Fiat punto 1,2

• LUKE 1.8 H8C
    Nekde na foru ohledne Fiat punto jsem cetl, ze by na to hucici lozisko mohlo pomoci, kdybych oddelal tu gumovou ucpavku(asi 3*6cm) na vrchni casti mezi prevodovkou a motorem a tim vzniklim otvorem se na nej pokusil splichnout olej. Myslite, ze je to vubec mozne ? ...uz se jen tak k nemu dostat. Se mi to nejak nezda a dalsi veci je, ze pochybuji, ze to lozisko nema prachovku.
  • Scoupe
    lozisko neni soucast prevodovky je to samostatny dil ale je nasazene na hrideli co jde z prevodovky tudiz musi se rozpojit prevodovka a motor kvuli vymene...
  • LUKE 1.8 H8C
    ... a to lozisko jde celkem snadno vymenit, nebo je to nejaka drbacka a je lepsi koupit starsi celou prevodovku.
    Na kolik to tak vyjde ?
  • bobi
    Keby vytiekol olej, tak bude od toho zajebana cela prevodovka. Na predu prevodovky by mal byt kontrolny srob (takova zatka zpredu prevodovky), vysrubuj ho a spravna hladina je vo vyske toho srubu.
    Keby to bolo lozisko v prevodovke, tak pri zabere motora so zvysujucimi sa otackami by sa menili aj tie pazvuky.
  • LUKE 1.8 H8C
    Dela to pri kazde zarazene rychlost a ten zvuk se nemeni vyssi rychlosti/otackami.
    Jsem si rikal, ze treba z prevodovky vytekl olej, ale nevim, jak to poznat.
    Na druhou stranu je to auto celkem novy a ma najety jen pres 50tis.
  • bobi
    Robi to pri kazdej rychlosti?
  • LUKE 1.8 H8C
    Mám takový dotaz,
    Přítelkyně ma Fiat punto 1,2 a při zařazené rychlosti to vydává takový divný zvuky (neco tam rachoti), řadit jde hezky,když člověk ve stejne rychlosti vyřadí, tak to dělat přestane. Stejně tak to i nedělá, když člověk jen zkouší tůrovat motor.

Napadá mě něco s převodovkou, nebo snad nějaký homokinetický kloub ? .... Co myslíte ?

Díky za rady.