Kolik stojí potkané ventily?

• Elkar
    no je to jedinej člověk tady v okolí co dělá itealy, respektive přímo fiaty a sám to tak řekl :-)
  • Coupe20VT PLUS :-D
    tak to dělá týpek u armády spásy ne?
  • Elkar
    no vyndat se to musi celý, protože potřebuju to udělat i s pumpou... ale co jsem koukal na materiál tak rozvody 3K, pumpa tak 1700, týpek bude chtít tak max 2k za práci čili süper
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    a když ten řemen přepneš tak zničíš uložení vaček,ztratíš mazací tlak a pak hajhá do kytek! Klucí jen tvořte a tvořte,beru lehlý 5ti vály :-)
    a jsme zase u toho... mám doma sprej na řemeny. výrobce garantuje až 3x vyšší životnost řemenu při použití tohoto spreje... takže moje rozvody budou na autě 300tisíc. než dělat něco na půl, lepší to nedělat...
  • Kefalín 20V
    Rozhodně vyměnit když není jistota. Taky jsem koupil coupé a majitel mi tvrdil, že rozvody a olej jsou nové. Asi za půl roku se mi to potkalo a je to drahý a uato půl roku nejezdí. Nevím jak 20VT, ale na 20V jdou rozvody vyměnit bez vyndání motoru. Je ale potřeba dole povolit ozubené kolo na ojnici a nedá se asi poštelovat napínání řemenu, ale taj je samonapínací, takže to možná není tak nutný alespoň je nový řemen.
  • Elkar
    mě bylo řečeno při koupi že rozvody jsou dělaný na 75 tkm (ted je 85), papír na to nemám takže po sezózě až to bude mít 90tkm tak se na to chystám stejně. ta nejistota, že to měněný nebylo je rozhodně větší než ty tisíce co to stojí.
  • Coupe73
    Marceli zapoměl jsi na margarín, ten svojí tuhostí, ucpává případné netěsnosti a má dobrý vliv na studené starty. Vytváří neuvěřitelně dokonalý film.
  • jarik22
    no to je konec,co tady se deje:-) Jo a filtr nemenit,staci vymontovat a vytrhat vnitrek,alespon bude lepsi prutok oleje!
    magnet na mikročástečky dobrý,ale co aditiva a detergenty? Je třeba ke starému oleji na jemno nastrouhat 3 větší cibule - ta dobře čistí a pak namlít 5 candátů - ty zase dobře mažou. Takže kdo mění olej je vemeno, protože stačí magnet,trocha cibule a pár ryb!!!
  • Mertix
    aha, já sem blb, dnes to napravim.
  • JP
    Profiltrovat olej rozhodně nestačí! Když chceš aby to něco vydrželo, tak musíš ještě do vany naházet nějaký magnety, který na sebe nachytaj ty kovový mikročástečky... pak je to OK.
  • Mertix
    stačí to profiltrovat přez jemnou tkaninu, a muže jít z5, to stačí, de o ten bordel, jinak mazat ještě bude...
  • ZERO
    Hele, má cenu ve 20VT měnit v motoru olej? Ten co jsem to od něj kupoval, říkal,že ho už jednou měnil, takže si vole myslím, že je to v pohodě. Mám to zase měnit? Ta Zelenije je strašně drahá, není lepší všechen olej vyjet a až se to zadře, tak to nechat spravit? Nebo až všechen vyjedu, tak tam pak doleju, já osobně si myslím, že se nemůže nic stát. Proč by se to mělo zadírat, to jsou stejně jen kecy. Benzín už mi taky třikrát došel a pokaždý v pohodě, jen jsem dolil a zas to jelo. Díky za názory.
    no a nejlíp se to dělá na autě. motor nevyndavej je to zbytečný. uděláš 80% práce jako když vyndaváš motor a pak jelikož na to stejně nebude přístup, tak sem tam něco zkurvíš, ale jinak to je OK. proč to dělat jednoduše, když to jde složitě... :-D
    všem jsem to tady na tý židli říkal, ale je to marný, je to marný, je to marný. 20VT rozvody,spojka,ložisko serva a nejlépe i ventilový těsnítka. když to necháš udělat najednou tak to bude sice víc než jen rozvody,ale aspoň na to pak 100tis nesáhneš a ve finále to vyjde na polovic :-)
  • Alejandro
    děkuji všem za názory, dnes mi nezávisle na sobě řekli 2 servisiv Brně, že lze udělat rozvody bez vyndání rozvodů za 8000,- což je vpohodě a nechám to tam udělat....
