Výměna řízení

• wejwy
    Sahara= větráky na chladiči.
    Motor se musel pověsit do vzduchu protože servo nešlo kvůli převodovce vytáhnout, takže se muselo hnout trochu celym motorem dopředu k chladiči, ab yse udělalo místo pro vytažení toho tisícihranu co je skrz kastli.

Mě to trvalo celej den, dělali jsme to ve dvou. A tak dlouho to trvalo hlavně proto, že jsem si musel ještě jet pro žirafu na chalupu, jinak bych to neudělal. Servis nemam, v garáži mam rozdělanou dedru, takže jsme to dělali před garáží, práce na hovno :-D
  • LUKE 1.8 H8C
    Co myslíš tím sahara ? Myslíš komplet sání ? Proč dávat motor do vzduchu, to jsem moc nepochopil. Jsem se koukal a na 1.8 by tohoto typu nic zavazet nemělo.
    Jinak na jak dlouho je to tak práce ? Pokud jsi to dělal v servisu, tak za kolik ?
    Díky za info.
  • wejwy
    Já to dělal minulej tejden na 20VT. Musel se pověsit motor do vzduchu, sundat sahara, místo žádný, ale šlo to. Jinak řízení z Brava 1.6 a no problém :-) Takže u 20VT krom sahary a zavěšení motoru na "žirafě" se nic demontovat nemuselo a sundávat nápravnici je blbost :-) U 20VT jde normálně vytáhnout horem za sáním.
  • nocarret
    já neím kolik je tam u 1,8 místa tak to ti neporadím
  • LUKE 1.8 H8C
    O té nápravnici jsem taky přemýšlel, tak předpokládám, že jsi se k tomu dostal z vrchu. Jsem koukal, že bych vydělal sání a všechno tam vzadu v motoru a myslíš, že bych se k tomu měl dostat ?

Kdybych sundal nápravnici, tak bych zase teoreticky nemusel nic zase odmontovávat z vrchu.
  • nocarret
    já to dělal na 16VT ale měl jsem hafec prostoru, kdybych to dělal ještě jednou tak pro pohodlí bych to asi vyndal i s nápravnicí, záleží na tom jakej k tomu budeš mít přístup na zemi to jde velmi blbě
  • LUKE 1.8 H8C
    Budu měnit řízení, protože mi teče a hučí, tak se chci zeptat, jestli to náhodou někdo z Vás dělal, jak už v domácích podmínkách, nebo na kolik to tak příjde v servise. Zajímalo by mě, co všechno musí ven, aby se k tomu člověk dostal atd. Je to na motorizaci 1.8.
    Ve 20VT je míň místa, jinak by to mělo být u ostatních asi stejný.

Díky za cenné rady.