-
11:58:30 29.11.2009
Takhle mi to dělalo taky a bylo nečistotama ucpaný čidlo. Když jsem tam dal nový olej a ten rozpustil nečistoty tak to začalo ukazovat normálně. Zkus vyměnit čidlo, ale je někde mezi motorem a palubkou u sání, docela blbý přístup. V tomto stavu ti to vůbec neukazuje tlak a můžeš ho mít špatný a zadřít motor.
-
07:43:16 25.11.2009
To čidlo najdeš jednoduše, jukni ze předu na motor a v levé dolní části ho uvidíš, myslím že tam ta čidla jsou dvě jedno pro budík a jedno pro kontrolku ale jistej si teď nejsem. Jukni zda jsou dobře zapojený, podle toho co píšeš bude asi to od budíku odpojený.
-
19:48:36 24.11.2009
jedno čidlo - kontrolka, druhý čidlo budík, to druhý čidlo si vyměň a bude klid.
-
17:54:44 24.11.2009
kontrolka po nastartování hned zhasne já už tak jezdím 4roky spoléhám se na kontrolku ale tady každý mluví kolik mu to maže mě byto také zajimalo ale nevím jestli je to někde odpojený nebo co stím muže být kde je čidlo na motoru 1.8 a jestli vede drát od čídla k budíku nemužu to najít ještě při těch vyších otčkách neleze to níž pořád jsou tam 3bary
-
17:23:36 24.11.2009
Nevím jak se to dělá, ale pokud ti to před nastartováním vyletí nahoru a při vyšších a vyšších otáčkách leze níž a níž, tak máš přepólovaný budík-někdo "omylem" zaměnil + a - na budíku tlaku oleje, aby ti ukazoval furt 3 bary a ty sis myslel, jak dobře to nemaže. Co kontrolka mazání, ta svítí?
-
10:16:58 24.11.2009
A kde na motoru to čidlo mám hledat?Z které strany motoru to čidlo je?díky.
-
10:06:44 24.11.2009
Nejspíš nemáš vůbec zapojený drát do čidla, proto ti to vyletí ke 3barům jen při zapnuté elektrice (normálně vyletí nahoru až po nastartování) Koukni se na čidlo mazání zda k němu vůbec vede drát a pokud jo zkus na něm očistit kontakty.
-
09:41:25 24.11.2009
kontrolka není vůůůbec směrodatná... do toho čidla na kontrolku stačí jen fouknout aby zhasla kontrolka. o minimálním nutném tlaku oleje to nic nenapovídá...
-
08:49:11 24.11.2009
Chtěl bych se zeptat,při otočení klíčku ve spínaci skřínce se rožnou všechny kontrolky a ručička od budíku na mazání vyskočí na 3bary,motor ješté není nastartován,při nastartování se nic nemění,pořád 3bary až do doby než vypnu motor,otočím klíčkem zpět motor maže protože kontrolka funguje jak má jezdím tak už dlouho,chtěl bych se zeptat co by stím mohlo být.Kde vede drát od motoru k budíku.Je to u motoru 1.8