ekonoměr

• Motýl
    To je vidět, že tomu prdlajs rozumíte. To je totiž madlo od kufru, aby se mě to lepší otvíralo, pač mám utrhlý lanko :0))
  • Aladin
    to není žiletka,ale mobilní stoleček na to když si chce dát na srazu klobásu s chlebem
  • Vojta
    Motýl: Na tebe čumí, protože si v duchu říkají: "Co to je za magora s tou žiletkou na kufru" :-D
  • Motýl
    Uťuknul jsem sem. Doopravdy je to 200 km na 30 l :0)) Ale stejně mám to auto rád. Jezdím většinou jen po městě, tak se není čemu divit. Občas na světlech poškádlím nějaké to BMW nebo Passata. Nedávno dokonce Porsche. Ale to byla taková ta krabice - Cayen. To se nepočítá :0)) Nebo si jen tak jezdím, auto buble (nemám žádnej tlumič ani kat)holky čuměj........:0))
  • Luxor
    svět se zbláznil motýle :-)
  • Motýl
    TAk nevím. Já za 1000 Kč ujedu 300 km. A není to málo, Antone Pavloviči??? :0)))
  • sebo 1.8 16V
    Veru tak :)
  • Brano20VT
    doktore len pozor aby si milá nenašla tu ložnicu v nejakom inom byte :-)
  • Dr.Ravic
    Coupe20vt: nápodobně. kolegové z práce si ze mě dělají legraci a dávají mi za stěrač letáky z ASKA, protoze moje milá chce furt novou ložnici, ale já vždy potřebuju něco důležitějšího na coupé:-)))
  • kisik
    jsem si myslel ze je v tom podtlak,mam ekonomer (Progres Meter)doma a vede k nemu hadicka,jak u budiku na tlak turba .. takze se da teda ridit i hodnotama podtlaku .. Dikec ,to jsem chtel slyset ..
  • Coupe20VT PLUS :-D
    tak to já bych mohl v coupe i bydlet a pokud dojde na rozhodování: třeba novej koberec, nebo xenony, tak si koupim xenony, protože z nich budu mít větší radost než z toho koberce do bytu... :-D a nehledě na to, že většinou pod kobercem bejvá ten jekor, takže koupě nového koberce ještě pár měsíců potká, když po tom šlo chodit do teďka, tak to ještě chvíli půjde...
    Na auto ještě potřebuju: magiccar, intercooler, atd... :-DDDD
  • Honza
    souhlasím s Phobem ..v tipu tak ekonoměr funguje...
  • Dr.Ravic
    Ondro: maximum souhlas... uplne jsi me vystihnul... coupe neni auto na spotrebu, ale pro radost, životní styl, bláznění atd...
    na dojíždění do práce je mhd 1,2 htp, v lepším případě 2,4 jtd:-)
  • Pietro-Scuderia Italia
    jeden nadrz max 400km,mesto a obcas mimo mesto a dalnice.To je prumer 15L/100km.20VT
  • Mertix
    Coupe20VT jasně, ale rozhodování mezi autem, nebo rekonstrukcí bytu...bohužel byt vede:(auto je spotřební material, kdyby tolik nežralo, bylo by to plus...
    ohřát, jedna, hrábě, omezovač, za dva, atd... no neni to záživnější???? :-D až budu chtít auto na spotřebu, tak si koupím jízdenku na BUS... lidi, co vám je? s tím jste ale museli počítat, že takový auto si něco veme... ženský jsou taky nenasytný, a každý má nějakou doma a taky tady nikdo z Vás nebrečí... KDYŽ JI MILUJEŠ... :-D
  • Luxor
    2 Coupe: Tak to pockej az ho odskrtis :-)))

Jinak samozrejme neslapat na to jak magor tz. pridavat pozvolna, radit rychle a zbesile, netocit do omezovace a brzdit motorem... ale k cemu to pak cele vlastne je?
  • PhoB
    Ekonomer snad neni nic jineho nez nejake vizualni znazorneni podtlaku v sani. Tzn pokud mate budik tlaku turba, tak se snazte jezdit aby rucicka ukazovala co nejvetsi podtlak.
    já mám turbo uškrcený, a žere to furt stejně... :-D tudy cesta nevede... :-D
  • Luxor
    nj Libore ale "jezdit" na plyn je trošku silný slovo ne? :-)))
  • von Raven
    ja jezdim do 5500 ot s plynem za tech 7,5litru a v benzinu do omezovace :) za 12+
  • Luxor
    Ono by chtělo změřit víc parametrů aby byl nějaký smysl, nejen za kolik jede ale i jak jede. Je jasné že turbína co pořádně nefouká tak ani benzín nesežere :-) a i naopak, i jinak... Trochu nechápu jak může 200k sporťák jezdit kolem 10l, to jentaktak uživí škodovku s polovičním výkonem v naftě když se jí občas trošku přitopí v kamnech... :-)
  • kisik
    jinak jezdim od 11L/100km nahoru ..
  • kisik
    Neresim spotrebu :),s vedomim ze to bude zrat aj travu kolem silnice jsem to kupoval :) . Spotrebu si umi spocitat snad kazdej . Jen by se mi hodilo najit to spravne misto na plynovem pedalu kdy to jede a pritom za malo ... Plyn do auta ?? Nee diiik ..
  • Dr.Ravic
    Ravene ty si s tím zapalovačem nedáš pokoj, co?:-)))
  • k3lukas
    Tak to ja jezdim prumer tak 13
  • von Raven
    resis spotrebu? ekonomer neexistuje ale lpg jo :) kdykoliv 7,5-8,5 litru takze pocitej prumerne 8 za 12 kacek litr :)

jn nez sportak s turbem a nikam nespechat a jezdit jen o vikendu tak radsi to same bez turba a v plynu a muzes tomu slapat jak chces a jezdit kdy chces ...(najeto uz pres 55tis km)
  • Edrig
    Po dálnici KM-Praha a zpět,rychlost 130-140 km/hod za 8,3 litru.
  • POL 20VT
    nejlepší jak změřit spotřebu je, natankovat hladinku až po víko, ujet 100km a znovu natakova, nemusíš nic počítat-měřit-shánět-sledovat, vše ostatní je ztráta času, pumpa je dnes na každým rohu..
  • Elkar
    cestovka ale kolem 150
  • Elkar
    no, pravda měl jsem to někde na 9,9 ale poslední dobou když vyjedu tak jen o víkendu že se vrátím ze školy a pak to auto moc nešetřím.. najedu jen pár kilometrů ale kvůli tomu absťáků je to rychlejší a pak to leze nahoru no...
    jel jsem na otočku prahu a ten kus po dálnici byl taky kolem osmi litrů...
  • Feki
    Myšleno 1x 260km za 600,-
  • Feki
    Já jezdím 260km 2x tydne za 600,- a taky si nestezuju..A to jedu normálně,zadnej houbar..;)
  • Feki
    Tj jednoduchý..Az budeš na rovině a budeš mít na benzinu jednu carku nad suchem,nalej za litr,smaz kilometrovnik a jezdi..no a až tam budeš zas vypocitej si prům.spotřebu ne?A jestli chceš jen mesto-to sami akorát nalej 200a jezdi po meste,to sami dálnice...nebo ne?
  • Elkar
    dobře řečený.http://www.spritmonitor.de/ tady si dobře spotřebu můžeš měřit.. já zatím jezdím za 11,1
  • kisik
    čaute, existuje nejaky budík podle kterého se dá určit spotřeba benzinu ? Aspon cca ... Doma mám klasický starý ekonoměr co se dával do škodovek,tak něco takového do Coupe (16VT)..