Výměna kapaliny u chladice

• Elkar
    no, to jsem chtel slyset...
  • Coupe20VT PLUS :-D
    no žere to hadice...
  • nocarret
    no on ten chladičovej sajrajt je celkem agresivní takže bych doporučil spíš zředěnější roztok
    to u vás teda máte asi doooos drsný zimy :-D jezdíš na dovču na URAL? :-D to je strašně moc... stačí na -25°
  • Elkar
    vadí něčemu když se to dá 1:1? a vyjde to třeba na -60? kromě ceny...
    já taky nemám na to, abych si dával auto do servisu... ale občas stačí číst a všímat si. opravdu některé freezy jsou už přímo mixy, ale na těch je v tu chvíli napsáno, že jsou již namíchané na nějakou teplotu, takže ti zase dojde, že to míchat nebudeš... záleží jestli koupíš koncentrovanej a nebo namíchanej...
  • Rodriquez
    Já to dal dnes do servisu, za 30min hotovo, nová náplň za 350kč i s prací...
    Bez stresů a v poklidu....
  • Feki
    Oukej přišlo mi jednodušší to sem napsat no..Jinak mi šlo o to ze s tím nemám zkušenosti tak se ptám,pac se mi stalo-u něčeho jinyho ze jsem namichal a ono to hold s vodou po case ztratilo účinek,ze prej sou věci kery se můžou redit max.1:3(nemluvím o freezu)...Tak proto..Jenže podle toho co pisou na pixle mi přišlo ze se to tamma lejt cely,no já vím sem jatro ale hold nemám na to abych furt nechával něco zpravovat tak budu radši za debila a 100% se zeptám..2x měř,jednou řež..
    si děláš srandu? si na pixle přečti, do kolika je ten antifreeze, a podle toho si snad vypočítáš poměr voda a nemrzka... nebo to tam prostě nalej a zajeď si do nějakého servisu a nech si to změřit...
  • Feki
    Tak jsem koupil 3l ruzovej freeze v auto kelly cca 230,- exp.doba 5let..Taky 3l dest.vody a chci to dnes udělat ae nevím(ani to tam nepíšou) jak redit..?Potřebuju to do cca -15(-20) tam mám dat 1:1???
    no údajně růžovej je do celohliníkovejch motorů, ale když jsem dělával ve SCANII, tak funglovky ze švédska chodily s růžovou a pak když se třeba dělali bouračky, lila se do těch samých motorů modrá... myslím si, že je to fuk, jen je nemíchat... já mám v coupe modrej antifreeze. zajdi do prvního autokelly, nebo něčeho podobného... mají to všude. třeba i na pumpách...
  • Feki
    Gde koupím ten antifreeze?Po cem se mám kde ptat?pac jsem slyšel ze se delaj do litinovejch a hlinikovejch...:O
    destilce se říká hladová voda... čistou vodu jsem tam měl cca 2 měsíce... a byla čistá jak z vododvodu, když sem jí vypouštěl... a pochybuju, že by mi vyrezl blok motoru. u 120 prorezla mrazovka po 20 letech... ale to už mezi tím celá 120 shnila na papriku...
    je to fuk: teď už mám namícháno na zimu a vlastně na celej rok...
  • Luxor
    2 coupe: jak dlouho jsi tam měl jen tu čistou vodu? Chladící systém vypadá stále OK nebo už byla voda dohněda? Chladící směs by snad měla být celoroční, nejen mohla, vždyť systém není jen z hlíny tak to s vodou reznout musí... já když to měl bez nemrzky jen chvilku v mezidobí oprav, vyrezlo to solidně, jsou tam zjevně prvky co podléhají korozi, jezdit jen na destilku je podle mě prasárna :-)
    vlastně budu, protože začínám uvažovat o předělání IC, takže budu muset v zimě vyndat chladiče tudíž vypustit i vodu žeee? :-D
    MARCIN: máš pravdu. chladící směs může klidně být celoroční. já teda teď dávám antifreeze, protože jsem tam měl čistou vodu, ale na jaře ho teda určitě vypouštět nebudu...
  • marcin
    Chôapy,blba otazka,ale nedava sa do chladiaceho systemu nahodou ta zelena sracka????myslim ze je to G48 alebo ine oznacenie,a ta netuhne,ja to mam aj cez zimu a zatial mi to nezmrzlo a to su u nas mrazy bezne okolo -20´C,tak naco vypustat vodu a dolievat tam antifrizak?
    mě je to vlastně fuk. já mám vodu komplet novou do poslední kapky, včera jsem tam nalil 1,5 litru ostrého antifreezu, a víc to neřešim... každej na tohle mám jinej názor. dle mě je to zbytečné i u 20 let starého auta... jednou tam ta voda je, a dokavaď bude kapalná, tak bude chladit... znám lidi, kteří když neměli po ruce vodu na dolití, tak vzali flašku kofoly a nalili ji tam.... vim je to prasárna, ale ve finále i na tu kofolu to pojede a bude to chladit...
  • Luxor
    nj coupe tak jasně, jedna deci tam třeba zůstane, ale furt lepší než 10litrů :-)
  • nocarret
    z chladiče to vyteče tou přírubou a z motoru tou hadicí, když to dáš malinko z kopce tak to vyteče i z topení
    jééééé a jak potom teda ty perfekcionisto chceš dostat vodu z motoru? v motoru ti stejně část vody zůstane... a bla bla bla...
  • Luxor
    jj jako nc... jinak je to logikou to samé jako kdybys místo výměny oleje měnil jen filtr a doléval olej... Nemrzka jednak ztrácí účinek a jednak se v ní postupně vytváří korozní složky...
  • nocarret
    ale jo jde o to že pokud už to tam nějakej pátek je tak tou spodní hadicí vytečou všechny sračky co se tam nahromadí v okruhu, pokud bylo měněno nebo servisováno něco na motoru tak bych to udělal jako ty .-)
    Kájo ty vypouštíš všechno? proč? pokud odpustím cca 2.5 litrů čisté vody a doliju to koncentrovaným antifreezem, tak si myslím, že mám namícháno na -40°
  • nocarret
    ...a zbytek vypustíš až sundáš tu hadici .-))
    na chladiči stačí povolit ten ventýlek z boku. vyteče cca 2litry vody. pokud nestačí, foukni pusou do nádobky a vyteče dalšího půl litru... pak to zase zašpuntuj a dolij koncentrovaným antifreezem... fridex se hoši naposledy lil do Š120... :-D
  • Lutro aka Likvidátor16VT + Mafl!k1.8
    Vidíš, to mě nenapadlo :-)
  • nocarret
    dole odpoj hadici z chladiče a hurá
  • Lutro aka Likvidátor16VT + Mafl!k1.8
    Vodka je lepší..zahřeje víc než fridex :-) jinak vezmeš auto, vobrátíš vzhůru kolama, a za stálého míchání vyleješ do záchoda :-)
  • Kanec14
    Ahoj, zima se nam už blíží a tak bych potřeboval přejít na nemrznoucí fridex. Vite kde vypustit kapalinu?