Seřizování světel

• von Raven
    tady jsem nasel docela dobre technicky popsany postup jak na to, sice je to felda a roztec svetel davaji 101cm ale neni problem pomerit ze coupe ma skoro 120 stredy cocek tlumenych coz je 600mm na kazdou strenu od delici cary... bohuzel zas musi kapota nahoru a trefa netrefa dalsi pokus :D http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=189
  • Edrig
    Na STK mě to měřili,prý svítí moc dolů,ale nechtěli si s tím hrát(nevím jestli je to v jejich ponnostech).Takže to trochu zvednu sám a fertig.
  • von Raven
    stk moc never, abys mohl stelovat musis nadzvednout kapotu a v tu chvili to do pristroje sviti blbym uhlem jestli ho vubec muzou zvednout tak vysoko a nejlip naklopit... moc si s tim hrat nebudou a hlavne kdyz tak ti to daji asi 15m pred auto na zem takze jak pojedes 100 a vic ani nesahnes po brzde kdyz neco uvidis
  • Edrig
    No,pohraji si s tím a když,tak to hodím do servisu,nebo mi to sladí přímo na STK.
  • von Raven
    ja uz nevim jak to ma byt origo pac kazde svetlo dela napravo ten trojuhelnik, ale siroke svetla beznych aut se daji posadit trojuhelniky na sebe a na blizko i dalku to je furt stejne posazene ale na coupe jak jsou ty cocky tak to je problem jak prase pac sesteluju trojuhelniky na 20m presne a na 30m uz jde levy doprava a pravy doleva a krizi se a do toho jeste ta prasarna ze se musi dat kapota nadzvednout a i nadzvednuta musi drzet vodorovne ats e tam daji dat ruce a stelovat... no proste hrani na dost dlouho... optimum je tak vzdalenost tech 25m nastelovat to na zdi a pak nechat pred sebou jet nekoho kdo ma dost velky kolmy kufr a sledovat z ruznych vzdalenosti a naklopeni cesty ktere svetlo pri nerovnosti driv vyblikne a pak jen doladit vysku, kdyz jsem to delal jen na zdi tak maras nastelujete presne vyjedete a je to jine... tohle pomohlo... jet zastavit doladit jet zastavit doladit a furt dokut to nebude zablikavat stejne na ruzne vzdalenosti a pak se podivejte a je to i sestelovane stejne na stene ale zas priblizite se a je to jine ale vzdalite se a uz by se to nemelo lisit
  • Edrig
    Tak nějak to chci udělat.Ale je skutečně problém najít kousek rovného terénu s nějakou tou stěnou naproti.
  • von Raven
    jj bobi ale stelovani na blizko ne e... sem s tim zas vcera laboroval a eno nuno parada a vyjedu ven a na asi dvojnasobnou vzdalenost pred sembe jak sem svitil tak si rikam to je divne a ejhle leve svetlo svitilo doprava a prave doleva, je to na posrani uz jsem si udelal i drveny drzacek at zvednu kapotu a drzi tak vysoko at tam strcim prsty a muzu na oba srouby a pritom je vodorovne ale i ta podelana cesta se hleda blbe rovna, kor mi pripada ze s tema sportovnima tlumicema ji festovne kopiruju a hodit cele auto kolmo k necemu a vodorovne je kumst, proste to ladim tak at nejsou cocky moc vychylene, at to sviti tak do stejnych mist asi na 30m a vysku ladim podle toho jak za nekym jedu po relativne rovne ceste a vidim zabliky praveho leveho svetla pri nerovnosti tak, at blikaji zaroven... mozna se uz povedlo
  • bobi
    von Raven: ten pristroj ma cocku, takze moze byt uplne blizko a nastelujes to vzdy lepsie, ako na stene a rychlejsie. Len je podmienka mat auto a pristroj vo vodorovnej polohe a kolmo na pozdlznu os auta.
  • von Raven
    jj je to vono, vcera jsem s tim laboroval docela dlouho. nejlepsi je se postavit na rovnem parkovisti asi 20-30m od co nejsvetlejsi zdi kolmo na ni a nastelovat vysku svetel tim malym sroubkem na motorku, pak zakryt jedno svetlo a pak druhe a tim uvidis jak ti sedi uhly toho zesikmeni co delaji svetla napravo nahoru a tim velkym sroubem je doladis, lepsi se steluje svetlo ridice ke spolujezdcovu, az nastavis uhly na sebe tak zase zjistis ze se stelovane svetlo sivlo nahoru nebo dolu tak to doladis podle zdi do roviny, pak (tohle vsechno pokud mas jistotu nekrive kapoty, protoze otevrena sedici na tom zamku musi byt stejne vodorovne jak zavrena, jinak muzes zabouchavat a otvirat furt dokola) zajdi k te zdi a pomalu si drepni ve vodorovne casti a to same v te sesikmene a sleduj ktere svetlo ti driv zacne svitit jasneji pri drepani, podle toho doladis detaily, nebo zajed na technickou a asi za 300 to tam sladi ale ten pristroj je moc blizko a presne naladeni na vetsi vzdalenost a oni sou tam docela vsude lempli a nechce se jim zvedat kapota kdyz jine auta to maji tak jednoduse
  • von Raven
    to bude uhel svetel ten dlouhy, odhaduju, uz si to moc nepamatuju ale vyska je v krabicce toho motorku takovy asi 8mm ven dolu trcici sestihran jestli ne osmihran
  • bobi
    Daj si to do servisu na regloskop, tam ti to spravia (u nas 100skk) a mas to.
    Inak sa to steluje tym bielym plastovym srobom na motorceku.
  • Edrig
    Zdravím a mám dotaz:jak se na Coupé seřizují na výšku světla-svítí mi dle STK moc dolů.Našel jsem tam takový dlohý šroub,ale nějak to na něj nereaguje(motorkem nahoru a dolů to funguje). Díky za radu.