výměna tlačítka mlhovky

• LUKE 1.8 H8C
    to Suvis : Kdyby se ti podarilo odstranit problem s tou mlhovkou, tak to sem , prosim te, napis. Osobne by me to zajimalo a mam pravdepodobne ten stejny problem. Ja osobne zkousel vymenit vypinac, rele a zarovku a ani jedna z techto veci to nebyla.
  • Coupe20VT PLUS :-D
    ale já mám taky ten z nového modelu :-D zítra budu doma, tak nadělám fotek pár... :-D
  • Suvis 1.8 16V
    Coupe 20VT PLUS: Za kolik a odkud jsi? Popř. máš foto? Já mám 1999, tam jsou prý jiné než ve starších modelech, ale možná by to sedělo.
  • Thor
    Ja mel zadni mlhovku zapinanou prez tlacitko - tedy nikoli vypinac. To ovladalo elektronicky bazmek. Ten je na ruznych mistech v zavislosti na modelu. Koupil jsen novy u fiatu a mlhovka sviti. Taky jsem si myslel, ze je to vypinacem. Ten bazmek (elektronicke rele) stal asi 1100 Kc.
  • Coupe20VT PLUS :-D
    kdybys chtěl, tak mám celej ten středovej panel. je nalakovanej v černé lesklé a je osazený fukary, hodinami, a těmi tlačítky...
  • LUKE 1.8 H8C
    Já mám ten stejný problém - zadní mlhovka.
    Zkoušel jsem vyměnit tlačítko, žárovku, relátka a pořad nic, tak jsem tu opravu odložil na neurčito. Může to být kdejaká volovina.
    Už bez ní jezdím 4 roky a v pohodě :-)
  • Suvis 1.8 16V
    Tak jsem sundal panel, prohodil tlačítka a mlhovka pořád nesvítí (pro rýpaly: žárovku jsem taky vyměnil :-)). Navíc jsem zjistil, že se v tom už někdo rýpal a nový panel by tomu vůbec neuškodil...Například ten imbus nebylo potřeba vůbec šroubovat, protože někdo velice jemně upravil panel tak, aby už šroubovat nemusel...a tak nějak je na tom ten panel celý. Ta mlhovka mi celkem vadí. Už snad jen dráty budou někde přerušené nebo fakt nevím co s tím...
  • manny
    Musíš vytáhnout i tenhle kus (je to myslím ten bílý plast, který drží samotný ovladač). jde to ztuha, ale kombinačkama to půjde parádně, jen si dej pozor ať to nezlomíš :). no a pod tím je už onen imbus, pak jde celý panel krásně sundat (pokud máš tedy odšroubovaný ty 2 křížové šroubky u rádia).
    co se týče tlačítek na mlhovky, tak jsem teprve nedávno zjistil, že nejdou zapnout pokud nejsou zalpý světla, ale to asi víš :)
  • Simarik
    pod prostředním ovladačem je šroubek přímo pod osičkou
  • Suvis 1.8 16V
    Tak jsem se konečně dostal k práci. Vznikl mi další problém. Kde je, prosím vás, ten šroubek, co má být pod tím ovladačem? Vytáhl jsem ovladač, ale pod ním je další jeho součást a šroub nebo imbus jsem nenašel. Mám 1.8 z roku 1999. Díky.
  • Simarik
    jj je ja na nej tenkrat napojil neony
  • Suvis 1.8 16V
    A je pod nim mechanismus tlačítka? Mě se zdá, že u mě volné není, ale jistý si nejsem.
  • Simarik
    nefunguje je volny
  • Suvis 1.8 16V
    Mám to jako tlačítko a po autě jsou nějaké čidla, ale ještě jsem nepřišel na to jak a jestli to vůbec funguje...
  • Simarik
    pokud to máš jako tlačítko tak joo,my co tam máme jen diodu máme smolíka
  • Suvis 1.8 16V
    Díky, zítra to zkusím. A pak musím asi vyměnit tlačítko mlhovky s tím, co je úplně vpravo, prý je tam celkem k ničemu (nějaká příprava pro alarm, či co).
  • Simarik
    jak píše maxxxx. pod prostrednim otocnym je imbus a dole sou 2 jaký nevim každej tam má něco jinýho :-) pak ven půjde
  • Maxxxx
    Uz si to riadne nepamatam, no musis vytiahnut ten stredny otocny ovladac kde regulujes ( asi )vetrak. Vytiahni ho normalne tahom a tam je jeden malicky srobik. Este su sroby v popolniku kde je zapalovac...
  • Suvis 1.8 16V
    Zdarec, potřebuju přátelskou radu. Nefunguje mi tlačítko na zadní mlhovku, chci ho vyměnit, ale netuším jak sundat ten panel okolo. Dělal to někdo? Popř. máte někdo navíc tenhle kousek "elektroniky"? Díky za normální odpovědi.