Svetla - nastaveni

• Elkar
    rozumim zkusim.
  • von Raven
    vysku neres, tu doladis nekolikrat jeste na tu spravnou, na stk ti to daji nizko, musis sam svoji vysku at vidis co nejdal a nesvitis protismeru do xichtu
    na aute si zmer jak sou daleko od sebe cocky potkavacek a tu samou sirku si oznac na te zdi pred sebou..je to ta sirka kde se kazde svetlo lame nahoru
  • Elkar
    jo už to v tom vidim. stejne nevim jak vysoko by to na tech 10 metru melo byt... ale jestli maji potkavacky svitit treba 30m tak na 10 metru by to celkem logicky melo byt 1/3 pod uroven svetel...
  • Tlama
    co na tom nechápeš?? silná čára je hranice světla jak má svítit- zcela jasné
  • Elkar
    tak ten nákres naprosto nechápu a podle toho textu asi tak polovinu.

jako vím jak s těma světlama hejbat ale na těch 10 metrech jak vysoko bych měl svítit a jak do šířky vzhledem třeba ke kraji auta nebo tak něco.

nešlo by to ještě podrobněji pro mě jako pro idiota? :-/
  • von Raven
    jo sestihran na motorku steluje vysku a dlouhy sroub zezadu svetla steluje vpravo vlevo
  • von Raven
    udelal sem ti jednoduchy nacrt
    postav se tak 10m od kolme zdi a nastav si vysku jak potrebujes a svetla aby svitily plus minus podle nakresu
    nakresli si stred a body kde mas cocky kolmo ke zdi a pak uz jen stelujes
    nezapomen ze jak zabouchnes tak jsi o par centaku niz ale to chce nejak plus minus vysku at vidis co nejdal a neblikaji na tebe protijedouci ze jim svitis do xichtu
  • Elkar
    proto tam s tím pošlu souseda kterej tam má známý. já v tom nic nevozim abych to naklápění někdy používal... zatím jsem to nepotřeboval ani v transportéru.
  • _ACE_
    Teď jsem si je nechával nastavit v servisu na počkání a za 80kč.Jen byla sranda jak ten mechanik otevřel kapotu a hledal dole světla.A na STK kvůli nefunkčnímu naklápění s oblibou vyhazujou.
  • Elkar
    no přesně... to jediný mě napadlo protože ty obroučky parabol to jsou celý v jednom kuse, ili se to hejbe celý spolu.

Jen teda bych se zeptal, jak si od oka nastavit světla (nefungujou mi motorky) aby na STK neměli kecy...?

mám si fakt zajet na letiště a namířit potkávačky na 30 metrů? a co do boku?
  • von Raven
    tak se delim :) od 4 rana sem to nemoh vydrzet a vrhl jsem se prvni na sprtani prstem, pak sem oddelal motorky, pak sem zkousel drzet potkavacky a sprtat do dalky a ejhle slo to, ne celomechanismus ale sprtat do H1 dalky delalo na asi 5m rozdil skoro metr tak sem zajasal pac to neni nikde v mechanismu ale v H1
    rekl sem si tak ty mrcho ted vemu kombinacky a priohnu ti ten spodni plisek v te dolni casti kde neni ten vykrojeny pulkruh a budes pekne svitit kam mas
    tak sem ji vytah a ona svina mela sama o sobe cely ten plisek krive navareny... nebyl kolmo a to bylo cele
    dal sem jinou a vsecko sviti kam ma
    pak sem je stejne ale obe vyndal a priohnul ten plisek asi o 2mm na te dolni strane a tim sem to jeste priblizil k potkavackam. nebojim se ze bych ted obema valil do zeme pac mam potkavacky asi 30m pred sebe takze tohle pujde minimalne na 100... tak v tom to bylo
  • Tlama
    tohle sem měl taky a vše bylo tak jak má být, na tlumené to svítilo přesně v lajně a při dálkových každé jinam....přitom když se to rozdělá člověk zjistí že dálka je pevně nastavená a seřizuje se zároven s tlumenými...aspon tak jsem to pochopil, myslím že se to stářím trochu pokroutí a pak to dělá tuto paseku, až to odstraníš poděl se -)
  • von Raven
    sou to origose, 3x sem je mel rozdelane ale pozoruju to az ted a nevim cim by to mohlo byt, do parabol ani cocek se nevrtalo
    zkusim vyhodit ty stelovaci motorky jestli to netlaci moc vysoko samy o sobe a tim sestihranem jestli sem nesel na nejaky doraz nebo neco ale mechanismus pohybuje obema zaroven...zahada :D
    stejne pouzivam xenony a ty staci a sviti kam maji jen me prekvapuji ozarky letadel s dalkama :D
  • vevca
    pokud nemas repliky tak je to divny tak jedine rozpect svetla a sestelovat vevnitr neco ubrousit nebo podlozit jedinna moznost ja to takhkle delam u bravacko-mareackych cocek DJ auto ;)
  • von Raven
    dneska sem objevil, ze mi potkavacky delaji lajnu presne do roviny jak to ma byt, vyskocene zadne tahlo motorku stelovani vysky neni, presto mam dalku vpravo docela vysoko nad uroven te cary potkavacek a levou nepochopitelne jeste vys
    vim jak se stelujou svetla doleva doprava, nahoru dolu, ale je mozne stelovat zvlast dalky a zvlast potkavacky? nebo jak je mozne ze jedou obe dalky o dost vys jak potkavacky a jedna jeste vys jak druha? ... ???