demontáž popelníku 20VT

• JardaITC
    hoď fotku jak se to povedlo
  • manny
    Feki: tak snad si pamatuju jak tam ta pružinka byla :)

Kubajz: taky jsem to chtěl jednu chvíli vzdát, ale už jsem měl tu gumu, hlavně kvůli dmentoáži, brutálně poškrábanaou, tak jsem to musel dodělat :)
  • Kubajz20VT
    taky jsem se o to pokoušel..:D bohužel neůspěšně...
  • Feki
    Abys nedopadl jak já..:) Bacha co kam davas abys to taky nemusel udělat jak pisem niz..:)
  • manny
    no, je to strašnej opruz, dneska jsem s tím pár chvil bojoval a i když jsem všechny šroubky vymontoval, tak je to celkem hlavolam :), nejhorší bude zpětná montáž, hlavně dvířek :)
  • von Raven
    nevim jestli sem ten zahnuty konec nerovnal kombinackama aby se lip zaprel nebo jestli sem to neprotocil o otacku uz fakt nepamatuju ale vim jiste ze ted zavira :D
  • Feki
    Přesně chcem aby se dvířka sami zavírali,ne otvirali..:) A ta pruzinka měla jedinou nevýhodu-ze takový to zahnuti toho drátu do toho výřezu tam moc nesedelo jak byla otočená..:)Ale po chvilce premlouvani tam šla..Blby bylo tu pruzinku nasponovat tak abych tu rovnou čast co se zapira o telo popelníku narval někam kde se zapre,to byl boj jelikož jsem byl linej ten popelnik vyndat..:) Ale což,funkci to splňuje tak jsem spokojenej..;)
  • von Raven
    my to ale chcem naopak :) aby zavirala

hihi tak sem asi taky nadaval ale uz sem na sebe zvykly tak mi to tak zle asi neprislo :D
  • JardaITC
    ta pružina tam má být nasazena na pantu a to zarážkou v pantu směrem doprava a ta druhá část se jen opírá o levý horní roh popelníku, nato, aby to vyšlo, tak musí být napnutá. Doporučuju to rozdělat a nasadit jak má:-)
    Co ještě bys na té fotce chtěl vidět?;-) Dokonce je vidět, že to má skoro stejnou černou jak původní guma.
  • Feki
    Jo na stesti to jde nastavit do spravne polohy ale prvotni zavreni dvirek je az nadoraz..Ale jinak ok,diky..Sice se to ty pruzince moc nelibilo bejt tam obracene ale po tom co jsem ji nazval asi padesati sprostymi vyrazy a vyhrozoval ji ze ji vymenim za nejakou lepsi tak nakonec tam vlezla..:) Samosrejme jsem si u toho poskrabal ty dvirka takze asi to stejnak rozdelam a nalakuju jeste ten popelnik..:)
  • von Raven
    jj zavre se o trosinku vic ale muzes zpetne potlacit prstem dole a srovna se a pro otevreni zase prstem nahore a prstem dole a jde ven... nebo se ti vzdycky zavira vic?
    to mozna resi moje hrubsi kozenka co ten samotny zaver trosinku drhne a tim si nastavim posledni polohu jak chcu
  • Feki
    Vidím na ty fotce jen popelnik..;)
    Jinak já jsem teda otočil pruzinku a v pohode se to sami zavira..Tak mi to i vyhovuje..;) Akorat jak se popelnik dovira o něco víc než je rovina panelu to je asi tak jediny -
  • JardaITC
    takhle to dopadlo
  • Feki
    No já už mám stejně panel venku..Ale zkusím ji teda otočit..
  • von Raven
    jj pruzinka jde otocit, pak to ma snahu zavirat misto otvirat, delal sem to v pololeze v garazi a nevim jestli sem nadaval moc nebo tak normalne ale vim jisto jiste ze sem to nemusel cele rozlozit abych to narval zpatky :D
  • Feki
    Podle mě mi tam praskla nejaka ta jistící pacicka pac pruzinka porat krasne otvírá ale kdyz ho dobru tak tam nezůstane..A ta pruzinka jde teda v pohode otočit jo?V mým aute se nekouří tak mi to nevadí ze se to bude samo zavirat..
  • JardaITC
    Feki: Jestli ti to vypadlo z toho pantu na levé části, tak si myslim, že to tam bez rozebrání nedáš, kor když ti tam ještě přeskočí ta pružinka.

