xenony nexenonují...

• von Raven
    tak vidim o tema vedle ze od neho ma vic lidi a sou spokojeni tak asi dobry prodejce...
  • Coupe20VT PLUS :-D
    ano, bylo to v rámci záruky...
  • von Raven
    dobry prodejce, pokud to bylo v ramci zaruky
    chyba byla ve vadné výbojce... prodejce poslal novou výbojku + další ballast, já namontoval a zbytek poslal zpátky...
  • von Raven
    to je dobra zprava kdyz se to tu resilo, a co treba napsat kde byla chyba?
    tak už xenonuju. a šlapou jak housle. jdou i při vypnutém motoru... :-D
  • JardaITC
    Mě i při vypnutém motoru naskakují obě světla, při startování trošku pohasnou a při běhu pomalu naběhnou na 100%. Samozřejmě tohle jsem udělal párkrát, když jsem na ně zapomněl jinak je zapínám až při nastartovaném motoru.
    já vím, že PLUSEK je málo, ale bílý kůže taky není zrovna mnogo. už jsem měl slušné kupce na svojí bílou. ale PLUSKO je v 90% dost poškozené...
    u mě je krása dost. je pravda že ne vše, ale dost. takovej interier z PLUSKA, hned bych měnil za bílou kůži... :-D
    já bych chtěl přes zimu:
    IC AVIA, plast pod motor (jedu si pro něj snad za týden), ramena, alarm a možná něco na co zbydou penízky...
    je těžká doba a peněz fakt pomálu.

PS: ale první co chci rozchodit ty xenóóóóny...
    já už se stal ze servismana spíš uživatelem... taky bylo na čase. I když nikdy není vše tak OK, aby nebylo co vylepšit a dodělat... to je život :-D

Teď, nejezdím jen kvůli těm pitomejm xenonům...

a co ty?
    srandičky srandičky... počkejte přejdo až pojedete proti mě a nikdo neuvidí nic jiného než moje xenony :-DDDD
  • von Raven
    kdyz nanaskakuji ani pri vypnutem motoru tak porad to co je niz... neni tam dost voltiku a sou tam blbe kontakty na 80%
  • marcin
    ondro spravne:-)))
  • Feki
    Taky trenuju naxenony..Už od doby co auto mám,(a to mám porat halogeny) tak rozsvecuju až po nastartování..:)
    já zapínám čudlem pořád... i s halogenama. je to jen lenost a taky nechci zbytečně zatěžovat baterku navíc... takže já už jsem na režim XENON připravenej :-D
    ale hlavní věc je to: je tedy možné, že občas nenaskočí oba když je motor vypnutý? ale pak při nastartovaném motoru musí oba naskočit bez vyjímky a vždycky... SPRÁVNĚ?
  • von Raven
    nebo koupit takovy zpozdovac rozinani svetel a namontovat... stoji to asi kolem 370Kc v nejlevnesi verzi a melo by to podle napeti poznat, ze to uz nejde 12V z baterky ale 13,8V z altiku po nastartovani a jeste by mel par sekund pockat at to nenaskoci hned pri toceni motoru, ale az motor chvili bezi.. to by byla idealka na xenony a pro ty co nechcou zapinat cudlem
    ok. takže neřešit stav při vypnutém motoru. hlavně že budou naskakovat správně při nastartovaném motoru... chápu dobře?
  • marcin
    SPEEDY:mas pravdu,ale kym som si zvykol vypinat svetla tak to trochu trvalo,teraz je to uz OK:-)))
  • marcin
    ondro s vypnutym motorm mi nasskocia obydve,ale ak startujem tak povetsine jedno nenaskoci,a niekedy nenaskoci ani jedno,par krat sa mi stalo ze potom som ich nenakopol ani po 8x,som musel vypnut motor vypnut svetla,nastartovat a tak ich zapnut,teraz uz stale startujem zo zhasnutimi,moja skusenost
    nepomohlo. s prodejcem jsem si dnes psal a je opravdu férovej chlap. pošle mi domů další sadu, abych si z toho zkompletoval funkční komplet a zbytek mu mám poslat zpět... to se často nevidí, aby se lidé k reklamacím stavěli takhle pozitivně a věřili prodéjcům, že je nepodrazí... já samo po dokončení vše pošlu zpátky, ale pak vám sem napíšu jak to funguje a napíšu odkaz... třeba si u něj taky něco vemete...

ale mám dotaz pro ty co xenonují: když zapnete xenony při vypnutém motoru, vždy se vám nahodí obě výbojky, a nebo třeba občas ne ale po nastartování pak vždycky...

další zkušenosti jen a jen uvítám...
    ok, zkusím... ale že by to kvůli tomu dělalo takovej bordel?
    zdravim. dotaz na nějakého elektrikáře:
    koupil jsem HID H1 4300K s minibalasty. nainstaloval normálka do auta a přišlo spuštění.
    jedna výbojka pohoda nastartovala, druhá ne, pokus 2, to samé. tak jsem prohodil balasty, a zkoušel znova. vždy na střídačku jedna výbojka ano a druhá ne. zkončilo to u toho, že jedna strana už vůbec nenaskočila a druhá jen problikla.

vyndal jsem to komplet z auta, zkusil to napojit přímo na baterku a jen blikla a nic. druhá výbojka to samé. při nastartovaném motoru opět jen problikly. zkusil jsem to na jiném autě přímo na baterku, a zase jen problikly. tak jsem nastartoval a pohoda vše šlapalo... opakovaně a pořád...

z toho usuzuji, že v HID sadě problém nebude, ale bude problém v mém autě. buď baterka KO, nebo alternátor KO. ale nechápu, jestli ta sada pro start potřebuje fakt těch 14,5V a třeba 12V je pro ty balasty málo... poraďte někdo. večer sem ještě dám hodnoty napětí své baterky při nastartovaném motoru a při vypnutém motoru...

PS: starty bezproblémové, dobíjení nesvítí...