Tachomet meří o +-10Km/h víc

• Elkar
    tady ve městě jsou 3 radary jeden z toho fotí...
  • Innocento
    Elkar : Už jsem si někde všimnul, ale pochybuju, že je pravidelně sundavají (celek nebo vnitřek) a posílají k ověření, aby pak měli právo po tobě vymáhat pokutu. Ale, kdo ví...
  • Elkar
    Innocento: no některý jen ukazujou rychlest jiný mají v sobě foťák...
  • Innocento
    Elkar : To jsem blázen. Ještě jednou :-) Já nemyslel vyloženě stacionární radar, ale tu obyčejnou tabuli v obcích, která ti ukáže rychlost. Tímhle tě změřili?
  • Elkar
    Innocento: však jo, přišel mi papír s fotkou a tam bylo 84 km/h - tolerance 3 km/h, čili mi počítali 81 v obci.
  • Innocento
    2 Elkar : Já myslel ty informativní radary (tabule) na sloupech apod. :-)
  • Ravic inesperto
    19 prumer kola zadny rozdil tachometr ukazuje stejne jako navigace
  • Elkar
    jj když mě pokutovali tak odečítali 3 km/h...
  • Innocento
    Hlavně se neřídit radarama, jsou nastavený zhruba
  • Belma LE
    Kdyby teda někoho ještě zajímalo co s ručkama, tak já to dělal že jsem si rozdělal kolíček na dvě půlky a tím tu ručičku pomaloučku páčil nahoru, když jsem tahal pomalu těma dvěma půlkama proti sobě nahoru. Jinak já bych to ani nedělal, teď mi to zas ukazuje blbě na menších zimákách ;-) ale měnil jsem podsvícení budíků a tak jsem je tak jako tak sundaval, takže když už ...
  • Lutor
    tady je nato takový chytrý programek pro převod odchylky tachometru podle velikosti kol je to od kluku z BMW klubu http://uloz.to/4418429/kola.exe
  • von Raven
    tak kazdy ma toleranci +-5km/h a pokud ma kola treba v technicaku 205/50 a 205/55 tak to je zase rozdil asi 3km/h
  • amadeus69
    Lutro+Mafl!k 16VT: většina aut ukazuje víc, když jedu dle navigace 50 mám na tacháku cca 56-58km, hodně ale s tímto údajem udělá změna kol, když dám 17" ukazuje tachák +-přesně.

Jinak rafičky musí jít silou, ale opatrně!
  • Coupe73
    Všechny auta co jsem měl a co mám ukazujou víc než radary nebo navigace o cca 8km/h. Jen moje nynější coupe ukazuje přesně a myslím, že je to 17ky koly, které tam mám.
  • Elkar
    tak bd jsi tam dal velky kola a nebo se ti to pojebalo ale tak ci tak, ja bych s tim nic nedelal. teda nechtelo by se mi vrtat se v tom. navic ja mam lepsi pocit kdyz mi tachometr v obci ukazuje 60 a vim ze jedu porad podle zakona :-)
  • Lutro aka Likvidátor16VT + Mafl!k1.8
    je to jak sem psal :-)))) Gps a radary taky nejsou presny proto +-10. když jedu 50, ukazuje 60-63. to se mi zdá jako už velká odchylka.
  • Elkar
    tak je to + 10 nebo -10? navíc nějaká odchyla být má ne? já mám na tachometru tak 58 když jedu 50 podle radaru
    je pravda ze nevim jaký sou tam kola, možná blbej vnější rozměr, ale je to aspon 1. typ na co kouknout. Jinak s tou ručkou mě to napadlo taky, ale zdá se mi to takový "silou".. neni treba si na neco dát pozor?
  • Belma LE
    Já jsem prostě sundal a posunul ručičku na tacháči, když jsem dával větší kola na 145 ;)
    porovnáno s mestskými radary a navigací jak to zpravit?