sportovni sani 20VT

• Feki
    Takze si ho tam nechal na furt?Je peknej.. Ok jen se ptam..
  • Džanek
    tak tedy 76mm jestli si hodil odkaz na to cos mel. ok diky
  • Feki
    Goode ,as jeste ten zajizdeci konus?;)
  • Džanek
    Goodde, si na me zapomel s tou trubkou.. mrkni pls na ten prumer:)
  • Feki
    Díky Honzo ještě by mě zajímalo jestli se zmeni třeba zvuk.Z boxu jde takovej hlubokej ale slyšel jsem par kuzelu na NA motorech a ty i mírně sycely..Taky mě zajímá a snad nikde jsem to nevidel jaka je životnost seriovyho filtru..
  • Honza
    pro dobrej pocit dej vložku a bude to ok.. oproti kuželu změna nebude v případě seriovýho motoru žádná.. stačí změřit podtlak před klapkou a uvidíš (má tam bejt co nejmenší rozdíl oproti atmosferickýmu tlaku..

a uvidíš, že rozdíl mezi airboxem z 20VT vs. kdejakým kuželem je minimální...
  • Feki
    Mam dotaz.Mam na 20V NA box z 20VT upravenej podle rad a navodu zde na foru a zajimalo by me zda bude nejaka zmena nebo efekt kdybych dal nejakej stredni konus treba od KN napr.57i bo jakej je to typ.Bude nejaka zmena oproti upravenymu boxu?Nebo mam koupit jen do airboxu sportovni filtr napr.od KN?
  • Coupe20VT PLUS :-D
    a hlavně to neni česky
  • amadeus69
    Je to hrozne dlouhý na čtení :-D nějaká základní myšlenka která z toho plyne?
  • Honza
    zajímavej článek od K&N ..ANEB VADNÁ VÁHA VZDUCHU VS. VZUDHCOVEJ FILTR..

http://www.knfilters.com/MAF/MAFTestresults.htm
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    nechám ti papírák z kompresoru,omotáš ho molitanovým lapačem hrubých nečistot a máš super filtr kterej nepustí žádnej humus
  • Honza
    no na atmosféry určitě stačí origo box na turbo taky..pokud člověk není o několik řádů výkonově výš...

nevýhoda seriovýho airboxu (resp. kuželu na seriovým místě) je množství zatáček ..proto mám v hlavě plán jak cestu vzduchu z airboxu po klapku vylepšit...

u turba to lze vyřešit snadno.. přímá trubka od turba k váze, od váhy o5 rovná trubka s náběhem (u hifi známo jako bassreflex.) pro laminární proudění a kužel..
  • Scoupe
    taky jsem uz zastancem sportovni vlozky od kn do serioveho boxu a nasledne rozvrtani spodku boxu, leta s konusem mam za sebou..:)
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    většina použitých konusů při nedobré údržbě propoužtí i písek. Těším se na vás v servisu. Kdo teď platil 30 za GO motoru 20VT příště dá o 20 víc za honování a nový písty :-) Nejlíp se bohatne na lidský blbosti :-)
  • Dr.Ravic
    já koupil do origo airboxu sportovní vložku od KN od Bibiho a udělal díry jak je zde doporučeno na fóru a výkon byl uplne nekde jinde. az jsem to necekal od blbyho filtru...
    PS: ta vložka stojí cca 1500, levny sport konusy bych nekupoval...
  • Pietro-Scuderia Italia
    Ja mam K&N konus primo do coupe 20VT.Je tam kit se vsema trubkama,drzakama a sroubama.Na ebay.co.uk jen za 1700kc vcetne posta.V CR jsem koukal ze stoj okolo 4tisice.Drzi to fakt dobre a hezky vypada.
    http://www.knfilters.com/search/product.aspx?Prod= 57-0318
  • Džanek
    ok mrkni pls, kdyby to byla 76mm tak je to ok koupim fitr s prirubou 75mm a pretahnu to silikonovou spojkou.
  • Džanek
    ja ne, auto pres zimu stoji.. jsou to plany na jaro:) Chci si objednat http://www.frsport.com/APEXi-500-A027-Dual-Funnel- Power-Intake-Filter-70mm-Universal-Adapter_p_15547 .html
    resim ale jakou prirubu a jak to popropojovat
  • Džanek
    to koleno ma prumer 76 nebo jen 67mm? V uhlu 45° sem takovou trubku videl jen v 76mm a to se mi zda, ze je ke vsunuti do toho origo navazujiciho kolena uz prave dost..
    Jinak vypada to jednoduse, tak by se mi to taky libilo:)
  • Feki
    To už na něm mas tolik jo?:) Samosrejme vtip,mám dobrej box..;)
  • Feki
    :D goodak..:D zajizdeci konus ze stihacky..:D jinak za kolik ho budeš dávat?:)
  • Džanek
    Caute urco nekdo mate napojeny sportovni vzduch. filtr. Zajimalo by me jak ste nahradili 90° koleno, ktere je VSUNUTE do origo potrubi? To koleno ma ve vsunuti vnejsi prumer 70mm a rozsiruje se cca na 80mm smerem k airboxu. Nasel jsem kolenove trubky/redukce ale jen NASOUVACI...