Predni tlumice 20VT

• Džanek
    Rika vam neco znacka Rovey? (nebo tak nejak) nic sem na netu nenasel..
  • krosmen20VTPLUS
    můžu nabídnou ramena bilstein kusanec za 1700.-
  • Coupe20VT PLUS :-D
    mám na totál přední ramena... hlavně spodní čepy. ty sportovní podvozky na našich silnicích tomu dávaj šíleně na prdel... pomalu se musím rozhlížet po nových... přemejšlim koupit MOOG, ale kdyby měl někdo typa na kvalitnější za obdobnou cenu, tak dejte odkaz... nebránim se ani origo, ale to bude zase ranec :-D na druhou stranu, pokud vydrží ty origo v kombinaci s tvrdým podvozkem na našich silnicích aspoň 50 tis. tak se to asi vyplatí... za každej názor dík.
  • krosmen20VTPLUS
    já mohu dodat koni sport s regulovatelnou tuhostí a to za 3660.- předek kus a zadek 2738.- kus je to s 25% slevou oproti ofiko cenám u dealera-autoprima...
  • krosmen20VTPLUS
    njn ramena a horní uložení jsou spotřební věc....všichni výkonější 20VT potvrdí....naštěstí ramena tolik i ty kvalitní nestojí..... :-) já je mněnim každej rok....teda pokud jezdim a nestojim :-)
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    proto vydržely 170, žádný jiný nenajedou ani čtvrtinu :-) viva levná druhoška :-)
  • Džanek
    Marceli jen chci pro zatim podekovat za tvou ochotu a nabidku pomoci se stavbou tlumicu! Nechal jsem vymenit ramena a zda se ze se tim muj problem neprijemnych zvuku od napravy vicemene eliminoval. Tlumice ac nejsou ve 100% stavu zatim musi pockat. Jen pro zajimavost na aute byla origo predni ramena fiat/lancia..jestli puvodni tak vydrzely 170tis km.
    215/45x17 jsem měl na 8J ET30 a trabl nebyl
    OOOOOOO SI MĚ POTĚŠIL. něco spácháme. budu jak na kolejích :-D 215 45 17. akorát těm ramenům se to trošku líbit nebude :-D ale nevadí, třeba se zadaří, já se zbláznim a koupim lemforder :-D
    tyhle tlumiče nejsou až tak spešl aby vyžadovaly takový drobnosti,jediné co je třeba dodržet je nižší guma,na origoš 205/50x16 se to na předku drobet pohupuje v gumách - někdo si toho třeba ani nevšimne. S gumou třeba 215 nebo 205/40 nebo 45 je to jako po kolejích :-)
  • Honza
    nižší pružina nevadí, tužší ano... tlumič je naladěn na nějakej útlum, ale tužší(tím pádem silnější) pružina má silnější kmity... pak to za jízdy má takový houpavý efekty.. a větší opotřebovávání tlumičů..
    Ahoj Marceli. když mám komplet origo podvozek (pružiny + tlumiče), tak tlumiče jsou stavěné na nějaký pracovní rozsah (v závislosti na výšce a na tuhosti pružin). No a pokud dám na auto tvrdší nižší pružiny, tak mají tlumiče menší pracovní rozsah, v nižším místě...

aspoň takhle mi to jeden člověk povídal. zdálo se mi to i logické.
    Proč potom je nižší a tužší pružina v kombinaci se seriovým tlumičem nevhodná?
    možná je to blbě vyjádřené, ale snad mě pochopíš.
    úplně tě nechápu,ale pasuje to jako prdel na hrnec leckde a kamsi na coupe 20VT
    hm, záleží na konkrétní cenovce. zadky mám KONI, a předky bych bral nějaký fajnový... mám dotaz: liší se skládání podle výšky pružin? já třeba mám pružiny HR - 35mm. (kvůli praconím rozsahu tlumičů)
  • Džanek
    jsem pro! s autem pres zimu nejezdim takze me termin tolik nepali. Horsi to bude se stavem mych tlumicu. Jeden dostal pred casem peknou ranu. Sice prosel blize neurcenym repasem, ovsem ted se mi zda zase KO, presto ze netece a nijak neklepe.. Jestli bude pouzitelny je otazka. Koupil bych asi nejake olitane a ty nechal kdyztak prestavet.
    určitě to půjde,jsou to origoše naplněný HPčkovejma střevama a p.Hušek určitě vyjde vstříc. Někdy bývá problém s dodací dobou - když připravuje nějaký závody tak ty mají přednost. Zpracujme tedy velikost zájemu a podle toho můžeme něco rozpoutat. Na předky je potřeba mít zachovalé,nebourané a neprorezlé trubice a na zadky nic - ty jsou úplná výroba viz moje stránky
  • Džanek
    Marceli je nejaka moznost je nechat vyrobit znovu? Mozna by do toho slo i vic lidi.. nechci te s tim ale otravovat, to jen kdyby si mel moznost a treba se to hodilo. Diky
    buď to vyjde na stejný anebo jen nepatrně dráž,efekt je ale nesrovnatelně jiný. Tyhle moje jezdí dodnes na kejlisákovi
  • Džanek
    to Marcel: no to verim ze to pak neco vydrzi..ale to se asi pohybujeme v trochu jinych cenovych relacich?
    To Speedy: nejake tajne zdroje?:)a kdyztak obnovitelne?
    pokud to má něco vydržet tak nekupovat v krámě ale nechat někde postavit http://www.marcelscars.com/images/20vtmodre/smoula 07_02b.jpg
  • krosmen20VTPLUS
    20VT má jiný tlumiče nežli ostatní coupe....takže jedině vhodné nacoupe 20VT jinak nejsou kompatibilní...
  • Džanek
    takze rozhodl jsem se pro jistotu pro nove ovsem moc nevim jake, kde a za kolik..
    a protoze e-shopy snad nenabizi predni tlumice na 20VT ptam se jestli nejsou pouzitelne treba ty z 16VT nebo Kappy 20VT? napr:
    http://monroe-tlumice.cz/?p=Lancia-KAPPA-Kappa& ;v=kyb&vyrobce=600018693
    nebo
    http://monroe-tlumice.cz/?p=Fiat-COUPE-2.0i-Turbo-(4-Cyl.)&v=kyb&vyrobce=600016417
    Diky za rady a tipy.