Staticke elektirna

• marcin
    Tak nech to zostane,tanga nenosim,ale boxerky bavlnene su v pohodicke ;-)
  • von Raven
    ja ti dam mazat tema co pomohlo :D jo nepsla si nic o bavlnenych tangach, ty muzem mit? :D
  • marcin
    takze po vymene a kombinacii veci,je to vyriesene,na vine bola zimna kožena bunda,cacero,inak dik za rady a moze sa to tu zmazat
  • Feki
    :) ale aspon na necem se tady schodnem..:)
  • nocarret
    já to nečet celý sorry .-)
  • Feki
    Kajo tim jsme mysleli ten ocasek..:) Byl to tjuning jak svina..:D
  • nocarret
    pamatuju že za mejch mladejch let se prodávala děsná vychytávka na tohle měla to skoro každá šáde, takovej gumovej pásek se symbolem blesku, bylo to přidělaný vzadu pod nárazníkem .-)
  • von Raven
    tak ted jsem na to prisel....
    Je všeobecně známo, že statická elektřina vzniká třením hmot s různou vodivostí. Pravděpodobně největším energetickým zdrojem na Zemi jsou vodní toky, kde statická elektřina vzniká třením molekul vody o skalní nebo jiné podloží. Energetické složky (aura, zóny, interzóny) podzemních pramenů, potoků, řek, veletoků, mořských proudů a příbojů vytvářejí po celé Zemi mohutný trojrozměrný rastr, jehož vodivé složky jsou v interakci se složkami bouřkových mraků i jiných nábojů. Vlivem měnících se průtoků vodních toků a pohybu bouřkových mraků, jsou všechny tři složky statické elektřiny v neustálém pohybu, přičemž fauně i flóře samovolně doplňují energii.
    takze nesmite ridit moc divoce at tam nemate mokro, jinak vas to sastne ai po tej palici :D
  • JP
    Nechce se mi vysvětlovat ten princip, protože jednoduchý věci se špatně vysvětlujou:D - nehledej oblečení ani nic jinýho, prostě se při vystupování chyť kovový části karoserie (třeba rámu dveří) dřív, než se dotkneš nohou země. Jak máš nohu venku na zemi, můžeš se dveří pustit, protože potenciál už se uzemnil o botu, což nijak necejtíš. Když na to zapomeneš, tak zavři dveře strčením do okýnka, o který se narozdíl od toho gumovýho rámu, nebo čehokoliv kovovýho nevybiješ. Mockrát na to ale nezapomeneš, ono ti to časem automaticky vytvoří reflex:D. Taky dostávám pecky, ideální je na to úplný letní sucho a semišový potahy. Kůže to tolik nedělá a za vlhkýho počasí dostaneš ránu spíš výjimečně.
  • von Raven
    jj je to princip kondenzatoru, takze musis vymenit nejakou slozku mezi tema dvema "deskama" sedacku nevymenis, sebe taky ne, kastli pokud ji tim necim neuzemnis tak taky asi ne :) takze je to fakt jen o aktualnich hadrach a vlhcim prostredi, nejcasteji to delaji svetry, jo a vidim ze si nestezujou baby tak mozna prubni vcil na zimu bavlnene tanga... jo a bacha na vybusne prostredi jestli produkujes krom elektriny i naky ten metan :D
  • marcin
    von Raven :D :-))))no to by bolo nieco:-DDD
    vevca:teraz nebudem cistit,zase tu napadla ta biela sracka,ale skusim este pomenit oblecenie,snad najdem nejaku kombinaciu:-)))
  • vevca
    zkus vycistit sedacku, me to pomohlo.;)
  • von Raven
    zkus vymenit svetr, je to jen o tvojem obleceni v kterem ted jezdis, ikdyz kdyby to nektere koplo do hlavy tak by cena coupe rapidne stoupla
  • Simarik
    my měli na starym autě ocásek a měl spíš opačnou funkci, nabíjel a to byli šlehy :D
  • marcin
    no to boli,ale nechce sa mi to davat na coupatko :-( len neviem preco to zacalo robit...
  • Feki
    Na to byly takový ty ocasky co se táhly po zemi u starejch aut ne?
  • Simarik
    to máme u nissana stejný, ale vždycky dostanu přes prsty jen já :-)
  • marcin
    Posledne 3 tyzdne,ma ato doslova kope,ked vystupim z auta a zatvaram ho tak dostanem do ruky vyboj,aj som dvere zatvoril laktom,v bunde a ked som prilozil kluc k zamku dveri tak preskoci iskra,neviete cim to moze byt???oblecenie som uz skusal menit ale nepomohlo:-(stretol sa s tym niekto???