ABS

• DooM 20VTLE
    jiří: zajimava uvaha s tim obvodem kola! Docela by me to zajimalo jak se stim ABS popere? Protoze pak nebude to cidlo znat presnou rychlost otaceni kol... ale mozna je to zanedbatelny pri tak relativne male odchylce!
  • Tlama
    dokud se kolo nezablokuje ABS je nefunkční takže teoreticky ti v pneuservisu kecali
  • JP
    Na kabely jsem koukal už minulej rok a žádnou zradu jsem nenašel. Ono to dělá jen při hodně prasečí brzda-plyn jízdě, což provozuju tak 3x do roka.
  • jiří
    Taky mi občas svítí. Když svítí smykuju,když ne tak funguje. Na levim zadku mam špatný čidlo. Ale zajímalo by me jak je to s rozmerama pneu a ABS. Na předchozim coupé jsem mel 245/35 a když jsem je sjel tak jsem zrovna nebyl při penězích tak jsem chtel koupit cenove daleko víhodnější 225/35 na předek (zadek byl ještě vysokej) ale prodejce mě odradil, že se mi bude hádat ABS.. Tak jsem jen prohodil zadní za přední a na dálnici za mokra "na rovince" kupé rosekal. Ulít mi zadek.. Tak by mě zajímalo jestli fakt musí být pneu po obvodě stejný. Jestli někdo víte..
  • Luxor
    ABSko se mi obcas taky vypne (tak 5x za rok), vzdycky se to stane v situaci kdyz se protaceji kola (napr. jizda v bahne do kopce nebo skrabani se po zledovatele vozovce do kopce). Po dalsim startu je vse OK.
  • TOM
    taky myslim
  • Tlama
    když se ti rosvítí kontrolka ABS znamená to chybu ABS a je vyřazeno z provozu...takže to je určitě chyba
  • Simarik
    já myslim že to teda chyba je !
  • BigBen3
    Mně tohle dělá,když jedu třeba z kopce 180 do zatáčky,tak se automaticky sepne ABS a svítí do doby,než vypnu motor. Já myslim,že to není žádná vada....
  • Fugasik
    No taky se zeptám....když moje auto kdysi mělo ABS (ted už nemá-předchozí majitel asi vyměnil celou nápravu)....co je všecko třeba?Vím že na nápravě maj bejt čidla ale jsou tam je držáky....na zadní maj bejt taky čidla?Jak zjistím jestli by se to dalo ještě nějak domontovat?
  • nocarret
    ECU na ABS tady mam, můžu zapůjčit k vyzkoušení, jinak bych prošel pořádně všechny kabely od snímačů z kol, protože když bude jeden vadnej tak to vyřadí celej systém a to i v případě že ten kabel se přeruší a hned zas spojí.
  • JP
    Už jsem se na to chtěl zeptat dávno, bo mi to Coupé dělá od začátku - když hodně prasim na okreskách, začne mi semtam při brždění problikávat kontrolka ABS a po chvíli se rozsvítí trvale... Když to zaflekuju, ABS v tu chvíli fakt nefunguje. Stačí vypnout zapalování a při dalším startu je to pryč, ale přecejen mi to trochu vadí:). Když jedu jako civilizovanej člověk, tak to nikdy nedělá.

Kotouče i destičky maj asi 10kkm, kapalina 1 rok. Celý auto sériový, v zimě nejetý:)

Co to může bejt? Bráchovi to samý dělala Prelude a musela se měnit celá ECU. Doufám, že to neni můj případ:)