-
19:45:58 5.3.2010
nevadí, pokud by se třeba SKF vyráběli v číně. další věcí je třeba výstupní kontrola a kontroli jakosti. další věcí jsou materiály a výrobní postupy. pokud vše bude dodržené, na což dohlíží kontroly při výrobě, je mi jedno, kde se budou vyrábět, klidně třeba na marsu...
-
19:37:25 5.3.2010
Nikdo se tu nesnazi tvrdit, ze lozisko SKF bude horsi nez treba Breda. O tom, ze je lepsi, nebo minimalne na stejne urovni neni pochyb, ale jaka je vyrobni cena takoveho loziska. Muze to byt maximalne 100 kc a co dela zbytek ceny lozisek SKF ? ... Je to rozsahla mezinarodni sit s prehnanymi pobockami ve vsech statech s hromadou manazeru, kteri berou nekrestansky penize. Je to urcite i akciova spolecnost, kde se vyplaci dividenta akcionarum. Tohle sezere vsechno hromady penez, ktere se projevi na koncove cene loziska.
Me se tyto lidi platit nechce.
Do loziska z Ciny bych nesel, ale tyto jsou vyrobeny v Italii ve firmach s alespon 40ti letou tradici a ani bych se nedivil kdyby SKF jiz take presunuli vyrobu do Ciny, ze jim prijdou vyrobni naklady napr. v EU moc vysoke.
Ja ty Breda asi vyzkousim, kdyby to bylo neco do motoru, kde je vysoka cena za vymenu a moznost zniceni dalsich soucastek, tak bych sel do osvedsene znacky.
-
11:41:30 5.3.2010
nemusí vždy platit že co není drahý není dobrý,ale Bohužel to tak většinou je a mnohem větší linearitou než je rozdíl v ceně. Cena 2x,kvalita 6-10x takže není vůbec co řešit. Já nakupuju pouze SKF,FAG případně INA a zatim dobrý
-
11:16:14 5.3.2010
tak nevim nevim, ja sem dával dozadu na káru nový ložiska 3000,- kus...a jeste to není zádný zázrak,,, nevim zdali se vám vyplatí takhle "podezřele" šetřit.
-
04:47:05 5.3.2010
kamarád si minulý týden koupil na mařenu toho korama,na zadek,zadělal to a nový ložisko mělo vůli,tak nevím co si o tom myslet
-
23:32:15 4.3.2010
SKF: je kvalita a jednoznačně doporučuji.
BREDA: mám nějaké kladky a zatím vše OK.
samozřejmě rozdíl bude hlavně v životnosti.
někdy je dražší věc ve finále levnější, než koupit levnější věc a řešit následky...
-
18:25:58 4.3.2010
Nemate nekdo zkusenosti s temito znackami ?
Jedna se o Italske vyrobce s dlouholetou tradici, co jsem tak vycetl na jejich strankach.
Jedine, co me trochu zarazi, je cena techto lozisek, protoze je dost nizka.
SKL stoji cca 1350 kc
Breda nebo Coram 500-600 kc
Jedna se o predni loziska do kol.
Prodejce me tvrdil, ze tyto loziska oni prodavaji 7 let a nemeli s nimi zadny problemy, ale kdo by je hatil, ze.
Predtim, kdyz jsem menil loziska do kol, tak vydrzeli 50tis. km a cena byla přes 1000 kc. Kdyby tyto vydrzeli 50tis.km, tak by me to stacilo. Ta cena za vymenu neni zase tak vysoka a pri teto cene se to vyplati.
Odkazy na vyrobce:
http://www.lorett.com
http://www.coram-srl.com