Tlak v pneu

• von Raven
    ja mam 205/50 15 a davam 2,2 a pohoda pac pokud jsem dal ve vzduchu vic, tak na 12km sem mel hned po dojezdu 2,4 a sjizdely s emi stredy
    na zimu musis prifouknout a pokud mas vzduch tak to obcas promerit, co davam dusik tak tlak nestoupa a ani to neutika, netreba na to sahat vubec
    ted zacne nekdo blekotat ze ve vzduchu toho je 78% a jak se tam pumpne cisty z bomby tak tam stejne v prazdnem kole zustane vzduch a dohromady toho je max 95% pak ve vysledku, ale rozdil pozna kazdy kdo si to zkusi...minimalne tlak porad stejny, neutece a lip pruzi na hrbolech, navic se nemisis s kyslikem a ostatnim vzduchem takze ve vysledku to je jako cisty dusik (misi se az pri 2500 °C)
  • Elkar
    dokonce píšou pro delší stání třeba přes zimu tomu dát až +0,5bar... což zase připadne mě moc..
  • Elkar
    kokin: 2,7 fakt píšou pro 16" seriovy pneu. takže by se tim clovek asi mel ridit... zadek 2,2-2,4
  • K0K1N 20VT
    když už tu to téma je, jak mám na nafouknout 205/50/16? 2,6 BAR se mi zdá nějak hodbě ne? dík za odpověď.
  • Elkar
    já to tam právě nemám a to mám Pirelli proto jsem to pak hledal v tom manuálu.
  • Feki
    Je to na gumě,max-tak se dává o 0.2 bo 0.3 pod...Já mám max 3Atmo tak dávám na 2.7 a cajk..mám Bridgestone 205/55 R15...
  • Elkar
    to jsou teda 16" ktery mam seriovy, 15" maj prave o desetinku min
  • Elkar
    v papírech k tomu píšou předek na 2,7 a zadky 2,2 nebo 2,4 podle zátěže, nhradní kolo pak nějak přes 4
  • Coupe20VT PLUS :-D
    2,6 BAR. a je jedno, jestli je to 15" nebo 17" gumy se mi sjížděj normálně a je fuk, jestli jezdim sám a nebo ve 4 lidech...
  • Edrig
    Na kolik hustíte seriové pneu 205/55/15/ ?Já jezdím převážně sám,takže trochu podhušťuji.Ale asi jsem to přehnal-mám sjeté okraje.Rád proto přivítám názor ostatních.