  • Coupe73
    tak to že je alexandros lama nevadí, ale kuwa co to je za otázky? To je tvoje první auto,nebo jsi přešel do coupe z koloběžky? No m*dky ze servisu vycítili těžkého neználka a chtěli si vydělat na něčí neznalosti. Bych tam zašel a nechal bych si udělat cenovou nabídku na papír! A vsaďte se,že by ji neudělali. A nebo udělali s normální cenou. Každopádně tenhle servis bych zveřejnil,pač tam se budou dít věci nevídané. Už bych jim nevěřil.
    vyndat motor trvá den v domácích podmínkách...
  • LUKE 1.8 H8C
    Se bojím, co se tu jeste doctu. Vcera jsem cetl, jak tu nekdo natiral kapotu valeckem a dnes tohle, neuveritelny.
    To auto uz ma dnes kdejaky (s prominutim( debil.

Me rozvody prisly na cca 6tis. + 1500,- vodni pumpa na 1.8 a nechaval jsem to delat v Prostejove u otce od Adama, co prodava tuning dily a max spokojenost.
    Jinak jsem taky z Brna.
    Na 20VT urcite do 10tis. se da taky vlist a do toho servisu bych pak zasel s uctenkou, vynadat jim do zlodeju a dal vsem znamym reference.
  • Tlama
    Davide ty wole tak na tohle nejde nereagovat- prodej to a kup si škodovku když přemýšlíš jestli se ti vyplatí ryskovat potkání motoru- sory ale jsi .......ale co je to tvoje kára -) a tvé prachy
  • JP
    Já bych třeba vyměnil jenom řemen, když to uděláš s láskou, tak se to taky počítá. Coupé už je 15 let starej šrot, takovýhle složitý věci už vůbec nemá cenu dělat... dojeď to do sraček a až to odejde, tak kup další. Nebo si na kryt rozvodů jenom pověs cedulku "měněno 23.3.2010", vono se to taky neposere, ušetříš a budeš mít alespoň klidný spaní. Já jdu zejtra do celolaku, tak se modlim aby alespoň tejden nepršelo.
  • Rodriquez
    Každy prodejce maže med kolem huby když něco prodává, nikdy nikomu nevěř zvlášť co se aut týče.... pokud s tím chceš jezdit tak to oprav kompletně, pokud na to nemáš nebo si to nemůžeš dovolit tak to prodej tak jak to je ale samozřejmě musíš pod cenou... nebo ti to vyměním za moje :-DDD a já už si ho opravím :-DD
  • Alejandro
    Scoupe, odkud jsi? za kolik bys mi ty rozvody udělal?
  • Scoupe
    si delas srandu ne? tohle riskovat... tady nemuseji odejit jen ventily... a ta vymena za 30 to ti budou delat jeste komplet naplne, brzdy a spojku ne? kdyby si chtel zaridit tu vymenu, pripadne kontrolu celeho auta tak pisni thepyroman@seznam.cz
  • Alejandro
    no já si jen říkám abych nenechal vyndat motor kvuli udělání rozvodu za 20 000 a pak se mi to třeba někde náhodou trochu přidře a bude muset jít ven znovu...nevím co s tím předchozí majitel dělal, mám to auto 2 měsíce jen.....ale tvrdil mě, že rozvody se se dělali před 3,5 lety a s autem se moc nejezdil a v servisu mi tvrdí pravý opak:(((
  • Carlos 20vt
    Někdy ty lidi nechápu:-( Jak to tak vidím tak bude o další coupé méně:-(
  • Džanek
    a co tim riskovanim ziskas? stejne te to jednou bude cekat. Bud rovnou s GO motoru ktera stat 20 rozhodne nebude, protoze pak ten motor bude muset ven komplet a tech 20 si nekdo rekne jen za praci a min 20 za material + s tim autem nebudes pul roku jezdit, nebo bez potkanejch ventilu a zaplatis to stejne co bys zaplatil ted a mel klid na 80 tis km. Tady neni co resit.
