Palivovy filtr kde najdu? :-)

• Edrig
    A když se k filtru potřebuji dostat,musím shodit kolo a celý plast zevnitř blatníku?Na čem tam vlastně drží?(FC 1,8/1997)Dík za informaci
  • Elkar
    tak to mám štěstí :)
  • sebo 1.8 16V
    Myslím že od roku 99 sa už dávala pumpa z filtrom aj do 2L aj do 1.8
  • Feki
    Taky nevím proč delali takový ptákoviny a nenechali to jak to vyráběli dřív..Ale Koukal jsem ze se na 2.0 20V 113kw vyrábí palivovy filtr,což je divny..:O
  • sebo 1.8 16V
    Vraj je tam len "sieťka" ale pôjde von som to mal zdvihnuté a hľadali sme ten filter žiaden osobitný filter tam neje dám si na budúci týždeň vyčistiť celu pumpu aj nádrž chce za to okolo 30 Euro Od mechanika som šiel na pumpu a len na výpary a manej mi to sciplo a potom hodina pokoja kým došiel kamoš že ma odtiahne a či sa zľaklo nabehlo ale mohol tam byt ten sajrajt čo mi oblbol Ťah .Staršie riešenie z palivovým filtrom a oddelenou váhou vzduchu je myslím lepšie
  • Feki
    A jak jsi ho měnil?Pumpu ven,rozebrat a vyměnit jo?
  • sebo 1.8 16V
    Hm ani 1.8 99rok ho nemá samostatný je v pumpe
  • Feki
    Lutore a kde se dá sehnat takovýhle novy filtr a co je to za typ??
  • Lutor
    RAdE ty ho tam nemaš maš tam nanosítko v intanku v nadrži musíš vytahnou celé čerpadlo s tím košem a tam je :-)
  • Deamon 20VT LE
    určitě se mění u všech aut, jen je otázka po jakém intervalu, u Hondách je to většinou po 80-120tis.km, jinak mám plusko z roku 99 a mám filtr venku jak je to na nákresu:-)
  • RAdE
    Hm, tak to by me taky zajimalo, jestli se teda meni nebo ne, taky mam 113kw...
  • Feki
    Takže můj 20V 113kw ho určitě nemá???A když je přímo v cerpadle tak se meni nebo ne???
  • Motyl
    Nehledej, nemáš ho. 20V 113kW ho má v nádrži jako součást čerpadla, nemá ho ani novější 110kW, ale ten se do kupas už nedával, má ho jen starší 108kW.
  • JP
    Elkar: Podle mě to nepustí čerpadlo, vždycky mi při výměně filtru vyteklo jenom pár kapek a pak to přestalo.

Majkl: Už tu dvakrát padlo, že je pod plastovým krytem, což znamená, že sundat plastový kryt = uzřít čerpadlo. Ale škvírou na něj uvidíš i bez sundání. Jestli tam nic takovýho nemáš, tak to má holt 1.8 '99 jinak - ale logicky stačí jít po hadičce od nádrže a cestou k motoru na něj snad narazíš.
  • Majkl
    Koukal jsem na to i v manuálu, ale bohužel...
  • Majkl
    Tak dneska jsem to u 1.8 r.99 zkoušel najít, ale nepovedlo se. Přes kufr jsem se dotal jen k nádrži. Vyjel jsem na nájezdy, lehl si pod auto a taky nic. Nakonec jsme kolem auta behali 4 a ani jeden z nás to nenašel. Je možný, že to zakrývají prahy? Nebo je to dál od boční stěny auta?
  • Elkar
    ale škoda na benzínu je tak 60 litrů ne? :-D
  • Coupe20VT PLUS :-D
    auto snížené o 35mm a jde to i na zemi :-D
  • Deamon 20VT LE
    ahoj, jj je to po pravé straně před b.nádrží, kryje to plast který musíš demontovat pak vše uvidíš, tjn dobrá rada nad zlato co nejvíce to zvedni nebo na jámu alespoň pak je to v pohodě
  • JP
    Lepší než od nafty:D

Ale jde to i bez toho:)
  • Elkar
    Nejlepsi pristup bude kdyz to budes mit poradne zvedly. A nakonec budes docela od benzinu
  • RAdE
    Aha :-)) ok jak dojdu z prace kouknu na to dekujuuu .-)
  • JP
    Nevim jak 20V '00, ale u mýho 16VT i u 1.8 '96 byl před pravým zadním kolem pod plastovým krytem. Leze se k němu zespod, přes kufr by to bylo moc složitý:D. Ale třeba to má 20V jinak...
  • RAdE
    Aaano lamak RAdE, zase nevi :-) prosim o radu, kde najdu palivovy filtr u 2.0 20V rv.00, posledni zpravy co jsem se myslim ptal cca pred 3/4p rokem byly nekde v kufru napravo, vi nekdo presneji?Diky moc.