Von Raven: ta koženka neni, žádnej úlet. Já to udělal, tak aby to vypadlo jako originál. Pravda ale bylo to sraní.

for all:

Postup pro demontáž:

1. sundat kolečko na větrák
    2. povolit pod ním šroubek
    3. povolit dva šroubky na horní hraně popelníku
    4. demontovat autorádio
    5. vyklopit středový panel
    6. vyndat vnitřek popelníku
    7. povolit pod ním dva šrouby
    8. povolit dva šrouby, které zevnitř drží plastový rámeček popelníku
    9. dále vzít baterku a podívat se směrem od pedálů ze vnitř na popelník (nebo z místa spolujezdce), na každé straně je jeden šroubek, který se musí povolit nejlépe magnetickým šroubovákem (jak tam spadne někam dolu, už ho nenajdete)
    10. odpojit konektor od zásuvky 12V
    11. jakmile budou šroubky pryč, stačí popelník vyndat - tahem nahoru, tlačí ho tam dost kovová výztuha, takže to chce trošku síly.
    12. až bude popelník venku je třeba vyndat rámeček, ten by už měl drżet jen na samořezném šroubku uprostřed směrem dovnitř.
    13. jakmile jsou tyto dva díly venku (rámeček, popelník) je dobré z toho servat poškrábanou nebo rozpatlanou gumovou úpravu. Já to serval špachtlí, potom brousil smirky 100, 200, 320, 400, 600, 1000 a dále vyleštil hadrem (bohužel se to pak lesklo jak psí kulky, tak jsem se rozhodl upravit povrch černým matným sprejem).
    14. při zpětné montáži postupujte v obráceném sledu jen si dvířka přelepte nějakým tvrdším papírem, aby se při montáži neodřela.

p.s., na plasty opatrně, rádo to praská.
  • von Raven
    ja teda nepochopil co jste tam delali a jesti to mame stejne pod radiem (siroke dvirka), ale slo to otevtit, na bocich dvirek zmacknout packy k sobe a dvirka v poho vytahnout, samotny popelnik jde vytahnout s dvirkama i bez, odrbavat tu hmotu je pro vraha, tak jsem ji misto toho pothal kozenkou, trosku hubou dneska bych dal tensi, ale taky se vesla. kdyz jsem to skladal tak jsem hodil pruzinku dveri schvalne naopak at to neotvira ae zavira a kdyby byla ta kozenka tensi tak je to eno nuno, takhle tomu musim posledni centak lehce pomoct. otevrit to jde tlakem nahoru jako u normalniho a nasledne tlakem prstu na spodni cast :D
  • Coupe20VT PLUS :-D
    loupla ti vlevo taková packa. taky docela nešťastné řešení... mě už kdysi, a jelikož jsem kuřák, tak je mi to fuk.
  • Feki
    Ja zase tahal stredovej panel a louplo mi neco v popelniku a nejde ted zavrit..:(
  • JardaITC
    Musim si zanadávat - palubní desku v coupe vymýšlel nějaký pablb. Demontáž popelníku a zpětná motnáž je akce na půl dne.
    Popelník jsem vyndal, serval jsem z něho smirkem rozpatlanou gumovou úpravu, pak jsem postupně jemnějšími smirky obrousil povrch do hladka, nastříkal plničem, nalakoval černou matnou a měl jsem radost jak hezky to vypadá. Při montáži jsem to zase odřel, protože to tam prostě jinak nejde. Naštěstí jsem odřeniny zbrousil a znovu nastříkal v interieru. Předem vědět co to bude za opruz, tak se nato vykašlu.
  • JardaITC
    jj, už sem nato přišel, rozebral jsem všechno:-D
  • Coupe20VT PLUS :-D
    musíš demontovat celou tu středovou konzoli. je tam ještě pár šroubků zevnitř...
  • JardaITC
    Jak se vyndavá popelník na 20VT? Mám na mysli celek i s dvířkama, mám to olezlé, tak s tím chci něco provést. Povolil jsem dva šrouby pod popelníkem, pak další dva, které to drží zevnitř u autorádia a dál nemůžu přijít nato jak s tím ven.