  • Alejandro
    Driver Suvis 1.8 16V, ale to se tomu motor uasi moc nestalo ne? vždyt něco stojí i vyndání motoru a něco musela stát oprava následků potkaných ventilů...a to vše ti udělali za 20000,-?
  • Suvis 1.8 16V
    Ja nejsem odbornik pres motory, ale jestli se ti to potkalo, tak bych to udelal i s rozvodama...
  • Pietro-Scuderia Italia
    Ja do Fiat znackovy servis s coupatkem uz v zivote nejdu,tam ani nevedeli pomalu co to je za karu.Me stalo pod 10litru urcite bez vyndani motoru u neznackovy servis...
  • Alejandro
    Driver Suvis 1.8 16V, no tak oprava motoru za 20000 to je dobrý, to se mi vyplatí riskovat a neměnit ty rozvody ne?
  • Džanek
    co to bylo za servis? Rozvody v Brne zvladnou urcite Cibaru.cz, ale cenu odhadovat nebudu:) Taky se muzes zkusit zeptat u auto Sedlak.
  • Brano20VT
    doval to do Třebíče k Šafránkovi alebo to daj niekomu z klubu
  • Suvis 1.8 16V
    Prave tech 20 000...
  • Alejandro
    Driver Suvis 1.8 16V, ty jo, to je dobrá cena....a kolik tě stála oprava toho motoru s potkanýma ventilama prosím?
  • Carlos 20vt
    Kolik stojí potkané ventily? Na vrakáči zadara..
    Sežen si jiný servis.Do 10tis se musíš vlést..Nebo to riskni,ale smiř se s tím,že potom ti to už nikdo nedá do kupy:-)
  • Alejandro
    nevím,není tu někdo z Brna? kde vám levně udělali rozvody?
  • Suvis 1.8 16V
    Já jsem ted nechal delat rozvody a menit ventily (taky se mi potkalo) sice u 1.8, ale priste s tim jedu rovnou do Fiatu... Tam to pry stoji (u 1.8 16V!) pod 20 000. Takze tam bych se ptal nejdriv.
  • nocarret
    nechceš zkusit něco osvědčenýho něž někoho kdo to uvidí poprvý možná podruhý v životě?
  • Alejandro
    no,argumentují tím že motor nebyl nikdy vyndanej,a že s tím bude strašné práce nebo co:(((Jsou to jedni strýčkové z Brna. Ještě přemýšlím jestli to nenechat prověřit i v druhém servisu pro kontrolu,i když vím že se stav rozvodů vizuálně asi blbě poznává:(((
  • nocarret
    kteřípak hodní strýčkové ti to nabídli za tyhle prachy
  • Innocento
    Já si myslim, že by ti to tu mohl někdo udělat. Počkej si ale, jestli se někdo nabídne a co ti řekne k tý ceně.
  • Alejandro
    no právě že mi řekli 20000-30000 za rozvody (prý se musí vyndat motor). Tak přemýšlím jestli mi nevyjde levněji riskovat, že to vydrží...podle předchozího majitele byly rozvody dělány před 3,5 roky....ale v tom servisu mi řekli, že dělany nebyli,že rozvodovej řemen je vytahanej nebo tak něco.....Co s tím?Mám jim za to dát 20 000?
  • Pietro-Scuderia Italia
    Rozvody nestoj 30litru,nekdo te chce asi ukrast :-)
  • Innocento
    Riskuješ válečkem... (na to přijdeš, až projdeš ostatní témata :-) Co to je za nápad ptát se, kolik stojí když něco zanedbám? Doufáš, že tě to ve finále vyjde levněji? :-)
  • Alejandro
    ahoj, nevíte kolik stojí u 20 V Turbo, když se zanedbá výměna rozvodů a potkají se ventily? Prosím podělte se o osobní zkušenosti,děkuji moc. PS: řeším jestli si mám nechat udělat rozvody(musí se prý vyndat motor a stálo by mě to 30 000) a nebo jestli mám riskovat zadření.....:(((