150 ti pustím volant tak jedu v klidu rovne,pak jedním prstem zatočím volantem a prejedu z pruhu do pruhu(samosrejme plynule a ne zadnym trhancem)..Přece v každým servise bude někdo normální kdo ti věnuje 5-10 minut svyho času aby ti aspoň vyjmenoval nejčastější pripady proč to děla a ty pak můžeš všechny skontrolovat..
-
11:39:19 5.4.2010
TooM-As, právě, že mi to dělá vlevo i vpravo:( nemůže to být odklonem kol? to by dávalo smysl ne? pokud jsou kola více odkloněná, tak se při rovné rychlé jízdě hůře manévruje ne?
-
23:26:39 4.4.2010
píšeš že to náhle kopne .. to mi na tipu dělalo vyběhané táhlo řízení , ale pouze do jedné strany.
-
21:28:26 4.4.2010
gumama to není, tlumiče mám prý tvrdý,ale tak tím líp by se to mělo řídit ve vyšších rychlostech snad....není to problém nerovné silnice,dělá to i na nehrbolatém asfaltu...
Nemůže to být chybně nastavená sbíhavost nebo geometrie kol?
PS: nějaký dobrovolník s coupe z Brna, který by se odvážil mé kupé otestovat?lol
-
19:42:24 4.4.2010
Já bych to teda taky tipnul na zadní nápravu. Něco takovýho mi dělala Alfa, která má zadní nápravu našrot (silentbloky, stabilizátory...). Nebylo to teda jenom tohle, ale celkově bylo celý auto silně nejistý a neustále jsem musel volantem dělat jemný korekce, abych jel rovně:). To celý se s narůstající rychlostí výrazně horšilo, nad 160 jsem se vůbec neodvažoval jet. Od pátku je v servisu, tak časem uvidim, jestli to bylo tim:).
Coupé rozhodně nic takovýho co popisuješ nedělá, co si vzpomínám, tak měnit pruhy při 200+ nebyl nejmenší problém, resp. se to nijak nelišilo od všech ostatních aut se kterýma jezdim.
-
13:03:05 4.4.2010
ano, o nestabilitě nemůže být řeč. jen je ostrý řízení ale nic nebezpečnýho by to fakt bejt nemělo :-X
nejliíp by ti to asi řekl někdo kdo coupe má a projel by se s tím.
-
12:53:16 4.4.2010
Tlumiče, zadní náprava podélné uložení.
-
12:44:15 4.4.2010
Mě se zdá jako by jsi popisoval jiné auto.Pravdá coupé má ostré řízeni,ale tak to má být.A že by bylo nestabilní při vysoké rychlosti to se mi taky nezdá.
Na dálnici jezdím do zatáček i přes 200 a naprosto v pohodě:-)Možná je chyba někde mezi volantem a sedačkou..
-
12:38:07 4.4.2010
no jako ostřejší zatáčky okolo 80 km/h krása,pohoda......Coupe mám chvíli a zatím se seznamuji...první dojem je, že reaguje dost rychle až zbrkle na volant ve vyšších rychlostech. Samozřejmě zatáčím pomalu v rychlostech okolo 180 co jsem zatím jel po dálnici.
PS: asi řeknu v servise, at se mi mrknou na zadní nápravu a podvozek, divný je, že jsem před týdnem vyjel ze servisu a ničeho si nevšimli:)
-
12:18:53 4.4.2010
po dálnici jezdim 130-150 a přejíždění absolutně v klidu ! máš to rozbitý ! :-)
-
23:52:41 3.4.2010
normalni to rozhodne neni! Jestli zatacis jemne nemuze auto reagovat cukancem! neco je spatne. Pres 100km/h jezdim uplne bezne a nikdy me nenapadlo ani jsem necitil, ze by se auto chovalo jakkoli divne. Moc ale nechapu, ze si na jednu stranu pochvalujes jak se auto vodi zatackama a vzapeti si stezujes na nestabilitu pri zmene smeru jizdy.. To by sis mel mozna dat pozor na rychle zatacky, ktere se daji projet >100km/h :D
-
23:08:52 3.4.2010
No to by teda bylo blbý auto kdyby se ve 100kmh vlnilo když má maximálku 250 :-)
-
22:10:36 3.4.2010
zkontroluj si uložení zadní nápravy
-
21:27:02 3.4.2010
luxor, no tak zdá se mi to neposedné už i tak od 100-120 při změně pruhů to zahne strašně rychle při malém otočení volantu....jinak v těch 180 jsme uhnul do pomalešího pruhu a z něj znovu akceleroval do rychlého a teda to byl mazec, pěkně rozvlněné:((
-
21:22:01 3.4.2010
To nevím, na dálnici jsem ještě naštěstí v 200kmh měnit pruh nemusel, jezdím v levém (a přijde mi že žlutá barva odvede práci za mě). :-)
-
20:32:28 3.4.2010
elkar, tyjo, tak to musíte kroutit volantem na milimetr přesně ne?:))No každopádně nevím jestli bych se odvážil jet přes 200 a pak změnit směr, bych asi skončil v poli:)))
-
19:55:08 3.4.2010
ti co řídili moje 16vt se taky ptali jestli to tak má být a podle mě jo. prostě to řízení je hodně ostrý ale dá se na to zvyknout a pak i ve vyšších rychlostech není problém
-
19:49:51 3.4.2010
ahoj, tak dneska jsem byl poprvé pořádně prohnat coupe zatáčkami kolem Brna a Farinkou....najeto asi 100 km...A první dojmy jsou smíšené...líbilo se mi jak dobře se skládá do zatáček a je hodně čitelné, ale viděsilo mě, jak prudce reaguje ve vyšších rychlostech (nad 100 asi)na otočení volantem.....Dělá vám to taky?Např. po dálnici ve 180 km/h při změně jízdních pruhů je to docela adrenalinová záležitost:(( Otočím volantem mírně a coupe celé neposedné cukancem změní směr jízdy...Je to normální? Před tím jsem jezdil čtyřkolku a ta byla hodně friendly a poslouchala...Ještě mě napadlo jestli to nemůže být kolama 17 palců....Jinak ramena,čepy...vše nové a v servisu se vyjádřily, že podvozek je OK. Pomoooc, to je ale divočina:)))